Atviros Lietuvos fondas kviečia į diskusiją apie musulmonus Europoje ir Lietuvoje

Kovo 19 dieną, 18 valandą, Atviros Lietuvos fondas organizuoja diskusiją  „Musulmonai Lietuvoje ir Europoje“. Diskusija vyks fondo patalp...

Kovo 19 dieną, 18 valandą, Atviros Lietuvos fondas organizuoja diskusiją „Musulmonai Lietuvoje ir Europoje“. Diskusija vyks fondo patalpose, Didžioji g. 5. 

Po 2001 m. rugsėjo 11 d. įvykių JAV vakarų visuomenių požiūris į musulmonus dažnai apibūdinamas kaip islamofobija. Viešojoje erdvėje pasigirsta nuogąstavimai dėl musulmonų atnešamų pokyčių Europos ir JAV visuomenių demografinėms situacijoms. 2015 m. pabėgėlių krizės sukrėsta Europa iki šiol sunkiai atsigauna, kai kurios šalys atsisako priimti nuo karo bėgančius žmones, vertindami šiuos tik pagal jų religiją. Tačiau musulmonai Europoje gyvena jau daugiau nei šešis šimtus metų, yra lojalūs piliečiai. Atrodo, visuomenės baimes sužadina tik naujieji musulmonai” ir jų vaizdiniai, tačiau stereotipizuojama viena iš pasaulinių religinių tradicijų. Ar islamofobija turi pagrindo? Ką ir kodėl mes (ne)žinome apie islamą ir musulmonus Lietuvoje ir Europoje? 

Diskusijoje dalyvaus islamo ir žmogaus teisių ekspertai: 

VDU prof. dr. Egdūnas Račius, 2018 m. Edinburgo universitete išleidęs knygą “Muslims in Eastern Europe” (https://edinburghuniversitypress.com/book-muslims-in-eastern-europe.html)
Lietuvos žmogaus teisių centro ekspertė Birutė Sabatauskaitė
Istorikas dr. Darius Baronas
Politologas, VU filosofijos doktorantas Vytautas Sinica

Diskusiją moderuos: Atviros Lietuvos fondo valdybos pirmininkė prof. dr. Milda Ališauskienė.

Maloniai prašome registruotis http://bit.ly/diskusija-apie-musulmonus iki kovo 18 dienos.

Susiję

Vytautas Sinica 4158215344577278324

Rašyti komentarą

15 komentarų

SmikiZ rašė...

Į šorošistų irštvą eis Vytautas S.? Negi mano, kad juos kaip nors įtikins? Bijau, kad tai tik iliuzija...

Sodininkas Antaninis rašė...

Dėl Sorošo fondo galiu pasakyti tiek....Duoda - pasiimkime. Be įsipareigojimų. O žinios, diskusijos niekam nepakenkė.

Anonimiškas rašė...

Bukagalviai kaip visokie Smikiz kažkodėl yra visiškai tikri, kad diskusija turi pasibaigti oponento atvertimu į savo tikėjimą. Kaip muštynės - primušimu. Nes kitaip tai tėra nieko vertas užsiėmimas. Šitas besmegenis dumblas smirda ir daro atmosferą Lietuvoje troškią. Tokie SmikiZai niekuo nesiskiria nuo savo dvynių kaimiečių iš Pakistano ar Afganistano kalnų slėnių kaimų.

Anonimiškas rašė...

joo,linkiu p.Sinicai stiprybės atsilaikyti prieš visus tuos musulmonofilus.Juoką kelia argumentai esą Lietuvoje kelis šimtmečius sėkmingai gyvena susiintegravę musulmonai.Pirma-jie į Lietuvą buvo atvežti (ne pakviesti),antra-jų buvo nedaug(ne taip kaip dabar-kur Vakarų valstybėse jie sudaro apie 10-15 proc.) ir trečia-ta jų "integracija" Lietuvoje užtruko kokius 600 metų.Ar gali man sabatauskaitės su račiais paprastai paaiškinti,kam Lietuvai reikalinga atsivežti musulmonų? Kam? Musulmonai,kaip buvo,taip ir liko karingi,žiaurūs ir kitiems nepakantūs,o tokia Turkija tik puikiai iliustruoja islamo paveikslą.

123 rašė...

Tiek forma, tiek prasme ekskliuzyvinis kovotojo už multikultūrizmą kalbos pavyzdys.
O svarbiausiai - kiek išspinduliuota tolerancijos! Akies mirksniu atmosfera Lietuvoje išskaidrėjo...

Chose rašė...

Na taip, kai geriau juos pažinsime, tai bus lengviau susitaikyti su praradimais. Čia kaip tame anekdote, kur iššokęs iš dangoraižio guodžia save, jog kol kas jaučiasi gerai... Juk mes mokomės nematyti tiesos ir skubame įtikti kiekvienam. Šlykštoka.

Anonimiškas rašė...

ALF reikia uždaryti, o ne su jais diskutuoti.

Anonimiškas rašė...

Tikrai taip, pritariame! ALF yra nusikaltėliškas, destrukcinis pasauliniu lygiu darinys. Diskutuoti su ju, kaip su gangsteriu, reiškia pripažinti jo legitymumą. Geriau su velniu neiti obuoliauti. O ši būsima diskusija, tai dar vienas OVERTONO LANGAS. Gal spėkime, kokia sekančią diskusiją ALF sugalvos šia tema?

Anonimiškas rašė...

Keli klausimai kilę perskaičius diskusijos pristatymą.
Kodėl diskusijai moderuoti pakviestas šališkas (Atviros Lietuvos fondo valdybos pirmininkė) moderatorius?
Koldėl visi žino apie islamofobija, bet retai kas girdėjęs apie budofobiją?
Kiek dangoraižių turi susprogdinti musulmonai (2001.9.11), kad skeptiškumas jų "taikos religijos" atžvilgiu nebūtų laikomas islamofobija?
Ar musulmonų įtaka ir "pokyčiai" vakarų šalių visuomenėse būtų įmanomi jeigu to neskatintų tų šalių vyriausybės ir įtakingi politikai?
Kodėl visi musulmoniški migrantai ir ekonominiai taipogi, užsispyrusiai vadinami pabėgėliais?
Karo pabėgėlis yra žmogus laikinai pasitraukęs iš karo zonos. Kada pabėgėliai iš Europos bus grąžinti į savo šalis?
Kam naujų musulmonų piliečių lojalumas yra didesnis, europos šalims, ar savo gimtinėms? Kodėl?
Kur galima rasti Europos musulmonų lojalumo tyrimus?
Kokia ekonominė grąža Europoje iš integruotų musulmonų, ar tai ideologinis projektas, kai išlaidų nepaisoma ?
Kas finansuoja šią Atviros Lietuvos fondo inicijuotą diskusiją apie musulmonus Europoje ir Lietuvoje?

Anonimiškas rašė...

Manau, kad bus diskutuojama ir apie Michelio Houellebecqo romane „Pasidavimas“ aprašytą situaciją, kai Prancūzijos rinkimus laimi Musulmonų brolija.
Klausimas kiltų apie Prancūzijos branduolinės ginkluotės valdymą ir apie tų ginklų nutaikymo kryptį pagal Musulmonų brolijos ir brolijai įtaką turinčių užsienio jėgų norus. Nepamirškime, kad Europos dabartiniai leftistai jaunystėje priklausė Maskvos globojamoms komunistuojančioms jaunimo organizacijoms ir bėgiojo protestuoti prieš NATO. Dar – visa Prancūzija žino, kad socialistai suinteresuoti imigracijos skatinimu kaip savo elektorato didinimu.

Diskusijose tikriausiai bus aptarti faktai apie Sorošo finansuojamus laivus, Viduržemio jūroje padedančius perplaukti musulmonams į Europą, taip pat šio fakto ryšį su Sorošo apmokamu šią diskusiją organizuojančiu ALF.

Dar įtikinamesnė įvykių eiga nei minėtame romane būtų tada, kai musulmonai perimtų kelių strateginių Europos uostamiesčių valdymą ir uostų kontrolę, pvz. be teisės švartuotis NATO laivams, tačiau įleidžiant Turkijos, Rusijos, Kinijos laivus.

Anonimiškas rašė...

Į lojalumą valstybei telpa įstatymų laikymasis ir jų pažeidimai. Kaip su lojalumu susijusios no-go zonos. Kodėl nekreipiama dėmesio ir net slepiama musulmonų emigrantų seksualinių nusikaltimų mąstai ir pobūdis? Ar yra lyginamoji kriminaline statistika dėl kitų nusikaltimų. Kuo remiantis sugalvotas teiginys kad musulmonai lojalūs piliečiai. Lyginant su kuo?

Laisvamanis rašė...

Kokio velnio čia tie sorošistai? Užtektų, kad Jakilaitis prie LTV "Aktualių pokalbių" stalo pasikviestų totorių muftijų Jakubauską ir arkvykupą Grušą ir paklaustų, kas Lietuvoje priešina abi bendruomenes. Abu tikriausiai pradėtų juoktis. Abu vienodai pasakytų, kokių ateivių Lietuvoje reikia saugotis, įskaitant sorošus.

Anonimiškas rašė...

Kažkaip apeinamas klausimas kiek Europos islamizacija yra nevaldoma ir neišvengiama? Dažnėjantys teroro atvejai aiškiai rodo, kad integracija nevyksta. Bet šis faktas ignoruojamas. Kas tokiai rizikingai visuomenių isamizacijai rodo daugiau pastangų - šalių vyriausybės ar tų šalių visuomenės? Ar tai nekuria visuomenės ir valdžios konflikto? Ir Briuselio vaidmuo. Ar priimtina kai Briuselio sprendimai ir jų vykdymas nacionalinese valstybese skaldo visuomenės ir kuria jose naujas įtampas?

Anonimiškas rašė...

Sinica yra mazasis heireris, visas pasaulis baisus tik lietuvis geras:D kaip ir visas propatria portalas truputi link 1942 vokietijos eina. O Sorosas juk spekulentas kuris pinigus pasidare dirbtinai griaudamas akciju rinkas.O dabar atviros lietuvos fondo dievas:D oj komedija jus esate

Anonimiškas rašė...

Atviros Lietuvos fondas su Sorosu yra didesne beda nei tariama musulmonu invazija, kuriems Lietuva nerupi, niekas jos nežino ir niekam ji neidomi, Lietuva nereikalinga net Lietuviams ką kalbėti apie kitataučius.

item