Norvegijoje 12-metis berniukas jėga atimtas iš tėvų už mokymą namuose (peticija)

Terese ir Leif Kristiansen šiuo metu išgyvena vieną didžiausių galimų tėvų košmarų - jų dvylikametis sūnus Kai buvo jėga atimtas iš šeimo...

Terese ir Leif Kristiansen šiuo metu išgyvena vieną didžiausių galimų tėvų košmarų - jų dvylikametis sūnus Kai buvo jėga atimtas iš šeimos namų As miestelio šio mėnesio pradžioje. Berniukas mėgino pabėgti nuo policijos bei socialinių darbuotojų, norėdamas likti su šeima, tačiau Kai buvo pasivytas, numestas į sniegą ir nutemptas šalin. Nuo sulaikymo berniukui buvo leista tik kartą pasikalbėti su motina, jo tėvams nesuteikta informacija, kur sūnus yra laikomas.
Nuostabu, tačiau Kristiansen nėra kaltinami smurtu prieš savo sūnų. Atvirkščiai, tėvai, susirūpinę vaiko patiriamomis patyčiomis mokykloje, nuspręndė jį mokyti namie. Kristiansen informavo mokyklą apie savo sprendimą (mokymas namie Norvegijoje yra leidžiamas), taip pat ir Barnevernet, vaikų apsaugos agentūrą, kai ši pasirodė, norėdama atimti jų sūnų. Vyriausybės pateikta vaiko atėmimo priežastis yra tikrai ironiška - pasirodo, socialiniai darbuotojai susirūpino, kad Kai, mokomas namie, negalės reikiamai socializuotis. Jie nekomentavo traumos, kurią sukėlė vaikui, atimdami jį iš mylinčios šeimos jėga ir prieš jo norą.
Dar keisčiau, kad Kristiansen nebuvo perspėti, kad jų sūnus bus atimtas, jei jie nesiųs jo į mokyklą. Barnevernet pareigūnai paprasčiausiai pasirodė skubaus atvejo reikalu, paimdami Kai į globos namus ir vyriausybės globą - už įstatymiškai įteisinto sūnaus atsiėmimą iš vyriausybinės mokyklos.
Peticija Norvegijos ambasadai JAV, reikalaujant imtis veiksmų prieš tokį grubų ir neteisėtą šeimos narių išskyrimą galite pasirašyti čia
Motinos padarytas įvykio vaizdo įrašas:

Parengta pagal Lifesitenews.com

Susiję

Šeimos politika 3856386111802269879
item