Švietimo ministerija apie LGBT propagandą mokyklose: mes nekontroliuojame

Lietuvos mokyklose galima daryti ką nori ir vaikams, be tėvų žinios, skiepyti kokias tik nori idėjas. Tad Austėjos Landsbergienės vadovau...

Lietuvos mokyklose galima daryti ką nori ir vaikams, be tėvų žinios, skiepyti kokias tik nori idėjas. Tad Austėjos Landsbergienės vadovaujama Karalienės Mortos mokykla, surengusi pradinukams pamokas su pasakomis iš knygos, kurioje atvirai brukama seksualinių mažumų judėjimo ideologija, nesulauks jokios atsakomybės ir ministerijos reakcijos.

Kaip rašėme, Tolerantiško jaunimo asociacija pasiskelbė žygiuojanti per Lietuvos mokyklas, kur pradinukams seks pasakas, brukančias seksualinių mažumų judėjimo, vadinamojo genderizmo, ideologiją. Ir daroma tai tėvų net neinformavus, kokio turinio „pamokėlė“ vyks mokyklose, neatsiklausus jų nuomonės, negavus sutikimo.

Pirmoji šio „žygio“ vieta, kaip paaiškėjo, buvo A. Landsbergienės vadovaujama Karalienės Mortos mokykla. Taip vadinamas tolerantiškas jaunimas skaitė vaikams pasakas iš knygos „Gintarinė širdis“. Ši knyga turi įprastoms pasakoms nebūdingų elementų - joje jau pirmoje pasakoje atvirai brukama LGBT seksualinių mažumų judėjimo ideologija. To neslepia ir pati Tolerantiško jaunimo asociacija, kuri šią knygą apibūdina kaip tokią, kurioje kalbama apie „šeimas sukuriančius tos pačios lyties asmenis“.

Toks agresyvus genderizmo idėjų propagavimas papiktino europarlamentarą Valentiną Mazuronį. Jis raštu kreipėsi į švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę, prašydamas įvertinti situaciją. Ar Tolerantiško jaunimo asociacija turi teisę pradinėse mokyklose pradinukams sekti tokio turinio pasakas? Juo labiau kad knygos leidėjas - Lietuvos edukologijos universitetas - 2014 m. kovą patvirtino taip nemanąs ir pats sustabdė šios knygos platinimą, ją pavadinęs „žalinga bei primityvia ir angažuota homoseksualizmo propaganda“.

Praėjusią savaitę V.Mazuronis paskelbė gavęs Švietimo ir mokslo ministrės J.Petrauskienės raštą, kuriame, anot jo, „oficialiai pareiškiama, jog ministerija nekontroliuoja ir nesikiša į tai, kas vyksta mokyklose“.

„Vadovaujantis įstatymais, darytina išvada, jog atsakomybė už konkrečių renginių toje ir kitose mokyklose organizavimą bei turinį deleguotina įstaigų steigėjams (savininkams) ir vadovams“, - rašo ministrė.

V.Mazuronio teigimu, daugiau nei keista, kad Švietimo ir mokslo ministrei faktas apie homoseksualizmo propaganda persmelktą renginį 1-3 klasių vaikams privačioje mokykloje nepadarė visiškai jokio įspūdžio. Ypač turint omenyje, kad Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos priimtoje išvadoje teigiama, jog knyga, kurios pasakos ir buvos skaitytos A.Landsbergienės mokykloje, yra žalinga nepilnamečiams, todėl rekomenduojama ją platinti specialioje pakuotėje su žyma „N-14“ !

„Ar tai reiškia, kad Lietuvos mokyklose galima daryti ką nori, o ministrei tai nė motais? Panašu, kad taip“, - beliko konstatuoti V. Mazuroniui.

parengė Danutė Savickaitė


Susiję

Ugdymo politika 5478592035371833809

Rašyti komentarą

27 komentarai

Anonimiškas rašė...

Gerbiami tėvai, argi nematote kokios bjaurastys už Lietuvos durų? Kaip niekada, turime rūpintis savo vaikais, kuriuos patikime mokykloms,darželiams...Bjaurasties hidra gviešia nagus į mūsų vaikus jau ir Lietuvoje...Budėkime ir melskimės...ir domėkimės,ko mokomi mūsų vaikai, ką renkame į Seimą ...Dėkoju Viešpačiui Dievui ir už šitą svetainę, kurią neseniai radau, kur dar galima komentuoti(štai, bernardinai.lt jau uždraudė komentarus-štai tau ir demokratija).

Anonimiškas rašė...

Koloradiniai kliedesiai. Visi kam nepatinka LGBT galit laisvai išgaruoti atgal į rasiją, ten mielai priimami kovotojai prieš gomoseksualus :)

Ainis rašė...

Čia buvo homoseksualios agresyvios "tolerancijos" pavyzdys.
Vadinasi taip: - toleruokit "mūsų" seksualinę orentaciją ir propogandą, bet mes netoleruosim jūsų nuomonės, jei ji skiriasi nuo mūsų.
Ir grąsinantis pasiūlymas kitaminčiams "išgaruot į rasiją".
Tremtis į rusiją buvo ir prie caro, ir prie stalino. Ir nauja seksualinė totalitarinė ideologija grąsina tuo pačiu ... :) kuo ji pati ne koloradinė? :)

Pikc rašė...

Šiaip jau, šito "Anonimiškas 2018-03-02 13:45" liguistas pezalas - dar vienas visai neblogas pavyzdys teiginio, kad visokių "homo" paskelbimas psichiškai normaliais asmenimis buvo GRYNAI politinis sprendimas, naudai. ;)

Anonimiškas rašė...

nekreipkit dėmesio į šitą lopelį (2018-03-02 13:45) ,jau po kelintu straipsniu pastebiu jo viauksėjimus, tikriausiai įsivaizduoja save didžiuoju trolintoju. slysk tu geriau į savo panoptikumą; delfi ar dar kur. pasirinkimas didelis, ne taip kaip mums.

Paprastas Žmogus rašė...

Jeigu Švietimo ministerija nekontroliuoja, kas vyksta mokyklose, tai kam, rupūs miltai, ji apskritai reikalinga?

O jei Karalienės Morkos mokyklą kontroliuoja tik pati Karalienė Morka, tai „darytina išvada“, kad jai tokie renginiai yra priimtini.

Ir beje, ar buvo mėginta rašyti ne ministerijai, o pačiai karalienei?

Pikc rašė...

O kokia prasmė? Pirma, ji jau seniai pareiškė, kad pritaria 'gernderlūpams' (beje, tam jai tribūną paslaugiai suteikė "didieji krikščionys" bernardinai.lt: http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2009-03-23-austeja-landsbergiene-gyveno-karalius-ir-karalius-verciam-juos-ar-tegul-gyvena/14317). Antra, ji atvirai pritarė iškrypimams (http://www.propatria.lt/2017/01/a-landsbergienes-mokykla-organizuoja.html). Ir trečia, būtų VISIŠKAI naivu manyti, kad kažkas JOS mokykloje vyksta BE jos žinios ir "palaiminimo". Vis dar norote laišką tai ypatai rašyti? ;)

Paprastas Žmogus rašė...

Tiesiog įdomu, kokiais žodžiais ji atsakytų :)

O šiaip tai nesistebiu tuo. Ir karalienė Morka, ir princas Anūkas atrodo tokie geručiai eurovaikučiai, caca tokie. O eurocacos daro tai, ką eurotetos liepia, ir stengiasi tai daryti kuo nuoširdžiau. Angliškai kai kada sakoma „true believers“, o lietuviškai vadinu tai „gero vaiko sindromu“.

Pikc rašė...

Nebūtinai. Be abejo, gali būti ir ideologinis angažuotumas (šiuo atveju jis labai tikėtinas), bet jokiu būdu negalima atmesti ir kitų motyvų - pvz. finansinių (gi iškrypėliškos ideologijos sklaida yra dosniai finansuojama) ar karjeros (laikantis eurosajūzo politbiuro "partinės linijos", galimybės bus visai kitos, negu vadovaujantis vertybėmis - plg. su karjeristais sovietinės okupacijos laikais).
O dėl "kokiais žodžiais ji atsakytų" - "atvirumas, tolerancija, progresas, kova su stereotipais, europinės vertybės, laisvė, teisės" ir t.t. ir pan. Kitaip tariant, tolerastiniais lozungais.

Paprastas Žmogus rašė...

Na, man jie abu atrodo pernelyg geri vaikai, kad vadovautųsi kokiais nors „nedorais“ motyvais, tokiais kaip galimybė pasipelnyti iš eurofinansavimo. Ciniški jie man tikrai neatrodo; priešingai. O gero vaiko sindromas nėra tas pat, kas ideologinis angažavimasis. Gero vaiko sindromas reiškia, kad visa savo tyra vaikiška širdele trokšti būti geras vaikas tam, kas šiuo metu yra autoritetinga tetulė. Tai ne tas pat, kas gilių įsitikinimų turėjimas ir kovojimas už juos. Nors išoriškai panašu.

O dėl to, kokiais žodžiais ji atsakytų, taip įtikinamai parodėte, kad tikrai nebėra prasmės jai rašyti :)

Pikc rašė...

Na, čia mes nesutarsim - "geras vaikas" paprastai chamizmu ir arogancija nepasižymi, kad ir kokiam dėdei ar tetai stengtųsi įtikti. Pagal šitą logiką, visą valdžią ir t.v. "elitą" reiktų "gerais vaikais" pakrikštyti. O štai jei veikia magiška formulė "pinigai+valdžia" (ar karjera) - visai kitas reikalas. Plius, gi kalbame apie valdžios jau ragavusią (ir ja besimėgaujančia - žr. pvz. atvejį su Kasčiūnu) fauną. Ir naudos (bet kokia forma) siekimas irgi visiškai nebūtinai turi būti susijęs su įsitikinimais. Palyginimui - negi visi sovietmečiu karjeras padarę veikėjai buvo "idėjiniai"? Aš asmeniškai žinau bent kelis, kurie taip radikaliai "pakeitė vėliavas", kad tik stebėtis belieka - ilgamečiai komunistai ateistai patapo giliai tikinčiais Lietuvos patriotais.

Paprastas Žmogus rašė...

Man irgi yra tekę stebėti tokių stulbinančių persidažymų, tiesiog per vieną dieną. Tai ir sukėlė minčių apie gero vaiko sindromą. Stebėdamas tą momentinį persidažymą, galvoji: kaip taip gali būti? Kaip tas žmogus galėjo taip staiga pasikeisti? Kaip jis pats su tuo pasikeitimu susidoroja savo sąžinėje? Tarsi be jokių pastangų; protu nesuvokiama. Ir staiga supranti: jis ir nepasikeitė. Pasikeitė autoriteto šaltinis. O jis koks buvo geras vaikas, toks ir liko.

Anonimiškas rašė...

Pritariu. Rusija yra įslaptinusi net 22 procentus (!) savo biudžeto. Iš šių milžiniškų pinigų ji Vakaruose finansuoja visokias iškrypėlių organizacijas per įvairius fondus (pvz. "Rosa Luxemburg Stiftung"), remia tokius žmones kaip Paleckis, Simonko, Rudamanskis (jie niekada nėra paneigę savo ryšių su Rasėją, nors Barsteiga pastoviai jiems tai primena). Štai kodėl Švedijos homoseksualistai su ašaromis gieda RF himną, neša jos vėliavas, štai kodėl niekada blogai nepasisako prieš Puteno režimą (Kadyro pabarimas nesiskaito), štai kodėl Paleckis, Rudamanskis, Bielskis ir Pažėraitė taip meiliai bendrauja ir bendradarbiauja... Beje, ar nežinote kaip ten baigėsi su jų RF finansuojamu komunistiniu NK95 projektu?

Anonimiškas rašė...

Visiškai pritariu įžvalgiam ponui Pikcui. Nereikia būti studijavus C. Lombrozos, kad Anūko ir Austėjos asmenyse pamatytum valdžiai ir pinigams godžius niekšus.
O Paprastam Žmogui, galiu pasakyti, kad esate, gerbiamasis, labai naivus. Naivumas jus pražudys.

Pikc rašė...

Vis tiek nesutinku: toks veikėjas - ne "geras vaikas", o paprasčiausias karjeristas, kuris bet ką išduos ir parduos, bet kiek kartų pakeis "kailį" ir šeimininkus, bet kam pataikaus ir bet ką apdergs, kad tik pačiam būtų gerai. Tame nėra VISIŠKAI nieko, kas bent iš tolo sietųsi su gerumu ir vaikiškumu. Tai grynas cinizmas, savanaudiškumas, egocentrizmas ir amoralumas. Trumpai tariant - liberalizmas. :)

Pikc rašė...

P.S. Čia buvo atsakymas į "Paprastas Žmogus 2018-03-02 22:44" komentarą. Na, o "Anonimiškas 2018-03-03 01:34" taip tvarkingai viską susakė, kad neturiu, ką pridėti. Galiu nebent patvirtinti jo žodžių teisingumą.

Anonimiškas rašė...

Tegu p.Mazuronis labiau pradeda mylėti žmogų, išmoksta priimti kitą tokį koks jis yra, bet aišku jam tikėtina keistis jau per vėlu, bet bandyti galėtų. Vienas iš veiksmų būtų tai, kadų tokie ponai prie švietimo nelystų.

Paprastas Žmogus rašė...

Mano naivumas yra mano skydas :)

Smagu su jumis padiskutuoti, vyrai :)

Anonimiškas rašė...

Na, stai-siskiausias LGBT "tolerantiskumo" pavyzdys, komentarai nereikalingi.

Anonimiškas rašė...

Fain. Kada homoseksualai ateina į mokyklas su teigiama propaganda, tai jie nekontroliuoja. O kai kokia žemaičių teologijos mokytoja pasako ką neigiamai galvoja apie homoseksualumą, tai jau ima klykti ir ministrė, ir visi lapinai.

Anonimiškas rašė...

Labai taikliai pastebėta. Čia jie taip selektyviai, kai kada kontroliuoja, kai kada nekontroliuoja. O kaip kada daryt, pasako neklystanti nuojauta :)

Pikc rašė...

Ditto. :)
Bet skydą tai pasikeiskit. ;)

Pikc rašė...

"Vienas iš veiksmų būtų tai, kadų tokie ponai prie švietimo nelystų." - t.y. kad iškrypėliams netrukdytų tvirkinti mažamečių? ;)

Pikc rašė...

Kokia dar nuojauta? Taigi "europinės viartibės"! Jei už iškrypimus - skatinam (nes gerai moka)! Jei prieš - smerkiam!
P.S. Suprantu, ką "Anonimiškas 2018-03-03 13:12" norėjo pasakyti, bet ta "teigiama propaganda" gana įdomiai atrodo. :)

Anonimiškas rašė...

Aš prieš mano vaikų švietimą tookiomis ale pasakomis. Mano vaikai yra auklėjami normalioje šeimoje, kur mama yra moteris, o tėtė - vyras, o ne... dvi mamos arba du tėčiai. Nejaugi tėvai ir mokytojai nesipriešins šiai nesąmonei? Apie Karalienės Mortos mokyklą nebekalbu, ten private mokykla, kuriai vadovauja išskirtinė asmenybė ponia Austėja.

Anonimiškas rašė...

Panašu, kad visi lanzbezdziai jau baigia pakeisti savo orientacija ir lytis. Tik lietuvių tautos priešai gali už juos balsuoti, bei proto ubagai.

Anonimiškas rašė...

Girdėjau, kad Anūko Austėja visai ne moteris, bet vyras (kaip Obamos Mišelis). O vaikus aniems pagimdė tokia liberali lenkė Anna Grodzka. Bet jie kol kas vaikams to neatskleidžia. Sako, prasidės mokykloje patyčios ir t.t.

item