LRT direktore išrinkta M. Garbačiauskaitė-Budrienė

lrt.lt nuotrauka  www.alkas.lt Kovo 20 d. Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) taryba išrinko naują LRT vadovą. Naująja LRT vadove ...

lrt.lt nuotrauka 

Kovo 20 d. Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) taryba išrinko naują LRT vadovą. Naująja LRT vadove išrinkta buvusi ilgametė internetinio naujienų portalo Delfi.lt vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Be M. Garbačiauskaitės-Budrienės LRT generaliniais direktoriais siekė tapti dar 11 pareiškėjų: dabartinis LRT vadovas Audrius Siaurusevičius, buvęs agentūros BNS vyriausiasis redaktorius Artūras Račas, LRT darbuotojas Aldaras Stonys, istorikas Bernardas Gailius, šoumenas, TV laidų vedėjas, buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas (sprendimo dieną kandidatūrą atsiėmė), LRT darbuotojas Justas Senapėdis,  signataras Zigmas Vaišvila, TV laidų prodiuseris Kristupas Krivickas,  Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius, teisininkas Liudvikas Ragauskis, viešosios įstaigos „Kultino“ direktorė Jūratė Černiauskienė.

LRT Tarybai šiuo metu priklauso: žurnalistas, VU Žurnalistikos instituto dėstytojas, LRT Tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis, Mykolo Romerio universiteto profesorius Darijus Beinoravičius, dailėtyrininkė Jolita Jablonskienė, poetas, eseistas, vertėjas Kornelijus Platelis, Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas, žurnalistas, rašytojas Liudvikas Gadeikis, žurnalistė Dalia Kutraitė-Giedraitienė, teisininkė Giedrė Lastauskienė, signataras Vytautas Plečkaitis, dailininkas Raimondas Savickas, Vilniaus universiteto profesorė Vilija Targamadzė, teisininkas Andrius Puksas.


Susiję

Monika Garbačiauskaitė-Budrienė 6574287957687245751

Rašyti komentarą

30 komentarų

Gluosnis rašė...

Zinant delfi reputacija...nusiris lrt zemokai...

Anonimiškas rašė...

Puiku svarbu ne Račas, ir Zigmas Vaišvila, o ši yra specialistė, todėl gėdos nepadarys.

Anonimiškas rašė...

Čia tu, Monika? ... Kai kurių žmonių aklumas tiesiog atima žadą - jie ploja katučių kai būrelis apsukrių draugelių dalijasi valdiškus postus ir biudžeto pinigus. Akivaizdu, kad šioje situacijoje LRT vadovą turi skirti Seimas, o ne ši nukvakusi niekam neatsakingų šešėlinių klaunų "taryba". Tada bent būtų aišku, kas už tai atsako.

Anonimiškas rašė...

Seimas, o dar geriau caras turėtų visus skirti ir atleisti, bausti ir rūpintis. Kiekvieno vergo ir buduliai svajonė. O tikėtis, kad čia su tavimi diskutuoja LRT vadovas, galima tik būnant dar ir visišku kvailiu.

LIETUVIŠKOS JUNGTINĖS PAJĖGOS rašė...

LRT susigrąžinimas Tautai, atsideda vėlesniam laikui.

Anonimiškas rašė...

joo,anonimiškam 22:27,o kuo blogai Račas ar signataras Vaišvila?

123 rašė...

Tokie ir "rinkimai" kurių rezultatas buvo spėjamas tada kai monika paliko Delfi...
gaila kad iki šios personos prastūmimo neįvyko LRT skaidrumo pilnavertis auditas, LRL tarybos paleidimas su visomis iš to einančiomis pasekmėmis.

Anonimiškas rašė...

Šitą nuomonę galima dėti į arogantiško kvailumo eksponatų muziejų – į garbingiausią vietą. Čia kalbantis personažas net nėra pajėgus suvokti paprasčiausios ironijos, tačiau dedasi didžiai protingu ir viską išmanančiu; apsimeta teisingu demokratu, tačiau tautos atstovybę Seimą lygina su rusų caru; be abejo save laiko liberaliu ir tolerantišku, tačiau tą, kuris kritikuoja neaiškių draugų grupelių machinacijas vadina buduliu; dar, neabejoju, save laiko skaidrumo ir atskaitomumo šalininku, tačiau yra giliai įsitikinęs, kad reikalus valstybėje turi tvarkyti ”viską geriau žinančių” ir niekam neatskaitingų (arba atskaitingų tik tiems, kurių mums ”buduliams” net nevalia pažinti) aktyvistų „chebra“. Todėl tokio pobūdžio personažą galima vadinti tik vienu vardu: agresyvus kultūrinis banderlogas besimeldžiantis jį hipnotizuojančiam smaugliui. Basta.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškam, 08:14, šitie yra užiscikline savyje, ir kliedi,tai panašu į ligą.

Anonimiškas rašė...

Kuo blogai Račas ar signataras Vaišvila? Niekuom, jei patinka vatos prikimštos iguanos ar kiti gyviai :))

Pikc rašė...

Nes ne liberastai ir ne iš "chebros". :)
Taiklus Blogerio Zeppelinus įrašas (t.p. žr. žemiau esantį "123" komentarą): https://plus.google.com/118198014712853689988/posts/JKPB5aGG8Ez

Pikc rašė...

Ne - tokia fauna džiaugiasi dabartiniais rinkimų rezultatais. ;)

Anonimiškas rašė...

Labai kvaila yra rimtą diskusiją apie valstybėje siaučiantį nepotizmą bei visuomeninio transliuotojo misiją suvesti į siauraprotišką ginčą apie tai kas geriau, Monika ar Račas/Vaišvila. Nejuokinkit, jie visi blogiau. Baisu, kad Moniką "pastatė"/ paskyrė net be galimybės turėti garbingą ir vertą tokios pozicijos alternatyvą.

Pikc rašė...

Tamstos pozicijoje - nemažai tiesos, mano galva. Sakyčiau tas "baisumas" yra net ne tiek šitos veikėjos paskyrime be alternatyvų (ar TIKRAI ji buvo geriausia kandidatė? ;)), bet tame, kad "rinkimų" baigtis jau iš anksto buvo visiems aiški - praktiškai taip pat, kaip "prezidento" "rinkimuose" Rusijoje.

ale, rašė...

Nera to blogo, kas neiseitu i gera. Sita vista nieko naujo blogo negales daryti, nes tas jau demesio cetre. Maksimum, ka jos priedangoj galima bus padaryti, tai tik ankstrsniuju juodus darbus paskandinti.

Anonimiškas rašė...

Ji pati - gal ir ne, tačiau paskui ją į LRT gali ateiti daug žmonių. Nėra jokio reikalo detaliau aiškinti, kas jie ir kokie jie.

Pikc rašė...

Mano akimis žiūrint, jūsų optimizmas - nelabai pagrįstas. ;)

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 13:29, turbūt labai apmaudu, kad rusiškomis trąšomis išlaikomi ,,valstiečiai'' nesugebėjo įstatyti Maskvai tinkamo žmogaus į LRT vadovo postą :)) čia apie dabartinio Seimo daugumą - jeigu 2016-ųjų metų Lietuvos Seimo rinkimų duomenų bazėje įvykęs sutrikimas vis tik galėjo turėti tam reikšmės.

Anonimiškas rašė...

Pikc, optimizmo kol kas nėra. Ir jūs puikiai suprantate kodėl.

Pikc rašė...

Turėjau omenyje jūsų abiejų nuostatą, kad "Sita vista nieko naujo blogo negales daryti".

Pikc rašė...

Tai jo jo - kas ne kiauri liberastikai, tie rusū agentaj! Stopudovaj ir adnaznačnaj! :)

Anonimiškas rašė...

O kuo blogai Monika? Kad moteris? Ir dar gerai išmananti savo darbą? Kad turi geresnius vadybinius gebėjimus nei kad rašymo ir geresnius nei daugumos kandidatų?

Pikc rašė...

O, šalia "rusū agentū" išlenda naujas "argumentas" - "ginekofuobaj!" :)

ale, rašė...

Gyvenime reiškiasi toks fenomenas: jei užsiimi tuo, kaip užraukti gyvenimą, tai jį ir užrauki. Jei mąstai, kaip gyventi, kaip pratęsti gyvenimą, tai ir gyveni geriau. Tai gi, jei planuosime, ką ta višta blogo gali pridaryti, tai tuo ir įjungsim tam blogiui žalią šviesą. O jei galvosime, ką gero galim turėti iš tokios situacijos, tai tas ir gaus eigą. Juk neimanoma ką nors talkauno padaryti negalvojant apie tai.

Pikc rašė...

Man, kaip netikinčiam į visokias karmas, horoskopus, Taro kortas, čigones-būrėjas ir t.t. ir pan. neatrodo, kad jei iš žinomų pažiūrų ir polinkių ypatų nesitikėsi nesąmonių, tai jų ir nebus, o jei tikėsiesi - bus. Iliustracijai - situacija:
Iš kalėjimo išėjo už narkotikų platinimą ir vagystes sėdėjęs čigonas. Petras sako, kad jis greičiausiai grįš prie savo "hobio", o štai Jonas aiškina, kad "jei planuosime, ką [tas čigonas] blogo gali pridaryti, tai tuo ir įjungsim tam blogiui žalią šviesą. O jei galvosime, ką gero galim turėti iš tokios situacijos, tai tas ir gaus eigą". Čigonas grįžta prie savo "hobio". Vadinasi, dėl to kaltas Petras, nes "neteisingai" galvojo? Va, būtų kitaip galvojęs - būtų tas čigonas doru žmogumi patapęs, ne? ;)

ale, rašė...

Citata: " Man, kaip netikinčiam į visokias karmas, horoskopus, Taro kortas, čigones-būrėjas ir t.t. ir pan. neatrodo, kad..."

- Šiaip jau, žodis "tikėjimas" giminingas su žodžiu "tikra". O tai, ką Jūs vadinate tikėjimu/netikėjimu, labiau tiktų vadinti pasikliovimu/nepasitikėjimu, nes Jūs kalbate apie santykį su dalyku, kurio esmės nesuvoki/nežinai arba žinai, kad tas yra negatyvu ir nepriimtina, ir tik per netiesioginius momentus gali daryti prielaidą, kad tas pasikliovimo objektas turi (ne)priekaištingą prasmę. Tik taip sakoma, kad tikiu į dievą. Iš tikrųjų, turima omeny, kad susipažinusiam tas mokymas, kuris skelbiamas dievo vardu, yra patikimas ir pasiteisina praktiškai. Ir tik tuo, kad pasiteisina, jis yra tikras tikėjimas į tai, o ne tuo, kad kažkoks neišmanėlis tvirtina kitiems, jog jis, neva, tiki egzistuojant dievu pavadintą vaiduoklį... Ir kai Jūs sakotės, jog netikite į dievą, tas gali reikšti tik tai, kad su tuo mokymu nesate pakankamai gerai susipažinęs, ir tik dėl to dar nematote pagrindo juo pasikliauti, nors.., šiuo atveju jau reiktų sakyti "tikėti", nes daugybė žmonių, kurie į tai deramai įsigilinę, yra atradę jo atitikimą tikrovei. Atradimas tas - yra ir tikrovės pažinimo rezultatas, o ne vien to mokymo pasiskaitymas net neieškant su realybe sąryšio.

Dabar dėl to čigono. Pranašauji lygiai taip, kaip žydų pranašai. - Savo nieko nedarymo projektą paskelbi kaip absoliučią tiesą, lyg tai tik tas absurdas ir tegali atsitikti. Ir tikrai, jei nieko nedarysi, tai ir bus, kaip buvę. Bet jei suprasdamas, jog negalima čigono palikti likimo valiai, jo nepasmerksi ir dar deramai pasirūpinsi, kad jis gautų darbą/ padorų pragyvenimo šaltinį/, tai tas čigonas, žėk, ir žmogumi taps, ir dėkingas per amžius bus tau...

Pikc rašė...

Oi, kaip aš čia užsimiršau ir kaip normaliam žmogui parašiau? Na, bet nieko - atsakymas priminė, su kuo susidūriau. :)

ale, rašė...

Matai, Pikčiau, aš gi visada atsakinėju pačiam, kaip normaliam.., deja nedrįsti, tamsta, su normalumu draugauti. - Kaip gi čia dabar tau masinio nuprotėjimo amžiuje su mažuma likti? Jei nekeiksi ruso, būs ne lygis, a neee?.. Juk "kto ne skačit, tot maskalj". Tik va, ukrams nebudingos skačkos. Pasaulyje yra tik vienos padermės fauna, kurie taip nerafinuotai šokinėdami į masinį transą bando pakilti/nusiristi. - Nežinai, kas jie tokie?.. - Todėl turiu pagrindą įtarti, kad ir tamsta iš jų. O jei ne, tai vergas jų ištikimiausias, kaip minimum esi, ir visiškai nieko nereiškia, kad to pats nei supranti, nei žinai.

Pikc rašė...

Kaip ir sakiau, "atsakymas priminė, su kuo susidūriau". ;)

ale; rašė...

Pikčiau, tai kad nieko konkretaus nesakei, tiesiog, atmetei aiškiai išdėtytą mintį. Jei aš neteisus tame, tai tamstai derėtų išděstyti savo alternatyvų požiūrį. Dabar gi, elgiesi věl tipiśkai žydiškai. Tiesiog ignoruoji oponento argumentus nepateikdamas jokių savų.., prie viso to, lyg pono dievulio locka tokia būtų, deklaruoji savo teisumą.

item