Višegrado grupės atstovai: „Šeima yra svarbiausia prigimtinė visuomenės ląstelė“

www.laisvavisuomene.lt 2018 m. kovo 28 d. Budapešte įvyko Višegrado grupės (toliau – V4) ministerijų, dirbančių su šeimos klausimais,...


2018 m. kovo 28 d. Budapešte įvyko Višegrado grupės (toliau – V4) ministerijų, dirbančių su šeimos klausimais, atstovų susitikimas. Susitikimo pabaigoje Vengrijos Žmogiškųjų išteklių ministras Zoltanas Balogas, Čekijos Administracinių reikalų ir socialinės politikos viceministrė Jana Hanzlikova, Lenkijos Šeimos, socialinės politikos ir darbo ministrė Elzbieta Rafalska bei Slovakijos Socialinių ir šeimos reikalų ministerijos generalinis sekretorius Branislavas Ondrusas pasirašė pareiškimą:

Mes, už šeimos politiką V4 šalyse atsakingų ministerijų atstovai, šiuo pareiškimu patvirtinime savo sutarimą, kad šeima yra svarbiausia prigimtinė visuomenės ląstelė, ant kurios yra kuriamos visos kitos bendruomenės ir tautos, bei dalinamės požiūriu, jog šeimos gerovė yra socialinės politikos klausimas bei tautos ateities gyvenimo kokybės garantas. Šeima yra bendras nacionalinis, europinis ir pasaulinis pagrindas, kurį privalu rūpestingai saugoti.

Kaip V4 šalių atstovai deklaruojame, kad remiame šeimų stiprinimą, kadangi šeima yra demografinių iššūkių sprendimo būdas.

Privalome patvirtinti, jog šeima kaip pamatinis visuomenės vienetas turi sulaukti apsaugos ir paramos, reikalingos tam, kad šeima galėtų pilnavertiškai atlikti savo vaidmenį bendruomenėje, o vaikai augtų pažįstamoje aplinkoje, laimingoje, mylinčioje ir supratingoje atmosferoje.

Keturios Višegrado šalys vaikus ir jaunimą traktuoja kaip esminius tvariai plėtrai ir pabrėžia šeimas remiančios politikos, kuri įgalintų jas užauginti sekančias kartas, poreikį.

Kaip ministerijų, V4 šalyse atsakingų už šeimos politiką, atstovai, remdamiesi pažinimu ir keisdamiesi gerąja patirtimi, mes dedame daugiau pastangų nacionalinio bendradarbiavimo šeimos politikos srityje skatinimui.

Višegrado grupė yra keturių Vidurio Europos šalių (Čekijos, Lenkijos, Slovakijos ir Vengrijos) forumas, kur jos dalinasi patirtimi ir ieškoti bendrų pozicijų sprendžiant regiono ir ES problemas. Višegrado grupė buvo įkurta 1991 metais.

Susiję

Europa 1273756866075484444

Rašyti komentarą

13 komentarų

Anonimiškas rašė...

Labai pagirtinas sprendimas, tačiau nepamirškime, kad netradicinė šeima yra taip pat šeima ir vlastybės pagrindas. Džiugu, kad Višegrado grupė palaiko šeimas.

Anonimiškas rašė...

Netradicinė "šeima" griauna valstybės pagrindus, deja..

Pikc rašė...

NĖRA tokio dalyko kaip "netradicinė šeima". Apskritai, nėra tokios skirties kaip "tradicinė-netradicinė šeima". Yra šeima ir NE šeima. Visi tie homo/pedo/zoo/nekro etc. nėra ir negali būti šeima. Na, nebent liguistų padarų karščiuojančioje vaizduotėje. :)
Vyšegrado grupė vadovaujasi normaliomis vertybėmis, o ne iškrypėliškomis nesąmonėmis, todėl jie nemato reikalo atskirai aiškinti, apie kokias šeimas kalba - visiems normaliems žmonėms akivaizdu, kad kalbama apie šeimas (vyras+moteris+vaikai), o ne visokių lytinių/psichinių "nuokrypų" sambūrius.

Anonimiškas rašė...

Lietuvos populistai šiek tiek atsilikę, bet pasaulinės tendencijos rodo, kad netradicinės šeimos yra stiprių ir pažangių valstybių bruožas.

Anonimiškas rašė...

zinoma, labai patogus kriterijus "valstybiu pazangumui" matuoti ir smegenis pudrinti. Organizme tolerancija yra onkologija

Anonimiškas rašė...

Lietuviai labai dažnai idealizuoja skandinavų šalis, tačiau nutyli, kad netradicinės šeimos ten yra tradicinės.

Pikc rašė...

Manau, jei kas dar abejojo, kad liberastija yra psichinis sutrikimas, tokio pobūdžio kliedesiai tas abejones labai veiksmingai išsklaido. ;)

Pikc rašė...

"Anonimiškas 2018-04-21 21:35", nekreipkite dėmesio - čia tiesiog tolerastinis ligonėlis eilinį kartą vaistus pamiršo išgerti, ir tiek. Su tokiais nieko net iš tolo panašaus į normalią diskusija neįmanoma iš principo - tie nabagai tam tiesiog neįgalūs.

Beje, kalbant apie analogijas - manyčiau, tolerastija lygintina ne su vėžiniais susirgimais, o su ŽIV infekcija (kuri, beje, tam "ideologiniam sektoriui" labai artima dėl akivaizdžių priežasčių ;)) - tai imuninės sistemos silpninimas, anksčiau ar vėliau sukeliantis viso organizmo mirtį. Aišku, virusas irgi dvesia kartu - bet, kaip ir sakiau, tą suprasti reikia smegenų, o šito pas tolerastus nerasta.
P.S. Kalbant apie teletabio paminėtą Skandinaviją, kurią, atseit, lietuviai idealizuoja - labai įdomus pokalbis su Švedijos žurnaliste Ingrida Karlskvist: https://www.youtube.com/watch?v=rHvfBtwspPM

Anonimiškas rašė...

Aš tik parodau faktus, nieko įrodinėt čia nereikia. Jeigu mane pavadinsite vienaip ar kitaip - faktai nuo to nepasikeičia. Lietuviai visada su pavydu žiūri į skandinavų modelį. Tačiau jie to pasiekė per pagarbą vieni kitiems, o ne užgauliojimus.

Pikc rašė...

Faktus. :D Aha - postringavimai, kad ekonominė skandinavų gerovė pasiekta iškrypimų dėka yra "faktai". :D Tokie "faktai" pramuša netgi nučiuožusių liberastų kliedesius, jog švedai gerai gyvena dėlto, kad kebabų ordas "importuoja" (čia ne anekdotas - čia rimta fizionomija per "zombiadėžę" taip buvo aiškinama).
Trumpai tariant, štai liberastinių teletabių "receptas", kaip pagerinti Lietuvos ekonomiką beigi šiaip gerovę: įteisinti lytinius iškrypimus ir prisivežti alach-babachų. :)
Nors... AIDS paplitimo ir prievartavimų statistiką tai tikrai "pakoreguotų". :)

Anonimiškas rašė...

Jie to pasiekė per pagarba vieni kitiems, o ne užgauliojimus.

Pikc rašė...

Pirma, lindimas "tolerantiškon vieton" visokioms agresyvių atmatų grupelėms ("mažumoms") yra ne pagarba (juolab, kad ta "gerbiamų mažumų" fauna NĖ VELNIO jokios pagarbos visuomenės daugumai nerodo), o būtent lindimas "tolerantiškon vieton" - toks grindų skuduro kompleksas.
Antra, tokią politiką sieti su ekonomine gerove yra gryniausia demagogija, ir tiek. Dar daugiau - bandymai lytinių iškrypimų įteisinimą bei propagandą ir masinio agresyvių parazitų importą pateikti kaip ekonominės šalies gerovės priežastis kelia rimtų abejonių dėl tokio "vertintojo" adekvatumo.
Trečia, ką jie su tokia tolerastine "pagarba Kitam" laimėjo, tai kad juos ir naudoja, kaip grindų skudurus - tiek iškrypėliai, tiek alach-babachai įvedinėja savo tvarką (pvz. http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.4050/policeman-many-have-no-idea-how-serious-the-situation-in-sweden-is.html).

SmikiZ rašė...

Anonimiškam: Jie pasiekė savo ekonominės gerovės per keletą šimtmečių ir amžių (ypač po II pasaulinio karo) ne tiek per tamstos bandoma prakišti netikrą toleranciją, o išties todėl, kad ten dar buvo gyva ta pati krikščionišku mokymu pagrįsta moralė (be to, jie neišgyveno tokių karų ir okupacijų kaip mes). Kai ši moralė pradėjo krikti, pradėjo viskas keistis, tik gal iš pradžių ne taip akivaizdžiai. Tačiau šiuo metu tie pokyčiai vis labiau ir labiau darosi akivaizdūs. Ir jie, deja, tikrai ne į gera. Manau, kad kokia Švedija prieš 20 ar 10 metų (kuomet vis labiau ir labiau buvo išstumiama tradicinė moralė ir kišama naujoji "pagarba") ir dabartinė Švedija skiriasi labai ir labai stipriai. Ir bijau, kad tie pokyčiai tikrai nėra teigiami.

item