„Alternatyva Švedijai“ elgetautojus ragina įsikurti Siodermalmėje

www.tiesos.lt Siodermalmė – tai madingas Stokholmo kvartalas, itin mėgstamas kairiųjų žvaigždžių tokių kaip Åsa Linderborg, Fredrik V...


Siodermalmė – tai madingas Stokholmo kvartalas, itin mėgstamas kairiųjų žvaigždžių tokių kaip Åsa Linderborg, Fredrik Virtanen ar Alexandra Pascalidou. Tad nieko keista, kad paminėti Europos dieną „Alternatyva Švedijai“ nutarė nukreipdama visus elgetaujančius į raudonai žaliųjų rinkėjų (kairiųjų partijų) pamėgtus kvartalus, rašoma friatider.se.

Trečiadienį partijos „Alternatyva Švedijai“ atstovai, tarp jų – ir jos vadovas Gustavas Kasselstrandas, rinkosi šalia Stokholmo Hiotorjet aikštės. Čia elgetaujantiems romams jie aiškino, kaip nuvykti į Nytorjet aikštę Siodermalmėje. Dalintos ir rumunų kalba parengtos skrajutės – jose elgetautojams išdėstyti ne tik motyvai, kodėl verta rinktis kairiųjų šalininkų pamėgtus kvartalus, bet ir parodyta, kaip ir kokiu transportu ten nuvykti.

„Mes tik patariame elgetautojams vykti ten, kur gyvena save geriečiais vadinantys, už Fi (Feministinę iniciatyvą) ar MP (Moderatus) balsuojantys. Mes informuojame ir apie tai, kad šeši iš dešimties švedų dabar nori, jog elgetavimas būtų uždraustas. Tad ar ne „pelningiau“ elgetauti ten, kur gyvena tie, kurie sakosi palaikantys elgetavimą?“ – apie savo sumanymą pasakojo „Alternatyvos Švedijai“ vadovas Gustavas Kasselstrandas.

Beje, „Alternatyva Švedijai“ norėtų visiškai uždrausti užsieniečiams elgetauti. „Elgetavimas trikdo ir darko gatvės vaizdą. Per elgetavimą ateina ir kitokių bėdų, pavyzdžiui, nelegalios gyvenvietės privačioje žemėje, jose dažnai antisanitarinės sąlygos“, – dėstė savo poziciją, partijos vadovas Gustavas Kasselstrandas.

Jo teigimu, planuojama akcija susilaukė pozityvių vertinimų socialinėse medijose. „Išimtis – kairiųjų pažiūrų žmonės. Jie paprastai įsiunta, kai jiems parodai jų veidmaniškumą. Tačiau jei elgetautojai imtų statyti stovyklą Nytorjet aikštėje, pirmieji išeitų protestuoti būtent tie, kurie balsuoja už partijas, palaikančias elgetavimą,“ – neslėpė savo pasipiktinimo G. Kasselstrandas.

Kita vertus, visai galimas daiktas, kad „Alternatyva Švedijai“, nukreipusi elgetaujančiuosius į kairiųjų pamėgtus kvartalus, jiems suteikė tuščią viltį. Išsamus, didelės imties amerikiečių tyrimas, trukęs nuo 2006 iki 2012 metų, parodė, kad kairiųjų pažiūrų žmonės buvo kur kas mažiau linkę aukoti labdarai negu konservatyvių pažiūrų rinkėjai. Ir atvirkščiai, kairiųjų partijų šalininkai be didesnių moralinių dilemų pritaria tiems sprendimams, kai gali pasirodyti dosnūs dalydami kitų pinigus.

Pagal švedų spaudą parengė Daiva Jakubonienė

Susiję

Europa 7771768921585879250
item