Merkel pripažino Vokietijoje esant nekontroliuojamas islamo zonas

Vokietijos kanclerė Angela Merkel viešai pripažino vadinamųjų no-go zonų, kuriose valstybė nesugeba užtikrinti viešosios tvarkos ir įstat...

Vokietijos kanclerė Angela Merkel viešai pripažino vadinamųjų no-go zonų, kuriose valstybė nesugeba užtikrinti viešosios tvarkos ir įstatymo viršenybės, egzistavimą šalyje. Konservatoriai ir kraštutiniai dešinieji ilgą laiką kalbėjo apie tokių zonų atsiradimą dėl masinės musulmonų imigracijos iš Viduriniųjų Rytų ir Afrikos, ypač po Merkel sprendimo atverti sienas masinei migracijai reaguojant į Sirijos krizę 2015 metais.

Nepaisant įkalčių ir liudijimų gausos, Vakarų šalių lyderiai neigė tokių valstybės nekontroliuojamų zonų egzistavimą ir net viešai pašiepė išdrįstančius mesti tokius kaltinimus. Visgi šįkart už atvertas sienas 2015 Metų žmogumi paskelbta A. Merkel pati pripažino tokių grupių egzistavimą per interviu N-TV, kur duotame interviu buvo kviečiama nulinei nusikalstamumo tolerancijai.

N-TV televizijos laidoje kanclerė teigė, kad žmonės turi jaustis saugūs viešose vietose, o paprašyta patikslinti šią mintį, atsakė, kad „negali būti no-go zonų, į kurias niekas nedrįsta eiti, tačiau tokių vietų yra, [...] turime jas įvardyti tikruoju vardu ir spręsti šią problemą“. 

Pasisakymas sukėlė įvairias reakcijas Europoje. Vengrijos vyriausybės portalas pavadinimas šiuos Merkel žodžius sulaužytu tabu, tuo tarpu britų apžvalgininkas Douglas Murray`us priminė, kad Vokietijos kanclerė jau 2010 metais skelbė multikultūralizmo žlugimą, tačiau nieko nesiėmė pakeisti šiai pražūtingai politikai. Jo manymu, nėra pagrindo manyti, kad žodžiai virs politikos pokyčiais. 

Europoje pastaruoju metu auga dėmesys valstybės nekontroliuojamų imigrantų rajonų problemai. Danijos vyriausybė neseniai paskelbė planuojanti dvigubinti bausmes už daugiausiai migrantų gyvenamuose rajonuose padarytus nusikaltimus.

Kaip skelbia lzinios.lt, getais numatoma laikyti teritorijas, kuriose daugiau kaip 50 proc. gyventojų yra ne Vakarų kilmės imigrantai, daugiau kaip 2,7 proc. gyventojų yra teisti už nusikaltimus, nedarbas viršija 40 proc., daugiau kaip 50 proc. gyventojų turi tik pradinį išsilavinimą, o vidutinės pajamos mažesnės nei 55 proc. vidurkio toje šalies dalyje. Danijos vyriausybė suskaičiavo 22 tokius rajonus, kuriuose daugiau kaip 50 proc. gyventojų yra ne Vakarų kilmės imigrantai. Pagal planą vietos policija galės skirti dvigubas bausmes už tokius nusikaltimus kaip vandalizmą, vagystes ir pan.

parengta pagal foxnews.com ir lzinios.lt


Susiję

Europa 8418326944625108535
item