Latvijos parlamentas atmetė siūlymą įteisinti homoseksualų partnerystę

propatria.lt nuotrauka  Kovo 15 d. Latvijos parlamentas atmetė piliečių pasiūlymą įteisinti registruotą partnerystę. Latvijoje tam,...

propatria.lt nuotrauka 
Kovo 15 d. Latvijos parlamentas atmetė piliečių pasiūlymą įteisinti registruotą partnerystę.

Latvijoje tam, kad klausimas būtų svarstomas parlamente, piliečiai turi surinkti 10 tūkst. parašų. Turėdami plačią žiniasklaidos paramą registruotos partnerystės projekto iniciatoriai per 2,9 metų laikotarpį surinko reikiamą parašų kiekį. Atsižvelgiant į tai, kad iniciatyvas pasirašyti gali asmenys nuo 16 metų, o Latvijoje gyvena maždaug 1,8 mln. gyventojų, iniciatyvai pritaria tik kiek daugiau nei 0,5 proc. šalies populiacijos.

48 parlamentarai balsavo už tradicinės santuokos sampratą, 18 – už registruotos partnerystės įstatymo projektą, 4 susilaikė ir daugybė nedalyvavo balsavime. Tokio balsų pasiskirstymo užteko tam, kad registruotai partnerystei Latvijoje nebūtų pritarta.

Primename, kad praėjusių metų birželio mėnesį Lietuvos Respublikos Seimas išvis nesutiko imtis partnerystės įteisinimo: po diskusijų Seimas ne tik ne grąžino įstatymo projektą iniciatoriams tobulinti, bet jį atmetė. Po pateikimo 29 parlamentarai balsavo už projektą, 59 – prieš, 20 susilaikė. Už tai, kad projektas būtų atmestas balsavo 64, už grąžinimą iniciatoriams tobulinti – 43 parlamentarai, t.y. mažiau nei pasirašė patį teikimą.


Susiję

Šeimos politika 3336316047590213815
item