Tuzinui pedofilų, prievartautojų ir seksualinių nusikaltėlių Australijoje leista dirbti su vaikais

www.laisvavisuomene.lt Daugiau nei tuzinas pedofilų, prievartautojų ir seksualinių nusikaltėlių Australijos Viktorijos valstijos teis...


Daugiau nei tuzinas pedofilų, prievartautojų ir seksualinių nusikaltėlių Australijos Viktorijos valstijos teisme laimėjo teisę dirbti su vaikais. Dėl Viktorijos civilinio ir administracinio teismo (angl. Victorian Civil and Administrative Tribunal, toliau – VCAT) patenkintų apeliacijų per penkerius metus draudimai dirbti su vaikais panaikinti 12-ai asmenų.

Žiniasklaida praneša apie apeliacijas laimėjusius asmenis: 31 metų vyras glamonėjo partnerės paauglę dukterį, kitas 22 metų vyras išprievartavo trylikametę, dar vienas nusikaltėlis po vakarėlio išprievartavo moterį, kitas buvo pagautas besimasturbuojant viešuosiuose tualetuose ir traukinių stotyse moterų ir vaikų akivaizdoje. Vienas iš laimėjusiųjų apeliaciją buvo vyras, policijos sučiuptas su pusnuogiu berniuku jo automobilyje.

Kadaise vieno iš pedofilų tvirkintas vyras teigia, kad leidimas jam dirbti su vaikas kelia didžiulę riziką. „Jam neturėtų būti leidžiama dirbti su vaikais paprasčiausiai todėl, kad jis yra nuteistas už pedofiliją. Tai yra tas pats, kas palikti vaiką vieną saldainių parduotuvėje su atvertais stikliniais saldainių indais“, – teigia nukentėjusysis.

Vaikų apsaugos organizacijos Bravehearts įkūrėja Hetty Johnson griežtai kritikuoja teismo sprendimus ir sako, kad pedofilams niekada neturėtų būti leidžiama dirbti su vaikais. „Nenorėčiau rizikuoti visa vaiko ateitimi vien dėl vilties ir maldų, kad galbūt šis žmogus daugiau niekada taip nebepasielgs“, – komentuoja H. Johnson.

Viktorijos valstijoje prašymai dirbti su vaikais automatiškai atmetami, jeigu prašantysis yra teistas už tokius nusikaltimus kaip žmogžudystė, išprievartavimas ar pedofilija. Tie, kurių prašymai atmetami, gali kreiptis į VCAT. Pastarasis teismas per penkerius metus panaikino 38 nutarimus, įskaitant ir tuziną seksualinių nusikaltimų bylų.

VCAT žiniasklaidai teigia, kad jo vaidmuo yra taikyti Viktorijos valstijos įstatymus.

Karališkoji komisija seksualinei prievartai prieš vaikus tirti (toliau – Komisija) dar 2015 m. kritikavo leidimų dirbti su vaikais sistemą. Viktorijos generalinis prokuroras Martinas Pakula teigia, kad Komisijos rekomendacijų dėka prašymų teikimo procesas sustiprintas. M. Pakulos teigimu, valstybės valdžia supranta bendruomenės susirūpinimą ir nori padaryti viską vaikų saugumui užtikrinti.

Susiję

Pažangos ideologija 8128004561905842294
item