Įstatymo projektas Kalifornijoje: „privalote likti homoseksualus“

www.laisvavisuomene.lt Kalifornijos valstijos (JAV) įstatymų leidėjai svarsto įstatymo projektą, pagal kurį būtų neteisėta gauti prof...


Kalifornijos valstijos (JAV) įstatymų leidėjai svarsto įstatymo projektą, pagal kurį būtų neteisėta gauti profesionalią pagalbą sprendžiant nepageidaujamą potraukį tai pačiai lyčiai ar sutrikimą dėl lyties. Tai galiotų visų amžiaus grupių ir visų religinių bei moralinių įsitikinimų žmonėms.

Pastaraisiais metais daugėja valstijų ir miestų, priėmusių teisės aktus, pagal kuriuos yra neteisėta nepilnamečiams, kovojantiems su nepageidaujamu potraukiu tai pačiai lyčiai ar sutrikimu dėl lyties, gauti profesionalios pagalbos net ir tuo atveju, kai tam pritaria tėvai.

Pavyzdžiui, tai galiotų keturiolikmetei mergaitei, kuri būdama aštuonerių buvo išprievartauta dėdės, ir todėl dabar bjaurisi vyrais bei jaučia potraukį moterims. Jeigu ji norėtų susitikti su patyrusiu konsultantu tam, kad prisikastų iki šių jausmų šaknų, kai kuriose valstijose tai būtų neteisėta. Nei vienam profesionaliam konsultantui, terapeutui ar psichologui nebūtų leidžiama jai padėti.

Tačiau tose pačiose valstijose būtų teisėta profesionaliai padėti aštuonmetei mergaitei, kuri tikėtų esanti berniukas ir norėtų profesionalios pagalbos paneigiant jos moterišką tapatybę. Konsultantas galėtų patarti jos tėvams skatinti ją tapatintis su vyriška lytimi. Taip pat jis galėtų rekomenduoti, kad sulaukusi dešimties ji pradėtų vartoti hormonų blokatorius, sulaukusi šešiolikos – ruoštųsi perėjimui prie vyriškos lyties, o sulaukusi aštuoniolikos – pasidarytų lyties keitimo operaciją ir visą likusį gyvenimą vartotų hormonus.

Bet jeigu ta pati mergaitė norėtų likti tokiame kūne, kokiame gimė, nenorėtų vartoti hormonų ir pasidaryti operacijos bei siektų pagalbos, atsakymas būtų „ne, tokia pagalba yra neteisėta“.

Kalifornija nori bet kokios amžiaus žmonėms uždrausti tokią pagalbą. Tai nepaklūsta jokiai logikai ir yra smūgis apsisprendimo, religijos bei sąžinės laisvei.

Šis reguliavimas galiotų ir Bažnyčioms bei jų teikiamai konsultacinei pagalbai.

Jeigu šis įstatymo projektas būtų priimtas, tikėtina, kad ir kitos valstijos pasektų jo pavyzdžiu.

Pasipiktinimą kelia tai, kad: 1) yra tūkstančiai buvusių homoseksualų, kurie gali asmeniškai paliudyti apie savo pačių transformaciją; 2) yra gėjų ir lesbiečių psichologai, kurie prieštarauja mitui, kad homoseksualumas yra įgimtas ir nekintamas; 3) daugelis vaikų, kurie jaučiasi esantys translyčiai, sulaukę brandos taip nebesijaučia.

Įstatymo projekto pagrindas yra tvirtinimas, kad vyksta medicininis sukčiavimas ir pacientams, kurie patiria tokias konsultacijas ar terapiją, gali būti padaryta žala. Bet yra daugybę pacientų, kurie kalba apie šias konsultacijas kaip apie pakeitusias jų gyvenimą. Taip pat yra daugybė krikščionių, kurie pripažįsta Evangelijos reikšmę keičiant gyvenimą, įskaitant pasikeitimą iš homoseksualios ar translytės tapatybės.

Kita vertus, nėra neginčijamų įrodymų, kad tokios konsultacijos žaloja pacientus labiau nei kai kurie pacientai teigia nukentėję nuo konsultacijų dėl alkoholio vartojimo ar depresijos.

Radijo transliacijoje buvusi lesbietė Ann Paulk teigė, kad pozityvus konsultacijų poveikis žmonėms, kurie bando įveikti nepageidaujamą potraukį tai pačiai lyčiai, yra didesnis nei pozityvus konsultacijų poveikis kovojantiems su alkoholizmu. Ir vis dėlto joks sveiko proto žmogus nebandytų uždrausti profesionalių konsultacijų ir terapijos alkoholikams.

Šis Kalifornijos išpuolis prieš fundamentalias laisves yra tiesiog vėliausia LGBT aktyvizmo apraiška. Ir nors bet kokios terapijos kritikai tyčiojasi iš mūsų (klaidinančiai) teigdami, kad bandėme „išmelsti homoseksualumo pasitraukimą“, tie patys kritikai dabar bando prastumti įstatymą, kuris sakytų „privalai likti homoseksualus“ (arba „lytiškai sutrikęs“).


Susiję

Šiaurės Amerika 9161303603373519336
item