3,5 mln. žmonių Argentinoje protestavo prieš abortų liberalizavimą

www.bernardinai.lt Niekas Argentinoje neabejoja, kokia yra Bažnyčios pozicija dėl abortų. Tiek popiežius Pranciškus, tiek visi vyskup...


Niekas Argentinoje neabejoja, kokia yra Bažnyčios pozicija dėl abortų. Tiek popiežius Pranciškus, tiek visi vyskupai pastarosiomis savaitėmis aiškiai išsakė savo poziciją šalyje vykstant debatams dėl įstatymo, kuris legalizuotų abortus iki 14 nėštumo savaitės.

Be to, Bažnyčia suteikė galimybę tiek katalikams, tiek evangelikams, ateistams ar kitiems išsakyti savo poziciją. Sekmadienį 117 Argentinos miestų į susibūrimus susirinko apie 3,5 mln. žmonių, kurie teigė nepritariantys abortų liberalizavimui.

Argentinos prezidentas Mauricio Macri leido debatams vykti pareikšdamas, kad jis nevetuotų įstatymo, jei jį priimtų Kongresas. Tiesa, jis pridūrė asmeniškai esantis dar negimusių vaikų gyvybės apsaugojimo šalininkas.

Tai buvo jau antrasis už dar negimusių vaikų gyvybių apsaugojimą kovojantis protestas nuo to laiko, kai M. Macri pradėjo debatus dėl abortų liberalizavimo. Per pirmąjį renginį į gatves visoje Argentinoje išėjo 2 mln. žmonių. Sekmadienio protestą organizavo „Marcha po la Vida“ („Susibūrimas už gyvybę“) – skėtinė organizacija, vienijanti visas šalies už dar negimusių vaikų gyvybių apsaugojimą pasisakančias organizacijas. Sekmadienio susibūrimai skelbė šūkį „Apsaugokime juos abu“, o tai reiškia, tiek mamą, tiek vaiką.

Šiuo metu abortai Argentinoje yra nelegalūs, nors devyniose provincijose galioja protokolai, leidžiantys abortus ypatingais atvejais, įskaitant išprievartavimą ar pavojų motinos gyvybei. Buenos Airėse buvo perskaitytas manifestas, kuriuo įstatymų leidėjai tiek valdančiojoje daugumoje, tiek opozicijoje raginami kategoriškai atmesti projektą, kuris leistų nutraukti nėštumą iki 14 savaitės arba net dar ilgiau, jei vaisiui būtų diagnozuotas sutrikimas, tarkime Dauno sindromas.

Vieši debatai dėl abortų liberalizavimo, kurie dabar vyksta deputatų rūmuose, baigsis po dviejų savaičių.

Parengta pagal Crux Now informaciją.

Bernardinai.lt - Interneto dienraštis

Susiję

Šeimos politika 4531730654264163434
item