Seimas atsisakė šioje sesijoje svarstyti Stambulo konvenciją

propatria.lt nuotrauka  Antradienį Seimas balsavo dėl Stambulo konvencijos ratifikavimo klausimo įtraukimo į Seimo pavasario sesijos da...

propatria.lt nuotrauka 
Antradienį Seimas balsavo dėl Stambulo konvencijos ratifikavimo klausimo įtraukimo į Seimo pavasario sesijos darbotvarkę. Ženklia balsų persvara pasiūlymas atmestas, o konvencijos klausimas nebus svarstomas. Už konvencijos ratifikavimo klausimo įtraukimą į darbotvarkę balsavo 34, prieš - 41, susilaikė - 21 Seimo narys. Susilaikymas balsavime reiškia balsą prieš, nes klausimo įtraukimui reikalinga dauguma palaikančių balsų. 

Parama Stambulo konvencijos svarstymui gana akivaizdžiai pasiskirstė pagal frakcijas. Konvencijos svarstymą vieningai palaikė socialdemokratų partijos ir socialdemokratų darbo frakcijos, liberalai ir mišrios grupės nariai. Konvensijos svarstymo nepalaikė konservatoriai, valstiečiai, tvarkiečiai ir lenkai. 


Paradoksalu, tačiau už Stambulo konvencijos įtraukimą į pavasario sesijos darbotvarkę balsavo ir parlamentinės grupės „Už šeimą“ nariai valstiečiai Justas Džiugelis, Valerijus Simulik ir Rūta Miliūtė, mišrios grupės narys Bronislovas Matelis, socialdemokratas Andrius Palionis. Konvencijos įtraukimą į darbotvarkę taip pat palaikė Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis, neseniai žiniasklaidoje teigęs, kad konvencija yra nesuderinama su valstiečių programinėmis nuostatomis. 

Visus asmeninius balsavimo rezultatus galite rasti šioje nuorodoje


Susiję

Šeimos politika 1227875360229938350

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

O, kokia nuostabi žinia.Džiaugiuosi ir dėkoju visiems Seimo nariams, kurie balsavo prieš, o labiausiai dėkoju LVŽSF. Dėkoju visiems, kurie susilaikė.Pradedu patikėti, kad turime išmintingą Seimą.

Anonimiškas rašė...

Seimo pirmininkas norėjo balsuoti prieš, bet nubalsavo už. Ką galima pasakyti apie Antrąjį Valstybės pareigūną, kuriam nesiseka įgyvendinti savo noro, kuris susipainioja tarp mygtukų?

Nežiniukas rašė...

Ko jūs stebitės dėl to Valstybės pareigūno? Juk sakiau, kad nereikia džiaugtis avansu, o pažiūrėti kas bus. Beje, ar tas pareigūnas išssižadėjo tos priešrinkiminės nuotraukos apie Stambulo konvenciją?

Pikc rašė...

Mano akimis žiūrint, Pranckietis yra visiškas plastilino gabalas su tvirta nuostata neturėti tvirtų nuostatų. :)

Anonimiškas rašė...

Gerai, dar yra sveiku, kurie priešinasi ateinančioms nesveikoms idėjoms.

item