Rokas Gasparaitis. Landsbergienės mokyklų septynmečiams – pasakos apie dviejų princų meilę

propatria.lt nuotrauka  Skaitytojams siūlome esminėmis faktinėmis detalėmis atnaujintą publikaciją apie LGBT propagandą Lietuvos mokykl...

propatria.lt nuotrauka 
Skaitytojams siūlome esminėmis faktinėmis detalėmis atnaujintą publikaciją apie LGBT propagandą Lietuvos mokyklose. Išsamus Roko Gasparaičio komentaras LGBT ideologijos sklaidos Lietuvoje tema šioje nuorodoje

„Tolerancijos savaitę pradėjom su mažaisiais“ – taip Tolerantiško jaunimo asociacija (TJA) Feisbuke viešai pranešė apie tai, kad jau organizuoja ir veda įvairius „pasikalbėjimus“ su Vilniaus pradinukais. Pernai per Tolerancijos dieną vienoje iš Vilniaus mokyklų šie „pasikalbėjimai“ „apie supratimą, pažinimą ir pagarbą“ vyko su 1-4 klasių moksleiviais. Tolerantiškas jaunimas pripažįsta, kad pamokėlei pravesti pakvietė pati mokykla, tik nenurodė, kad tai – Austėjai Landsbergienei priklausanti „Karalienės Mortos“ mokykla. Tuo prisipažino pati „Karalienė Morta“. Visi kalba puse lūpų – A. Landsbergienės mokykla giriasi, kad vyko užsiėmimai, bet nenurodo jų turinio, o Tolerantiško jaunimo asoaciacija giriasi turiniu, bet nenurodo, kuri mokykla buvo juos priėmusi. Sujungę taškus gauname aiškų situacijos vaizdą. 

Pasirodo, „pasikalbėjimuose apie supratimą, pažinimą ir pagarbą“ tolerantiškas jaunimas pradinukams seka pasakas iš knygos „Gintarinė širdis“. Knyga liūdnai pagarsėjusi tuo, kad joje atvirai brukama LGBT (seksualinių mažumų judėjimo) ideologija. Būtent joje randame pasaką apie karalaitę, „susituokusią” su batsuvio dukra ir kartu įveikiančias priešiškumą žmonių, kurie „nežino, kas yra tikra meilė“. Kitoje pasakoje „Kaip karaliaus sūnūs išminties ieškojo“ galime atrasti dar vieną ideologinę pasakėlę apie karalaičio ir jaunikaičio „meilę“. To neslepia ir tolerantiškas jaunimas, kuri šią pasakų knygą apibūdina kaip tokią, kurioje kalbama apie „šeimas sukuriančius vienos lyties asmenis“. 



Ar TJA atstovai turi teisę Lietuvos pradinėse mokyklose septynmečiams sekti tokio turinio pasakas? Lietuvos edukologijos universitetas – pasakų rinkinio „Gintarinė širdis“ leidėjas – 2014 m. sustabdė šios knygos platinimą, ją pavadinęs „žalinga bei primityvia ir angažuota homoseksualizmo propaganda”. 2014 m. balandį Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba įvertino, kad knygoje pateikiama informacija žalinga nepilnamečiams ir rekomenduojama ją platinti specialioje pakuotėje su žyma „N-14“. Knygos autorė N. Mikalauskienė protestuodama prieš „diskriminaciją“ kreipėsi į teismą, bet 2015 m. balandį Vilniaus m. apylinkės teismas atmetė jos ieškinį dėl įpareigojimo nutraukti „diskriminacinę“ praktiką ir platinti leidinį. Skundai tuo nesibaigė ir teisminis procesas tęsiasi iki šiol. 

Tuo tarpu tolerantiškas jaunimas be jokių „N-14“ apribojimų su šiuo pasakų rinkiniu pradėjo žygį per Lietuvos pradines mokyklas. TJA viešai skelbiamoje nuotraukoje iš A. Landsbergienei priklausančioje „Karalienės Mortos“ mokykloje vykusios „pamokėlės“ aiškiai matyti bent dvi dešimtys vaikų. Ar visų jų tėvai buvo informuoti dėl vaikams skaitomų pasakų turinio? Ar buvo gautas nedviprasmiškas ir aiškiai išreikštas tėvų pritarimas dėl vaiko dalyvavimo tokioje „pamokėlėje“? Ar veikiau homoseksualios meilės istorijų knyga traktuota kaip eilinės pasakos ir dėl to tėvai nebuvo informuojami apie „pamokėlių“ turinį? 

Aptartas agresyvios LGBT ideologinės propagandos sklaidos Lietuvos pradinėse mokyklose atvejis yra konkreti tinkama galimybė pademonstruoti, jog pradinių klasių moksleiviai nėra LGBT socialinių inžinierių eksperimentinė medžiaga, jų tėvai nėra abejingi savo vaikų indoktrinacijai, o pati Lietuva nėra LGBT ideologų eksperimentų arena. Todėl būtina griežtai pareikalauti, jog tolerantiško jaunimo siūlomas „pamokas“ įsileidžiančių mokyklų, taigi, ir A. Landsbergienės valdomos „Karalienės Mortos“ mokyklos, atstovai atsakytų į pateiktus klausimus, o Švietimo ir mokslo ministerija nedviprasmiškai įvertintų tokius jų veiksmus. 


Susiję

Ugdymo politika 8272373323778468886

Rašyti komentarą

55 komentarai

Anonimiškas rašė...

Ačiū Jums,autoriau, kad netylite tikrai didelių GRĖSMIŲ mūsų vaikų dorovei ir tiesai akivaizdoje.Šita homoseksualizmo propogavimo bjaurastis turi būti sustabdyta, turime mes visi(kurie kol kas esame didžioji dauguma) pagal išgalias tam pasipriešinti ir netylėti.Labai dideles viltis sudedu į vasario 11 d. būsimą mūsų tėvynės Lietuvos paaukojimą Nekaltajai Marijos Lietuvos Globėjos Širdžiai, kurį aukos Lietuvos vyskupai.Dievo Motina Marija, globok mūsų tėvynę Lietuvą ir saugok ją nuo vis didėjančio blogio.

Anonimiškas rašė...

Palaikau Jūsų nuomone 100 proc.

Anonimiškas rašė...

Pagal šių dienų madas - Landsbergienė (tiktų ir G. Landsbergis) turėtų pasitraukti iš pareigų.

Anonimiškas rašė...

joo,na manau,kad vaikučių vedimas į Landsbergienės Mortos mokyklą,jau savaime yra diagnozė,todėl nemanau ,kad tie tėveliai ims piktintis LGBT apsilankymais joje.

Anonimiškas rašė...

Ar tai ne Pagirių mokykla?

Anonimiškas rašė...

Tradicinėje Krikščioniškoje Europoje, TJA nariai būtų iškastruoti ir sterelizuoti(-os). Tada tegu jie ieško savo "išminties". Jiems dar liks laiko atgailauti. Jie yra sodomitai, piktosios dvasios tarnai ir jos klapčiukai, nes jie gudriai užsimaskavę ir agresyviai bruka savo bjaurastį vaikams, kurie dar visiškai nesuvokia koks yra pasaulis. Taip juos turėtų vertinti tikrieji krikščionys. Tikroji krikščionybė turi būti aktyvi Dievo Miesto statytoja Žemėje. Taip kalbėjo šv. Augustinas.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Manyčiau, tamstos komentare - nemažai tiesos. O gal ir 100 proc. tiesa. :)

turėtų būt normalių rašė...

Pažiūrėkit fb komentarus. Patvirtino,kad čia ne pirmas atvejis. Tėvai LGBT propagandų atvejais neinformuojami. Yra tokių, kurie išvedė vaikus net esmėje dėl to.

Cato rašė...

Raminkis, durniuk.

Anonimiškas rašė...

Bolševikai ėjo su šūkiu ,,Pasaulį seną išardysim iš pamatų...'',nieko neišėjo, patys iširo, dabar naujas šūkis ,, Sukursim naują Pasaulį LGBTO..., pagrindu ir tai mūsų ateitis'',gerai pagalvojus, darosi keista Homo sapens, darosi homo šlapalas.

Anonimiškas rašė...

Skandalas. Jau peržengtos visos ribos-ponios Landsbergienės mokyklų programas ir tolerantiško jaunimo pamokas turėtų apsvarstyti Seimo Švietimo komitetas. Dažnai Seimo nariai dėl smulkmenų daro spaudos konferencijas, kuria skandalus kur jų nėra - o kodėl tyli šiuo atveju. Netgi teismai nagrinėja, o valdžios vyrai tyli.

Anonimiškas rašė...

Nesistebiu, kad pas Landsbergiene tokie dalykai vyksta. Dideli pinigai ir lovys jiems svarbiausia, tiek broileriui, tiek karalienei mortai. Teva motina parduos, kad tik prie lovio, kad tik pinigai, kad tik garbe, nors savo spiegimu jie igrise visai Lietuvai ir ne tik. Slykstus jie abu, atitiko kirvis kota

Anonimiškas rašė...

Bet jeigu net Landsbergių šeima negalima pasitikėti, tai kuo tada pasitikėti?

Rimtai klausiu, nejuokauju.

Anonimiškas rašė...

Jūsų abejonė yra iškalbinga ir būdinga didžiajai daliai Lietuvos. Niekuo negalima pasitikėti, visos dabartinės politinės partijos yra į gyvulišką būtį besibraunančių pragmatikų grupuotės.

Pikc Kažinkavičius rašė...

O mane stebina, kad kažkas dar mano, kad jais (kaip suprantu, čia apie Anūką su "Morta"?) gali PASITIKĖTI. :)

Anonimiškas rašė...

Kažkada ieškojau informacijos, ar homoseksualais tampama, ar gimstama. Sugaišiau ne vieną valandą, skaitydamas įvairius mokslinius straipsnius ir žiūrėdamas pažintines laidas šia tema. Išvada: homoseksualais gimstama, o ne tampama. Pakeisti seksualinę orientaciją neįmanoma. Jeigu pagimdėte heteroseksualų vaiką, tai jis netaps homoseksualu, jokia "propaganda" nepakeis seksualinės orientacijos. Tas pats galioja ir atvirkščiai - jeigu pagimdėte homoseksualų vaiką, jis, deja, netaps heteroseksualiu, nes neegzistuoja būdų pakeisti orientaciją. Jeigu netikite - internetas jums į pagalbą (moksliniai straipsniai, ne religinė propaganda).

Duokit anonimui Nobelį rašė...

Anonimiškas
2018-02-10 15:04
"Sugaišiau ne vieną valandą, skaitydamas įvairius mokslinius straipsnius ir žiūrėdamas pažintines laidas šia tema. Išvada: homoseksualais gimstama, o ne tampama."

Nurodykite mokslinius įrodymus. Labai laukiu, nes "internetas į pagalbą" yra tuščia frazė. Nejuokauju dar ir dėl to, kad Jūs galimai esate Nobelio premijos laureatas ar laureatė, jei pirmasis ar pirmoji perspjovėte visą pasaulį. Nature-nurture problemą seksualinės orientacijos aspektu pagaliau išspręsta!!

Nežiniukas rašė...

Šiaip tamsta šiuo klausimu reikia skaityti rimtą literatūrą, o ne vikipedijos lygio skaitalus, bei homoseksualizmo apologetų raštus.

Jei tikrai ieškote tiesos, kad ir kokia nemaloni ji jums būtų, pradžioje pasidomėkite, kodėl homoseksualizmą išpažįstančiose šalyse pirmiausiai buvo uždrausta psichologinė pagalba norintiems atsikratyti šios bjaurios ydos ir pasidomėkite, ar yra internete tinklapių, kuriuos yra įkūrę žmonės, išsivadavę iš šios ydos ir kas ten rašoma (tsakant - iš pirmų lūpų).

Anonimiškas rašė...

Keistas supratimas, homoseksualizmas yra tam tikra iškrypimo forma, atnešanti iškrypusiam didelį malonumą, todėl pastarieji visaip jį gina, nes kritika mažina malonumą, o jie to nenori, ir visokiais būdais teisina savo iškrypimą, norėdami patraukti į savo pusę kitus, sunku suprast, kodėl jų malonumas turi pralenkti normalius malonumus.

Anonimiškas rašė...

tai gejams reikia sviezenos parust kitaip isnyks xadinama mazuma

ale, rašė...

Šiaip jau pradinėse klasėse reiktų vaikus išmokyti skaityti, skaičiuoti, išmokyti meninių raiškos būdų.., supažindinti su stebima aplinka/gamta. Humanitarinėje plotmėje derėtų būti skrupulingai atsargiems, - užtektų lavinti kalbos/ų įvaldymą. Pateikti tik laiko patvirtintas žinias. Jokiu būdu negalima atlikinėti tokių eksperimentų su labai jaunais žmonėmis. Juk pirmieji įspūdžiai gula giliai į pasąmonę, ir tampa aksiomomis, kurių pagrindu žmogus masto, vertina ir suvokia pasaulį visą likusį savo gyvenimą.
Nesuvokiančių,kaip natūraliai formuojasi/turi būti formuojamas/ ŽMOGUS, dirbti auklėjamojo darbo leisti negalima. Taip pat negalima patikėti savo atžalų ir suvokiantiems, bet piktnaudžiauti tokiomis žiniomis linkusių.
Čia galima pravesti analogiją su religinėmis apeigomis.
Daug šiltųjų kraštų tautų praktikuoja apipjaustymą, ką būtų galima paaiškinti ir higieniniais sumetimais. Ir tik viena tauta yra, kuri apipjaustymą atlieka (tiksliau būtų sakyti, kad vieną tautą apipjausto kita; levitai apipjausto eilinius žydus, o patys savom atžalom tokio ritualo neatlieka) aštuntoje dienoje po gimimo. Juk tai tas momentas, kai mažas žmogus pradeda/pradėtų matyti pasaulį. Tų vaizdinių pagrindu ir formuojasi pažinimo algoritmas. Deja, padaroma skauda būtent tuo momentu, kada prasidėtų natūralus pažinimo procesas. Ir vietoj to, kūdikėlio dėmesys fiksuojamas ties skaudančia vieta, o priežiūrą vykdo - kaip taisyklė - tipiškai besielgiantys dėdės. Taip natūralų algoritmą pakeičia dirbtiniu, kurio rezultatas - atsiradusi priklausomybė nuo tuo metu prižiūrėjusių tipiškų dėdžių.
Ne atsitiktinai ir dabar (suinteresuoti protų užvaldymu) pirmokėliams skuba pirmiausia pateikti žinias apie antrą galą.

Anonimiškas rašė...

O ta Sventa Augustina pats girdejot kalbant? Nes is perdeto polinkio neobjektyviai vertiti/teisti/dogmuoti visuomene ir labai siauros pasauleziuros manau balsu girdejimas butu kaip ir simptomas... Tuomet paaiskintu tokia menkavete zmogysta ir perdeta poreiki remtis i tikejima.

Anonimiškas rašė...

Gaila, bet tenka sutikti, kad tai nemaloni tiesa. Konservatorių partijos vadovo žmonos ugdymo įstaiga!

Anonimiškas rašė...

Gimiau dar sovietmečiu, taigi ir vaikų darželyje (sic), ir mokykloje buvo devynios galybės leninų, mauzoliejų, razlivo ežerų, kiškučių, krupskajų, kremliaus kurantų, spaliukų, žvaigždučių ir t.t. Namie, žinoma, tėvai kalbėjo ką kita, klausėsi Amerikos Balso ir Vatikano radijo. Ir kuo tai baigėsi? Išaugau visa širdimi nekęsdamas visko, kas sovietiška, ir nekenčiu iki šiol. Nuo sovietų griuvimo nekalbėjau rusiškai ir net nežinau, ar besugebėčiau.

Vadinasi, jei šeimoje nuostatos tvirtos, oficiali propaganda nepakenks. Bet vis dėlto siutina tai, kad laisvoje Lietuvoje turi būti kažkokia privaloma oficiali propaganda, kuria padorūs žmonės netiki, laiko žalinga, bet vis tiek negali sustabdyti.

Anonimiškas rašė...

na taip, kunigija jums pagelbės :)) gėjų ten visai nėra...:))))

Anonimiškas rašė...

mužikui reikia pono ir tiek...pasitikėti, tarnauti... ir t. t.

Pikc rašė...

Siūlyčiau perskaityti savo draugelio "cato" komentarą ir juo vadovautis. ;)

Pikc rašė...

Gerbiamasis, nereikia pagal save spręsti apie visus - toli gražu ne visose šeimose buvo tos tvirtos nuostatos, ir toli gražu ne visi yra vienodai atsparūs nuolat brukamai propagandai. Galų gale, jei ji neveiktų, niekas į ją tiek neinvestuotų. O veiksmingumas akivaizdus - pasižiūrėkite į praplautsmegenius bukus homjaunuolius. Gi tik nedidelė jų dalis dirba už pinigus - kiti yra tiesiog vaikštančios daržovės su propagandiniais lozungais vietoj minčių. Negi jie patys, savarankiškai tiek nudebilėjo?

Anonimiškas rašė...

Na taip, dabar yra homjaunuolių, kaip tada buvo komjaunuolių. Ir dabar ne visi dirba už pinigus, kaip ir tada ne visi dirbo už žirnelių slojikus iš speckrautuvių. Tiesiog yra tokia žmonių padermė; nei Jūs, nei aš jų mąstymo niekada nesuprasime.

Vis dėlto spėju, kad, jei pasaulinis hominternas staiga griūtų, jie visi kitą dieną savo vaivorykštes persidažytų kitomis spalvomis.

Pikc rašė...

"nei Jūs, nei aš jų mąstymo niekada nesuprasime" - kodėl gi? Negi praeities raudonųjų aktyvistų motyvų visiškai neįmanoma suprasti? Šitie gi iš esmės niekuo nesiskiria. Aišku, "suprasti" ir "pateisinti" - dvi VISIŠKAI skirtingos kategorijos.
Kalbant apie homjaunimą - mano galva, tai gana įvairialypė fauna. Dalis yra tiesiog oportunistai: homunistiniame aktyvizme jie mato karjeros galimybes, finansinę naudą. Dalis - mailius, kuriems svarbu "plaukti pasroviui": jeigu iš visų skylių eina iškrypėliška propaganda - reiškia, ten valdžia, įtaka, reikia prie jos plaktis, nes kitaip dar kokių bėdų bus. Taip sakant, ir saugiau, ir patogiau. Dalis - praplautsmegeniai debilai, karštai įtikėję homunistiniais idealais. Šitie - ideali medžiaga propagandistams, nes kvaili ir aršūs. Trumpai tariant, ta fauna - savotiška "mikstūra". :)
O Tamstos teiginys "jei pasaulinis hominternas staiga griūtų, jie visi kitą dieną savo vaivorykštes persidažytų kitomis spalvomis", manyčiau, yra 100 proc. teisingas. Galų gale, juk "vėliavų perdažymo akcijų" jau buvo. :)

Zenonas rašė...

Galvojau, kad rabinai visiems apipjausto. Pasirodo - visur hierarchija (tvarka). Chaosą sėja tik į svetimą dirvą.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Taip,tiek Cato, tiek Anonimiškas 2018-02-11 02:34 - "nėra durniukai" ir jiems "nesivaidena" kai du princai susituokia, o princesė įsimyli kitą princesę. Jiems tai natūralu, o ne "pablūdusių kiaušų ir kiaušidžių" baltoji karštiligė. Pataikyta į skaudžią vietą - medicina čia bejėgė.

Anonimiškas rašė...

Taip pat turėtų būti patraukti atsakomybėn Vilniaus Švietimo skyrius bei LR Švietimoir mokslo ministerija. Reikia pareikalauti jų ataskaitos ir įvertinimo apie tai kas dedasi toje "Karalienės Mortos" mokykloje.

Anonimiškas rašė...

Šveicarų rašytojo prognostinė knyga apie Europpos ateitį, bet deja tiems kas skaito rusiškai. Gal kas nors išvers į lietuvių kalbą..?
https://www.velesova-sloboda.info/archiv/pdf/graf-na-puti-k-apokalipsisu-chto-zhdet-korennye-narody-evropy.pdf

Anonimiškas rašė...

Atsakymas Anonomiškam 2018-02-10 11:00 - Žiūrėk į darbus - žiūrėk ką asmuo nuveikė gero kiteims, o ne savo pilvui ir kišenei ; žiūrėk ar jam labai trukdė visokie rėksniai ir "šakalai" - kad tik nepadarytų nieko gero, kad tik netaptų populiarus, kad tik neįgytų tautos pasitikėjimo. Žiūrėk ant ko "šakalai" ir kiti maitvanagiai drabsto purvus arba tampo be priežasties po teismus ir visaip stengiasi užkapstyti po velėna...Dar yra stiprių asmenybių Lietuvoje.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ar pats skaitėte bent knygos aprašymą? Gi jau tiek iš leidyklos pavadinimo ("institut russkoj civilizacii"), tiek iš aprašo ("nuo pražūties Vakarų pasaulį tegali išgelbėti sąjunga su Rusija" ir "pūdančio amerikonizmo įtakos sunaikinimas") akivaizdu, kad čia koloradinių kliedesių apie tai, kaip "rasieja išgelbės pasaulį" kratinys. Beje, o tas "šveicarų rašytojas" su savo baltaruse žmona gyvena ir dirba Maskvoje - irgi DAUG ką sakantis faktas. ;)

Anonimiškas rašė...

Skaičiau! Ten nėra jokių kliedesių apie rasieją ir nėra jokių sąjungų su Rusija demonstravimų. Tačiau jau visiems aišku, kad Vakarų pasaulis naikinamas (nebūtinai amerikonizmo). Amerika taip pat naikimnama. Gal Kažinkavičiui sukelia alergiją žodis "russkaja"? Juokinga. Sovietiška (o gal megztųjų berečių) tradicija - dar neskaičius jau apšaukti, kad "ten kratinys". O jei užkliūna žmonos tautybė, tai jau panašu į diagnozę. Matyt, žinomam knygos autoriui, istorikui ir visuomenės veikėjui šiandien saugiau gyventi ne liberastinėje EU.

Pikc rašė...

Kažinkavičiui alergiją sukelia koloradiniai kliedesiai - o pravoslavų kryžiai + "Институт русской цивилизации" + "Спасти западный мир от гибели может союз с Россией [...] и уничтожении тлетворного влияния
американизма" + "народам России [...] дарована миссия нести знамя белого человечества и его культуры" yra LABAI AKIVAIZDŽIOS to indikacijos. ;) Žioplesni gali "pasimauti" ant Rytų Europos tautų ir tautinių valstybių atgimimo paminėjimo - bet užtenka prisiminti, kaip rasieja sureagavo į Rytų Europos valstybės Ukrainos tautinį atgimimą. ;) Žodžiu, ačiū - ne. Ir man nusišvilpt, kokios kilmės Kremliaus propagandistų pavardė.

Antanas Stugys rašė...

Mums mokykloje aiškino ir mokė, kad reikia mylėti TĖVYNĘ. Gerbti suaugusius ir vyresnius už save. Užleisti jiems vietą transporto priemonėse. Pasisiūlyti padėti panešti nešulį. Padėti saugiai pereiti į kitą judrios gatvės pusę. Mano jaunystės (dinozaurų laikais) princesės princesių, kiemsargės kiemsargių atviru tekstu nečiupinėdavo. Karalaičiai, kitų karalaičių užpakaliuose, nei „tikros meilės", o juo labiau lezbiet-piderasiškos išminties, nei su vazelinu, nei be vazelino - neieškodavo. Kad tokie iškrypėliški dalykai toleruojami ir propaguojami iškreiptos demokratijos vakarietiškos miglos pūtimo („švietimo") įstaigoje - tautos kultūros degradacijos viršūnė! Akivaizdu, kad landsberginizacija į jaunų lietuvių galvas brukama konkretaus didumo šaukštais.

Anonimiškas rašė...

Derėtų būti atidesniam vertinant Ukrainos "tautinį" atgimimą. Tas jų "tautiškumas" ypatingas. "Atgimstančios" Ukrainos valdžios organuose beveik nėra ukrainiečių, o aukščiausi postai užimti, kaip taisyklė, vienos labai jau poligamiškos tautos atstovų.

Pikc rašė...

Šita pozicija, kaip suprantu, turėtų kažkaip pateisinti rasiejos agresiją Ukrainos atžvilgiu? Čia rasieja gal taip bando Ukrainą gelbėti nuo žydų? ;)

Anonimiškas rašė...

Tėvynę mylėti reikia, o kiekvieno seno valkatos ryšulio su šiukšlėmis nesiruošiu nešioti. Skirkite esminius dalykus nuo situacinių.

Ir beje, jei baigėte mokyklą Smetonos laikais, tai dabar Jums dabar turėtų būti apie 100 metų. O jei mokėtės sovietmečiu, tai ten Jus mokė mylėti Lenino iškamšą, Krupskają, Dzeržinskį ir panašius personažus; džiaugiuosi, kad to neišmokote.

Taip pat Jūsų vietoje susilaikyčiau nuo Landsbergio pavardės minėjimo nepagarbiai, nes be anūko ir jo karalienės yra dar ir senelis.

Anonimiškas rašė...

nenorėčiau parašyti blogą komentarą Austėjai,tik iš pagarbos Landsbergių pavardei.Apsiribosiu posakiu:"Ir tu,Brutai,prieš mane"...deja.apgailėtina.

Anonimiškas rašė...

jo,pasibaisėjau p.Austėjos pedagoginiais performansais,nes kadais galvojau,kad tai yra naujo mąstymo pedagogė,bet apsirikau žiauriai.Ji visiškai netinka Landsbergių šeimos tradicijoms nei vertybių supratimu.Ir ko stebėtis-kokios Landsbergių šeimos šaknys ir tradicijos,inteligencija ir mąstymo gilumas ir kur Austėjos,atėjusios iš sovietinio,prisitaikėliško,pataikūniško beveidiškumo šeimos ir viską vertinančios komerciniu požiūriu ir nauda,be jokių šaknų,linkstančiosį kur vėjas stipriau papūs,pedagogikos supratimas.Tai labai stipriai prasilenkiančių moralinių vertybių sandūra,kuri išryškina takoskyrą tarp gilios inteligencijos tradicijų ir prisitaikėliškumo ,komercijos,naudos siekimo,pasipūtėliškumo,deja.

Pikc rašė...

Na, patys jie pagarbos nelabai kam rodo (išskyrus gal nebent eurosajūzą). ;)
Prisimenu, kaip "tata" apsireiškė A. Patacko metinių minėjime - čia PO TO, kai jis eitynių, kurių pirmose gretose ėjo Patackas, Ozolas ir Uoka, dalyvius išvadino "nacionalistinėmis atraugomis", PO TO, kai libkonjugendo vadukas Bužinskas išsityčiojo iš mirtinai sergančio Patacko. Taigi, įplaukė veikėjas reikšmingai pavėlavęs į minėjimo ceremoniją, apsuptas asmens sargybinių, nurepečkojo į priekį ir skėlė libkonų rinkiminę prakalbą (ten prieš rinkimus buvo). Jie net mirusių negerbia - už ką juos gerbti?

Pikc rašė...

"Ji visiškai netinka Landsbergių šeimos tradicijoms nei vertybių supratimu.Ir ko stebėtis-kokios Landsbergių šeimos šaknys ir tradicijos,inteligencija ir mąstymo gilumas [...]" - kchem, kchem... Anūkas... kchem, kchem... :D

Pikc rašė...

"Tai labai stipriai prasilenkiančių moralinių vertybių sandūra,kuri išryškina takoskyrą tarp gilios inteligencijos tradicijų ir prisitaikėliškumo ,komercijos,naudos siekimo,pasipūtėliškumo,deja." - ibid. :D

Anonimiškas rašė...

Na,nesupratau,kam tas sarkazmas?Juk niekas negali paneigti,kad Landsbergių šeimoje yra gilios inteligencijos ir erudicijos tradicijos,kurios perduodamos iš kartos karton.Kalbu apie p.Austėjos genties šaknis,kurios nelyginamos su Landsbergių šeimos šaknimis.Ir čia išryškėja moralinių vertybių takoskyra,deja,ne Austėjos naudai.Be reikalo ji prisidengė karalienės Mortos vardu.Grabe apsiverstų karalienė Morta,išgirdusi apie "tolerantiško jaunimo pamokas" ir Austėjos mokyklos(ų)programas.Ir kas galėtų paneigti,kad tai ne vien tolerancijos vienai grupei tūpsnis,bet ir naudos siekimas,prisidengiant "tolerancijos" figos lapu?

Pikc rašė...

Kažkiek suprantu tamstos norą idealizuoti Landsbergius - įtikėjus, sunku pakeisti nuomonę. Taip ir Rusijoje daugybė žmonių tiki į Putiną, kuris, šiaip jau, idealus - tik visokie blogiečiai jam vis trukdo Rusiją vesti į šviesų rytojų. Iš ten ir visos blogybės - dėl jų, bjaurybių, negi iš Putino? Tad ir Landsbergiai šiaip jau yra idealūs ir inteligentai, o jei elgiasi chamiškai (pvz. mano "2018-02-24 16:47" komentare aprašyta situacija) - tai čia, be abejo, aplinka kalta (ir šiaip vis tiek kažkaip pateisint galima), jeigu užima aktyvią ir agresyvią homsomolišką poziciją (Anūkas) - tai čia "blogo kraujo" iš kitos šeimos įtaka, nes šiaip tai jo, moralinės vertybės ir inteligencija iš kartos į kartą, viską... Ir kad visa partija pavirtusi arogantiškų chamų "hompartija" su "vienintele teisinga Partijos linija" - irgi niekaip su partijos vadovybe nesusiję. Čia tie aplinkiniai, bjaurybės blogiečiai, vis trukdo idealiems Vadams Lietuvą vesti į šviesų rytojų.:)

Anonimiškas rašė...

na,iš dalies jūs šiek tiek tiesos pasakėt.Kalbu ne apie "anūką"ar jo poziciją,bet galima suvokti to "blogo kraujo" perdavimą iš kartos karton,kai žmogus neturi jokio autoriteto ir niekas neatitinka autoriteto kriterijų ir viskas apie kalbama ,prasideda žodeliu"ne",kai mąstymo ir raiškos forma fokusuojama tik viena kryptimi-pats sau autoritetas-kalbu apie jus ir jūsų pozicijos chaotiškumą,bet ne apie esminius klausimus ,vyksmus,apie ką turėtų būti diskutuojama.Atleiskit,bet tokių susireikšminusių ,susipainiojusių komentatorių plepalai ,veda į niekus ,arba į tuščią pasiginčijimą,kaip jūs nemėgstat "vienintelės teisingos partijos",kuri net nepretenduoja į jūsų titulą.Regis,kad netolimoje ateityje,jums atsivers perspektyva-kai bus grąžinta Lietuvos tetų Teta,atrasit "teisingą" partiją,kuri dabar išskydusi,be "arogantiškų chamų".Nepražiopsokit šanso.Sėkmės!

Pikc rašė...

Kaip ir sakiau - su "įtikėjusiais" sunku kalbėtis. Žiū, koks "sąmonės srautas" prasidėjo, "Jų Šventenybes" užkabinus. :)

Pikc rašė...

P.S. Kažkaip prisiminiau vieną priešrinkiminę situaciją, kai "standartinis" libkonų elektorato atstovas dėl kažkokių priežasčių pabandė mane paagituoti balsuoti už Anūką, nes tas, mat, patriotas, pilnas moralinių vertybių, už lietuvius, viską. Na, parodžiau žmogeliui paties Anūko deklaruojamas nuostatas (už pederastiją, už eurosajūzo diktatą, už nelegalų importą ir t.t. ir pan.) - ir kokia reakcija? Taip, ta pati - standartinė: Taj tu už raudonus??? Rusū agentas!!! Nachalas!!! Kaip DrYsti???!!!
Todėl ir tamstos reakcija nenustebino. ;)

Anonimiškas rašė...

Niekas nekaltas ,jog esate siaurų pažiūrų.Turite savo nuomonę? Vau!Kaip puiku.Tik vargu ar esate visažinis.Geros kloties.

Pikc rašė...

Tas momentas, kai visiški siaurapročiai liberastiniai fanatikai pradeda postringauti apie "siauras pažiūras"... :D

item