Pareigūnui ranką paspausti atsisakiusiai musulmonei Prancūzijoje nesuteikta pilietybė

Prancūzijos aukščiausiojo administracinio teismo sprendimu Alžyro musulmonė, kuri atsisakė paspausti ranką pareigūnui per pilietybės įtei...

Prancūzijos aukščiausiojo administracinio teismo sprendimu Alžyro musulmonė, kuri atsisakė paspausti ranką pareigūnui per pilietybės įteikimo ceremoniją, neteko galimybės gauti Prancūzijos pasą.

Musulmonė teigė, kad paspausti ranką pareigūnui atsisakė dėl savo „religinių įsitikinimų“.

Valdžios teigimu, alžyrietės elgesys parodė, kad ji „neasimiliavo į prancūzų bendruomenę“ – tai viena iš Prancūzijos civiliniame kodekse numatytų priežasčių, kuri leidžia nesuteikti pilietybės Prancūzijos piliečio sutuoktiniui.

Minėta alžyrietė, kuri su Prancūzijos piliečiu susituokusi nuo 2010 metų, apskundė sprendimą, kuriuo jai atsisakyta suteikti Prancūzijos pilietybę, jį pavadindama „piktnaudžiavimu valdžia“.

Bet Valstybės Taryba – aukščiausias apeliacinis teismas tokio tipo atvejuose – tepatvirtino, kad valdžia įstatymo „netinkamai netaikė“.

Susiję

Europa 1623271608961796286

Rašyti komentarą

3 komentarai

Audrius rašė...

O prisiliesti prie Prancūzijos paso bei naudotis soc. garantijomis įsitikinimai nedraudžia :)

Unknown rašė...

Tegul grįžta į savo šiknaskylistaną kur jai ir prie mobilaus telefono negalima bus liestis ar kalbėti pirmiau vyro ir viskas bus gerai, pagal religiją.

Anonimiškas rašė...

joo,labai sveika.Pradėtų prancūzai taip "tikrinti" visus musulmonus,tai greitai atsijotų didžiąją dalį.Nors žinoma,tai būtų laikina išeitis,nes musulmonai turi tokį dalyką,kaip takyja-kuomet galima,reikalui esant, "netikėliams" ir pameluoti(kitaip kalbant-apsimesti,kad integravaisi).

item