ES komisaras: „Islamas yra mūsų ateitis“

Bandote nuspėti, kaip Europos Sąjunga mato Europos ateitį? Nespėliokite – ES pareigūnai ir patys pasisako, rašo Jonas Bengtssonas portale...

Bandote nuspėti, kaip Europos Sąjunga mato Europos ateitį? Nespėliokite – ES pareigūnai ir patys pasisako, rašo Jonas Bengtssonas portale samnytt.se.

Štai aukštas pareigas einantis ES tarnautojas Fransas Timmermansas susitikime su dešimčia imamų pareiškė: „Islamas yra mūsų istorija, islamas yra mūsų dabarties dalis ir islamas bus mūsų ateities dalis“.

Tuo metu, kai vis daugiau nerimaujama dėl vykstančios Europos islamizacijos, ES ir toliau nenori šio nerimo išgirsti. Prieš keletą dienų ES komisaras nuo Nyderlandų ir Europos komisijos pirmasis vicepirmininkas Fransas Timmermansas vedė apskritojo stalo susitikimą su dešimčia imamų iš šešių ES šalių narių (Vokietijos, Prancūzijos, Olandijos, Italijos, Belgijos ir Bulgarijos).

Po šio susitikimo parengtame pranešime spaudai įtakingas olandų politikas Fransas Timmermansas paaiškino, kad islamas yra Europoje tam, kad ... joje ir pasiliktų.

„Kaip mes padėsime savo gyventojams, nežiūrint jų kilmės, suvokti įvairovę, kuri yra Europos visuomenių tikrovė, nulems ir tai, kokia bus mūsų bendra ateitis“, – sakė Fransas Timmermansas, jau pagarsėjęs savo pagarba islamui.

Tokių susitikimų tikslas, Franso Timmermanso nuomone, – sukurti atviresnį ir gilesnį dialogą su musulmonų visuomene, ypač tokiose srityse, kaip imamų išsilavinimas, musulmonų diskriminacija, grėsmė, kylanti iš kraštutinių dešiniųjų ir „islamiškojo ekstremizmo“, o taip pat galimybės ramiai ir rimtai diskutuoti, kokių iššūkių ir galimybių mums tikėtis, kurias siūlo migracija.

„Islamas yra mūsų istorija, islamas yra mūsų dabarties dalis, jis bus ir mūsų ateities dalis“, – tąkart tikino Fransas Timmermansas.


Susiję

Pažangos ideologija 2006798187256414345
item