JAV Aukščiausias Teismas: abortuotų kūdikių dalių prekyba – konfidencialus reikalas

www.laisvavisuomene.lt JAV Aukščiausiasis Teismas neapgynė žmogaus teisių aktyvisto Davido Deleideno teisės paviešinti vaizdo įrašų ...


JAV Aukščiausiasis Teismas neapgynė žmogaus teisių aktyvisto Davido Deleideno teisės paviešinti vaizdo įrašų apie Planuotos tėvystės organizaciją (toliau – PTO). Įrašuose matoma, kaip organizacija užsiima abortuotų kūdikių dalių prekyba.

Medicinos progreso centras, kurio įkūrėjas ir yra D. Daleidenas, paskelbė vaizdo įrašus, kuriuose aiškiai matėsi, kaip gydytojai aiškino, kaip sutraiškyti kūdikių vaisius, kad šių organai išliktų geros būklės. Kiti gydytojai pasakojo apie įplaukas, kurias PTO gaudavo už prekybą kūdikių organais.

Kilus skandalui, abortų gynėjai ėmė be perstojo teikti ieškinius siekdami sustabdyti sekančios dar daugiau detalių atskleidžiančios medžiagos paviešinimą.

Nacionalinė abortų federacija pateikė ieškinį pačiam D. Daleidenui, ir teisėjas Williamas Orrickas prieš kelis metus sustabdė video įrašų viešinimą. Šis teisėjas – buvęs su PTO susijusios institucijos narys. W. Orrickas patvirtinto PTO kaltinimus, kad „vaizdo įrašai padaryti privačių susitikimų, saugomų konfidencialumo susitarimais, metu“.

Neseniai paskelbtas Aukščiausiojo Teismo sprendimas reiškia, kad draudimas skelbti vaizdo įrašus tebegalioja. Tačiau jis negali paneigti fakto, kad visas pasaulis pažino negarbingą šios abortų milžinės praktiką pelnytis iš nužudytų kūdikių dalių verslo.


Susiję

Šiaurės Amerika 908833830294074777
item