Turkija skundžiasi dėl „islamofobijos“ Europoje, bet persekioja savo krikščionių bendruomenę

Šiandien ~ 215 milijonų pasaulio krikščionių patiria persekiojimą. Tai reiškia, kad 1 iš 12 krikščionių gyvena ten, kur krikščionybė, kai...

Šiandien ~ 215 milijonų pasaulio krikščionių patiria persekiojimą. Tai reiškia, kad 1 iš 12 krikščionių gyvena ten, kur krikščionybė, kaip teigia Open Doors stebėtojų grupė, yra „nelegali“ ar „uždrausta“. 

Krikščionių situacijos stebėtojų teigimu, „islamiškasis ekstremizmas lieka globalia ir dominuojančia persekiojimų priežastimi“.

Nepaisant to, Turkijos užsienio reikalų ministras M. Cavusoglu tik ką Europos piliečius, politikus ir žiniasklaidą apkaltino dalyvaujant „ekstremistiniame, antiimigraciniame, ksenofobiniame ir islamofobiniame neapykantos retorikos prieš musulmonus kurstyme.“

Dr. Billas Warneris primena: nors kadaise Turkijos teritorija ir buvo krikščioniškos civilizacijos dalimi, dabar daugiau nei 95 proc. turkų yra musulmonai. Šiaurės Afrika, Egiptas, Irakas, Sirija ir Libanas kadaise irgi buvo krikščioniški kraštai. Šiandien šiose teritorijose daugiau nei 95 proc. gyventojų yra musulmonai. Islamas nesileidžia į kompromisus su vietinėmis civilizacijomis; jis jose įsivyrauja ir laikui bėgant sunaikina ten esančias kultūras.

Nors krikščionys šiandien Turkijoje tesudaro 0,2 proc. visų gyventojų, jie čia vis dar persekiojami.

Vis tik Turkijos valdžią domina kiti reikalai: jie bando nušviesti „islamofobiją“ kaip realią Vakarų problemą, reikalauja, kad Europos šalys ją kriminalizuotų. 

Tai ta pati valdžia, kuri nepaiso krikščionių teisių Turkijoje. Skundžiamasi dėl „islamofobijos“ ir tuo pat metu uždarinėjamos krikščionių bažnyčios, seminarijos, dėl krikščioniškų pažiūrų persekiojami viešajame sektoriuje dirbantys asmenys.

Ši situacija tinkamai atskleidžia milžinišką skirtumą tarp krikščioniškų ir islamiškų normų. Remiantis islamiškąja doktrina, kiekvienas veiksmas, kuris padeda įtvirtinti sharia įstatymus ir musulmonų dominavimą yra „teisingas“.

Politiškai orientuoti musulmonai islamo tikybos raginami savuosius tikslus pasiekti išnaudojant visas įmanomas priemones – įskaitant demokratiją. Savo karjeros pradžioje dabartinis Turkijos prezidentas R. T. Erdoganas komentuodamas savo pasaulėžiūrą teigė: „Demokratija yra kaip traukinys – išlipi, kai pasieki savo tikslą.“

Susiję

Demokratija ir valdymas 4608206867396726668
item