Vasario 15 d. - laisvės kovotojų vyskupų ir kunigų minėjimas šv. Teresės bažnyčioje

Vasario 15 dieną 18 val. kviečiame į atminimo ir padėkos šv. Mišias šv. Teresės bažnyčioje (Vilniuje, prie Aušros vartų). Atsineškite ...



Vasario 15 dieną 18 val. kviečiame į atminimo ir padėkos šv. Mišias šv. Teresės bažnyčioje (Vilniuje, prie Aušros vartų). Atsineškite po žvakelę – Jūsų pagarbos ir dėkingumo kovotojams ženklu bus švytinti liepsnelių juosta, juosianti bažnyčios sienas.

Jubiliejinės Vasario 16 dienos išvakarėse susirinkime pagerbti ir padėkoti Lietuvos vyskupams ir kunigams, kurie priešinosi Lietuvos okupacijai remdami ir stiprindami partizanus, nešdami kalinio dalią, kovos dvasia ir tiesa stiprindami tautiečius ištverti Sibiro kalėjimus bei tremtį, tiems, kurie žuvo, ir tiems, kurie tęsė šventą kovą dėl laisvės okupuotoje Tėvynėje – arkivyskupui Teofiliui Matulioniui, nužudytiems vyskupams Vincetui Borisevičiui ir Mečislovui Reiniui, vyskupui Pranciškui Ramanauskui, vyskupams tremtiniams Vincentui Sladkevičiui, Julijonui Steponavičiui, nepalaužiamiems laisvės kovotojams nužudytiems kunigams Juozui Zdebskiui ir Broniui Laurinavičiui, kunigams-politiniams kaliniams Alfonsui Svarinskui, Vincentui Vėlavičiui, Jonui Kastyčiui Matulioniui, Virgilijui Jaugeliui, kunigams Alfonsui Lipniūnui, Pranciškui Masilioniui, Jonui Lauriūnui, Karoliui Garuckui ir daugybei kitų. Kviečiame atvykti ir vienytis su jais ir už juos maldoje.

Programa

17:30 val. – žvakučių uždegimas prie šv. Teresės bažnyčios sienų.
18:00 val. – Šv. Mišios. Kartu su atvykusiais kunigais jas aukos vyskupas Jonas Kauneckas.

Giedos Vilniaus Dievo Gailestingumo šventovės jaunimo ansamblis.

Rengėjai

Jaunimo sambūris „Pro Patria“
Studentų ateitininkų sąjunga, žurnalo „Ateitis“ redakcija
Laisvos visuomenės institutas





Susiję

Įvykiai 2797045848794507734

Rašyti komentarą

item