Turkijos užsienio reikalų ministras: Europos valstybės „islamofobiją“ turi traktuoti kaip nusikaltimą

Europos islamofobijos ataskaitos (European Islamophobia Report; EIR) metu Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu teigė: „...

Europos islamofobijos ataskaitos (European Islamophobia Report; EIR) metu Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu teigė: „Turime užtikrinti, kad islamofobija būtų įtraukta į [Europos] konstituciją kaip aiškus nusikaltimas“. 

Be to, nurodydamas į nacistines koncentracijos stovyklas Lenkijoje, ministras teigė: „Nėra jokio poreikio Aušvico atgimimui ar laukimui, kol musulmonai kaip žydų žmonės būtų sudeginti dujų kamerose“.

M. Cavusoglu teigė, kad Europoje populistai naudoja prieš Turkiją nukreiptą ir islamofobišką diskursą tam, kad laimėtų rinkimus. Tai, pasak ministro, ypač matyti Vokietijoje.

Islamofobijos protrūkiai esą ypač išryškėjo paskutiniais metais, kuomet prasidėjo vadinamoji migrantų krizė.

Vokietijoje netrukome pamatyti to pasekmes: migrantų krizės nesuvaldymą kritikuojanti Alternatyva Vokietijai (AfD) praeitų metų federalinio parlamento rinkimuose surinko 12,6 proc. balsų ir tapo trečia didžiausia šio parlamento partija.

Turkijos užsienio reikalų ministras taip pat pažymėjo, kad „islamofobijos“ problema neapsiriboja politikais, bet yra ryški ir tarp įprastų piliečių bei žiniasklaidoje. Jo teigimu: „Kuomet stebime žiniasklaidoje vartojamą kalbą, priešiškumas migrantams ir užsieniečiams, ir islamofobija yra akivaizdūs.“

Jis Europos politikus kritikavo, kad šie nekovoja prieš „islamofobinius išpuolius“: „Europa islamofobijos nelaiko neapykantos nusikaltimu ir ji nematoma kaip dar viena rasizmo forma, ypač tarp politikų“.

M. Cavugoslu pabrėžė, kad ypač žalinga neegzistuojančius reiškinius žyminti terminologija. Tokios pavyzdžiu užsienio reikalų ministras laiko „islamizmo“ terminą. Tokio tipo terminija esą veda į klaidingą islamo supratimą. 

„Tėra tik vienas islamas ir jo reikšmė yra taika“, – teigė jis.

Susiję

Europa 2246253681195827043

Rašyti komentarą

8 komentarai

Pikc rašė...

"„Tėra tik vienas islamas ir jo reikšmė yra taika“, – teigė jis." - ir nupjaut galvas visiems, kas mano kitaip! :)

Anonimiškas rašė...

Kas prakalbo apie migrantus :D Turbūt priėmė visus norėjusius, pakvietė visus nenorėjusius, o savo tautiečius Berlyne paskatino integruotis, o krikščionių žudymą ir bažnyčių griovimą kaimyninėse šalyse griežtai pasmerkė. Tiesiog demokratijos įsikūnijimas.

Anonimiškas rašė...

Tegul jis susirenka savo bendratikius ir priglobia savo šalyje - tuomet jam nereikės sukti galvos dėl kitų šalių konstitucijų. Pirmiausia genocidui reikia priskirti krikščionių žudymus ir jų teisių pažeidimus islamiškose šalyse. Ir kai islamiškose šalyse bus tiek krikščionių bažnyčių, kiek krikščioniškose šalyse yra islamo mečečių, tuomet bus pagrindas debatams. Ar yra kokia nor statistika apie krikščionių maldos namus ir mečetes? - jei taip, būtų įdomu ją pamatyti.

Anonimiškas rašė...

joo, aš,tai ruselių vietoje perimčiau "gerąjį" turkų pavyzdį ir pradėčiau rėkti RUSOFOBIJA.Kaži kaip tai atrodytų, ir ar Pasaulis ir visos "žmogaus teisių gynėjos" pultų gėdinti "rusofobų"? Bet musulmonai kaip ir žydai,kas galima jiems,to negalima kitiems.

Pikc rašė...

Kodėl gi? "Rusofobija" - vienas mėgstamiausių rusų propagandistų žodelių. Šiaip, tiek rusai, tiek musulmonai tiesiog perėmė liberastų "madą" visiems nepatinkanntiems klijuoti "-fobų" etiketes. Žydai tuo pavyzdžiu neseka dėl dviejų priežasčių: pirma, pats žodelis "judofobas" atrodytų keistai ir "neskambėtų", nes keltų patiems žydams nepriimtinas asociacijas, o antra, taigi nėra reikalo - žydai turi standartinį jau nusistovėjusį kaltinimą "antisemitizmu" (dažnai "pagardinamą" visokiais "holokaustais"). Kadangi tai išbandyta ir veiksminga priemonė, kam išradinėti dviratį? :)

šiaurės Lietuva rašė...

Bet matot .čia anonimiškas 19.50 turėjo omenyje kad pavadinimas ;islamofobija ;yra pas mus ar ES daug geriau virškinamas negu pavadinimas ;rusofobija;. Va kad ir Lietuvoje oficialioje žiniasklaidoje - būti ; rusofobu; tai kaip ir naturali būsena ir viskas gerai .o būti ;islamofobu ;- tai labai negerai, neatitinka ES pozicijų, beigi netolerantiška.

Anonimiškas rašė...

joo,"šiaurės Lietuva" gerai mane supratote :) O Pikcas,dėl "holokaustų" ir "antisemitizmų",taip pat teisus. Beje,Lietuva(tiksliau jos valdžia),visada pritarė turkų priėmimui į ESą.Tai,labai neišsižiokime,jeigu puls svarstyti "islamofobijos" termino įtraukimo į Konstituciją.

Anonimiškas rašė...

Va ,,taikiųjų'' sukeltos riaušės Tulūzoje: https://www.20minutes.fr/faits_divers/2256563-20180417-video-toulouse-apres-nuits-violences-urbaines-habitants-sentent-pris-otage

item