Vytautas Radžvilas. Georgijaus juostelės Neužmirštuolės pakuotėse

propatria.lt nuotrauka  Vėl minime Sausio 13-ąją – Laisvės gynėjų dieną. Ir vėl temdomą tokiai dienai netinkančių ginčų, už kokią laisv...

propatria.lt nuotrauka 
Vėl minime Sausio 13-ąją – Laisvės gynėjų dieną. Ir vėl temdomą tokiai dienai netinkančių ginčų, už kokią laisvę kovota ir net mirta. Tačiau palengva artėjame prie Tiesos. Prasideda ilgai lauktas praregėjimas. Vis daugiau piliečių supranta, kad laisvė – daugiareikšmis ir miglotas žodis. Apie tai buvo nedaug galvojama tomis dienomis, kai beveik visi norėjo ir ragino veržtis iš komunistinės SSRS imperijos gniaužtų ir reikalavo laisvės. Tada tik įžvalgiausieji suvokė ar bent nujautė, kad toli gražu ne visiems reikia ir ne visi siekia Lietuvos – jos tautos ir valstybės laisvės.

Kaip netrukus pradėjo aiškėti, o dabar tampa galutinai akivaizdu, daugelis tą laisvę suprato tik kaip galimybę pakeisti šeimininką. Laisvos tautos ir nepriklausomos valstybės idėja tiesiog pranoko net ir daugelio sąjūdininkų vaizduotę ir pasirodė esanti per sunki. Todėl toji sąjūdinė tautos laisvės ir valstybės vizija, kurią simboliškai galima pavadinti R. Ozolo linija, turėjo mažiau šalininkų ir pralaimėjo. Ilgai atrodė, kad negrįžtamai.

Tačiau vis labiau įsiplieskiantis ginčas dėl Neužmirštuolės tampa principiniu ir laikytinas bundančios Laisvės sąmonės ženklu. Vis aiškiau suvokiama, kad kova su tuometiniais ir dabartiniais Kremliaus valdovais savaime nėra joks ištikimybės tautai ir įsipareigojimo Lietuvos valstybei įrodymas. Tai gali būti, o dažniausiai ir būna, tik būdas nuolankiai pasitarnauti kitam šeimininkui ir parodyti jam šunišką ištikimybę.

Neužmirštuolės segimasis kaip tik yra tautos ir valstybės Laisvės, kuri gyvybės auka ginta tą Sausio 13-ąją, išsižadėjimo ir noro pamiršti ją simbolinis aktas. Šitokią dieną segama absoliučiai bereikšmė gėlelė liudija nebent nesugebančių ir nebenorinčių būti tauta ir valstybę baudžiauninkų laisvę – troškimą nusimesti atsakomybės už Lietuvą ir jos ateitį naštą. Tačiau tokia jau ta baudžiauninko dalia, kad šeimininkas bet kada gali jį parduoti, išmainyti, net iškeisti į šunį. Šito nereikėtų pamiršti – ypač dabar, kai pasaulyje taip sparčiai, ir itin nepalankiai Lietuvai, keičiasi geopolitinė padėtis.

Pavyzdžiui, bent jau vienas iš dabartinių šeimininkų gali imti ir sumąstyti, kaip, neprarandant veido, dėl santykių pagerinimo ir verslo intereso grąžinti Lietuvą – jau labai primenančią išsunktą ir nebe itin naudingą citriną – ankstesniajam šeimininkui atvirai jos neparduodant, bet subtiliai išstumiant į ,,niekieno žemę“, arba vadinamąją pilkąją geopolitinę zoną.

Kas jau kas, o Lietuva tikrai yra patyrusi, kaip lengvai įvyksta ir ką reiškia tokie mainai. Jeigu jie įvyks – o šitokia galimybė pamažu darosi vis realesnė – netruksime išvysti, kas vis dėlto yra ir kokią laisvę simbolizuoja tos Neužmirštuolės ant niekaip neprisimenančių ir nepajėgiančių rišliai paaiškinti, ko jie siekia nepamiršti, „moderniųjų patriotų” krūtinių. Lyg mostelėjus Hario Poterio burtų lazdele, kviečiamos nepamiršti tos niekaip aiškiau neapibūdinamos ir neįvardijamos, todėl iliuzinės laisvės kerai akimirksniu išsisklaidys bei pranyks. O pačios Neužmirštuolės atsivers į savo tikrąjį pavidalą. Atsiskleis visu savo tikruoju grožiu – virs bekrašte Georgijaus juostelių jūra.

Todėl A. Rusteika visiškai teisus rašydamas, kad Neužmiršuolė yra atpažinimo ženklas, leidžiantis jau dabar atskirti JUOS ir MUS. Kaip teisus ir Sausio 13- ąją rodęs drąsos ir tvirtumo pavyzdį kun. R. Grigas, primenantis, kad ištikimybės savo valstybei ženklai keistis ir „šiuolaikiškėti” negali. Jais gali būti tik Vytis, trispalvė ir Gedimino stulpai. Su jais gyveno, dirbo, kovojo, o kai prireikdavo – ir mirdavo už Laisvę lietuviai. Tikrąją ir vienintelę – asmens, tautos ir Tėvynės Lietuvos laisvę.


Susiję

Vytautas Radžvilas 3218007385980878224

Rašyti komentarą

47 komentarai

Anonimiškas rašė...

Radžvilai, skaldytas tautą jos nesuvienysite. Kiekvienas jūsų straipsnis dalina lietuvius į mus ir juos. Nepakeisite kitų žmonių juos žemindamas.

Laima La rašė...

Radžvilas kaip visada į dešimtuką.

ale, rašė...

O kodėl ne Dovydo žvaigždės nezabutku maskarade?

Anonimiškas rašė...

Kremliaus troliai daugiau nei juokingi.

Anonimiškas rašė...

Atsakymas Anonimiškam 2018-01-12 10:42 - Jūs patys savo darbais,kalbomis,veiksmais pastatėte save už tautos ribų ir nubrėžėte ribą- MES ir JIE. Tauta yra kartų perimamumas - patirties perdava. Pavizdys - Japonija, Izraelis, modernios šalys, bet griežtai saugančios savo identitetą. Įrodykite (ne žodžiais), kad jūs priklausote Tautai!

Anonimiškas rašė...

ši takoskyra ypač ryški, kai vyksta diskusijos dėl Lukiškių aikštės, dėl Basanavičiaus paminklo, dėl Gedimino kalno apsaugos, dėl grasinimų Rubavičiui, dėl Lietuvos miškų likimo

Anonimiškas rašė...

Radžvilas kiekviename savo straipsnyje pabrėžia, kad yra tikrieji lietuviai ir tie kiti, kurie neva tai yra Lietuvos priešai. Vis jis nori pasirodyti geresnis patriotas už savo kaimyną, kad jis labiau tėvynę myli, nes įsisegė gedimino stulpą į atlapą.
Gerai Aninimiškas 16:39 pastebėjo, pilnai pritariu, reikia imti pavyzdį iš Izraelio, jie gerbia kiekvieną savo pilietį, nesvarbu kur gyventų, ir suteikia jiems dvigubą pilietybę. Jie niekada neskaido savo tautos į geresnius ir prastesnius piliečius. O Radžvilas skaldo, gryna rusų mokykla.

Audrius rašė...

Puikus p.Radžvilo straipsnis. Nors aš nusiteikęs ne taip optimistiškai (prasideda praregėjimas).
Net Propatrijos puslapyje komentatoriai įžvelgia kažkokį tautos skaldymą, kas yra visiškas absurdas. Kaip tik p.Radžvilo mintys yra labai logiškos, aiškios ir teisingos. Ačiū

Anonimiškas rašė...

Niekas neginčija, kad Radžvilas protingas žmogus. Bet vis labiau jis tampa niekšas. Ir vieną kitam visai netrukdo.

Šiaurės Lietuva. rašė...

Labai teisingas straipsnis. O šiaip tai susidaro toks įspūdis kad Lietuva , tiksliau jos valdžia , atlieka šunelio vaidmenį kai reikia paloti ant Rusijos. O vakarų valstybės santūriai stebi kaip mūsų liberalistai-neomarksistai inirtingai kiauksi, nes taip liepia Briuselio ponai. Juk taip ištikimai tarnavo Maskvai šiandieninių neomarksistų tėvai. tai jeigu pasikeistu šeimininkai ty vel nurodinėtu Maskva vėl sėkmingai lotu ant ; supuvusių vakarų; Taigi tokiai faunai labai patogu kokia gėlytė, šiandien žydra , rytoj raudona ar vaivorykštinė.

Anonimiškas rašė...

O tai kad sukritikavo gėlytę tai jau ir niekšas?

Pikc rašė...

V. Radžvilas labai taikliai nubrėžė skirtį tarp patriotų ir "patriotų" - t.y. tarp tų, kuriems Tauta ir Tėvynė yra aukščiau savo AŠ ir tarp tų, kurie naudojasi pseudopatriotine retorika ir simbolika (kuri apskritai nieko bendro su patriotizmu neturi) savo asmeninėms ambicijoms įgyvendinti. Pastarieji dabar dabinasi žydromis "nezabūdkėmis", o vėliau dabinsis "šešiaspalvemis vaivorykštėmis" ar "koloradkėmis". Koks skirtumas? Nes gi svarbu savo paties LAISVĖ - o pastaroji tuo platesnė, kuo ištikimiau tarnauji vyraujančiai ideologijai. Dėl to "laisviausi" buvo komjaunimo ir komunistų partijos aktyvistai sovietų okupacijos laikais - kaip "laisviausi" yra homjaunimo ir homunistų partijos aktyvistai dabar. Va, už tokią "laisvę" jie ir kovoja - su žydromis popierinėmis "nezabūdkėmis", kaip hompartijos ženkleliais, atlapuose.

Anonimiškas rašė...

Sutinku su Anonimišku 17:54 - tauta turi būti neskaldoma - iš jo komentaro matyti, kad jam tai skausminga tema. Pagarba. Tačiau negaliu nelaikyti Radžvilo nepatriotu. Jo įžvalgos tik nurodo esamą situaciją, na ir kartais, iš kur kyšo ausys. Apsidarykime,juk iš tiesų, Lietuvoje katastrofiška demografinė situacija, nusikalstamai prasta ekonominė ir žeminanti socialinė politika. Juk tai nenukrito iš neutralaus dangaus. Visa šita situacija turi konkrečius autorius su konkrečiais vardais - Jonas, Antanas, Marytė, Vytautas, Onutė ir t.t. Tai ar negalima jų įvardinti ir paviešinti? Tai gal tegu sau ramiai ganosi ir toliau? Ar tai yra savieji - mūsų tauta, jei tik kalba lietuviškai?

Tolerantiska jaunuolis rašė...

Net ne tai, kad niekšas - buržuazinis nacionalistas! Pasaulinio proletariato priešas! Šviesaus homunistinio rytojaus statybų griovėjas!
-istas! -fobas! Dar kartą -istas! ir -fobas! Vienžo, visa liberalei-progresyvei-tolerantiška fauna vienareikšmiškaj smerke! VAT! Ir, jeigu ką, jū balsas visiems ira ydomus beigi svarbus! Stopudovaj!

Pikc rašė...

"tauta turi būti neskaldoma -iš jo komentaro matyti, kad jam tai skausminga tema. Pagarba" - čia ironija ar begalinis naivumas? ;)

Pikc rašė...

"Tautos skaldymą" bando "įžvelgti" nupušę liberastiniai fanatikai, kurie net tautos kaipo tokios nepripažįsta - šita fauna su Pro Patria nieko bendro neturi.

Anonimiškas rašė...

joo,ir p.Radžvilas ir p.Rusteikka-teisūs.Įdomu kas tas nezabudkes televizijose platina,abejoju,kad patys žurnalistai jas nusipiešia.

Unknown rašė...

Radžvilas (ir dauguma komentatorių), mano manymu, suplaka į viena politiką ir tautines reikšmes. Georgijaus juostelę gali segėti ir kremlinis puvėsis, "velnio vaikas", ir savo tautai atstovaujantis doras rusas.
Kitas neatleistinas naivumas - tai, kad sionizmo bastionas yra laikomas "tautinio identiteto" saugojimo pavyzdžiu. Prasikrapštykit akis. Nejau norite elgtis kaip pasaulio priešai?
Į nezabudkę, aišku, šlykštu žiūrėti, ypač per tv, kai matai ją seginčią kokią vištą ir negali jos kudakavimo užčiaupti. Čia bent komentarą gali parašyti.

T0mas J. rašė...

Lietuviškos tautinės patriotinės šventės proga masoniškomis neužmirštuolėmis puošiasi tik tie, kas gėdijasi Trispalvės, Vyčio ir Gedimino stulpų. Gal ir gerai, kad tokius žmones galime lengvai atpažinti. Juk būtų kur kas blogiau, jei jie veiktų užsimaskavę.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"nes taip liepia Briuselio ponai" - ane? O kas grasino Amerikai atsakomosiomis sankcijomis, jei amerikonai rimčiau ekonomiškai kacapstaną prispaustų? ;)
P.S. Ir kodėl vatnykai įsivaizduoja, kad patriotizmas lygus koloradiškumui? Akivaizdu, kad silpnesnio protelio individus liberastinė propaganda veikia - tikiuosi, kad TIK juos. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Radžvilas (ir dauguma komentatorių), mano manymu, suplaka į viena politiką ir tautines reikšmes. Georgijaus juostelę gali segėti ir kremlinis puvėsis, "velnio vaikas", ir savo tautai atstovaujantis doras rusas." - doras rusas? Tikrai? Carine-imperine simbolika "pasipuošęs" veikėjas, minintis bolševikų pergalę, yra šizofrenikas, o ne "doras rusas". ;)
Ir katroj vietoj Radžvilas apie žydus rašo?

ale, rašė...

Omai, joks priešas niekada neveikia atvirai. Atvirais būti gali tik draugai. Čia gi, jokio atvirimo ir su žiburiu nerasi, nes tas pridengtas žvaigždes prisisegti siūloma neišmanėliams, kad tie nepamirštų, kam jie besąlygiškai privalo tarnauti.

Mauras rašė...

"Šitokią dieną segama absoliučiai bereikšmė gėlelė"... ar filosofui reikia aiškinti, kad reikšmę ir prasmes vienijantiems simboliams sukuriam ir suteikiam patys? Ir kad universalūs simboliai (Vytis, trispalvė ir Gedimino stulpai) yra visoms progoms, bet gal tiesiogiai nesisieja su sausio 13, ypač tai kartai, kuri to nematė savo akimis?

Pernešti "savo prasmes" kitiems per prievartą ar vidinę savicenzūrą (na, įsisekim visi būtinai Vytį. O tai kurį - LDK, tarpukario Lietuvos, ar dabartinį? O gal "Laisvės kario" kopiją? jie labai skirtingi, kai kurie visiškai be charakterio) nepavyks. Ypač jaunajai kartai, kuri nenori apsistatyti paveldėtais simboliais, kuria ir priima naujus. O kuo tai blogai? Neaišku. Juo labiau neaišku, kur prielaidos jiems virsti išdavyste, ką autorius bando teigti kaip realistinį, prognozuojamą scenarijų (šeimininkas parduos). O kai mus parduos, ir jaunimas parduos Lietuvą, nes "simboliai ne tie"? Liūdnojo vaizdo riteris Radžvilas vis labiau panėšėja į Šliogerį savo mizantropija, kelių išrinktųjų tiesa, priešinama su visais kitais, trajektorija panaši.

žara rašė...

Neužmirštuolės (ar žydrutės) — tai priemonė užmiršti...

Anonimiškas rašė...

Labai gerai pasakyta. Juk ar svarbu kokias gėles dovanojam mamoms per motinos dieną? Savo dėmesį ir pagarbą kiekvienas reiškia savaip.

Unknown rašė...

Ne Radžvilas, o jūs - žr. komentarus 16.39, 17.54. Siūlyčiau ta proga bent užmesti akį į labai iškalbingas Carloso Latuffo karikatūras apie tai, kaip "reikia imti pavyzdį iš Izraelio" (galima ir Lebionkos bloge http://lebionka.blogspot.lt/2017/11/holokaustas-tarp-tiesos-ir-netiesos-melo.html).
O apie rusus, seginčius Georgijaus juostas ir šlovinančius bolševikų pergalę pats sugalvojai. Neginčiju, yra ir tokių, bet yra ir sąmoningų rusų, skiriančių, kur raudona, o kur balta.

Radžvilą, kaip globalizmo ir neoliberalizmo kritiką, gerbiu. Ko kabinėjies, Pikc?

Anonimiškas rašė...

Neužmirštuolė arba Yokosuka.
Japonija Antrojo Pasaulinio karo metu turėjo vieną ginklą, priešas jo paniškai bijojo.
Jį poetiškai vadino Yokosuka – „Krentantis vyšnios žiedas“
(su labai aiškiomis šio simbolio prasmėmis Japonų kultūroje).
Tai modernios sparnuotos raketos atitikmuo.
Mažas vienvietis reaktyvinis lėktuvas su galinga bomba,
skirtas naikinti priešo laivus. Valdoma lakūno-savižudžio, vardan tikslo
paaukojančio savo gyvybę (nevertinu metodo ir kas kieno pusėje kariavo).

Netiesiogiai tai galima susieti lyginanant ir su Sausio 13-ąja Lietuvoje.
Mūsų pasirinktas kovos būdas - „taiki“ kova. Tačiau tai subtilesnis ir žymiai galingesnis,
kovos būdas - informacinis. Priešo sąmonės performatavimo metodas.
Esmėje tai radikaliai moderni kovos formą. Lietuvos beginkliai žmonės stovintys prieš tankus ir
Japonų lakūnai, kurie paaukoja savo gyvybes mūšyje naudodamiesi pažangia kovos technika.
Taiki kovos forma prilygsta bombos sprogimui.
“Neužmirštuolės“ žiedas prilygsta „Yokosuka“ vyšnios žiedui.
Modernus asociatyvus simbolis, turintis „trapų“ pavadinimą, dar labiau pabrėžia jo paslėptąją galią.

Sausio 13-oji tik vienas iš istorinių virsminių mūšių už Lietuvos Laisvę. Gal svarbiausias, o gal dar ne...
Taip, Sausio 13-oji galėtų būti tik „krauju permirkusios” trispalvės simbolis.
Taip, simbolių gausa gali įnešti painiavą. Taip, netinkamas simbolis negali pakeisti pamatinio.
Esmėje svarbu simbolio tapatybė ir jo nurodos kryptis.
Partizanai savo skiriamuosiuose žymėjimuose irgi naudojo nevieną simbolį: Vytis, Gedimino stulpai, Jogailaičių kryžius,
Trispalvės motyvas, Ąžuolo lapų vainiko pynė ir t.t., nebuvo tik išskirto vieno. Bet juos vienijo tas pats vardiklis ir
VIRŠSPRENDINYS - Laisvos Lietuvos idėja.
Jau tada laikmetis diktavo modernesnes, kintančias formas.
Nors partizanai buvo pasirinkę radikalų kovos būdą, jie jau diskutuodavo apie kitus poveikio būdus (citata):
„Prieš bolševizmą reikia pastatyti naują gyvenimą Vakarų valstybėse, paremtą visuotiniu gerbūviu,
kuris būtų lyg magnetas, kuris palengva pritrauks ir Rytų valstybes“… ekonominė kovos forma.
(vėliau Amerikiečių „žvaigždių karai”- nualinę komunistinę Rusiją).
Bet tai ir yra kintančios kovos formos arba simbolio praplėtimas.

Puikiai žinonome, kad šio simbolio iniciatorių tikslas buvo tas pats, tikrai ne sąmoningas siekis sumaišyti simbolių prasmes,
bet jas asociatyviai praplėsti. Išorinius simbolių vaizdinius mūsų sąmonė interpretuoja labai plačiai, svarbu į ką jie nukreipti, ką nurodo
ir nusako. Atmetant išankstines nuostatas, aišku gali būti ir platesnė, papildanti, integruojanti ir vienijanti kovos už Lietuvos laisvę simbolio forma.
Šiuo atvejų “Neužmirštuolė” yra kaip papildantis ir nurodantis į pamatinius simbolius, bet tikrai nesiekiantis jų pakeisti.
Kaip ir Krikščionybė turi daug simbolių, bet visi nurodo į vieną - Kryžiaus simbolį.
Buvo vieno ankstesniojo filosofo pasakyti žodžiai: “Užmiršimas tolygus mirčiai”.

Pikc rašė...

Įdomu, čia infantilumas tiek "progresavęs", kad žmogelis ("2018-01-14 00:11") nekramtęs prarijo "Mauro" demagoginį pareiškimą, jog valstybės gynimas "tiesiogiai nesisieja" su tais simboliais, su kuriais jis ir buvo ginamas? Negi rimtai galima TIEK nesiorientuoti situacijoje, kad lygintum savo paties valstybės simbolių atsisakymą ("jaunajai kartai, kuri nenori apsistatyti paveldėtais simboliais") su gėlių motinai parinkimu? O gal bandoma tokiais "išjungiau smegenis ir laimingas leidžiu seilių burbulus" lygio paveblenimais suklaidinti auditoriją? Bet juk jau seniai turėtų būti akivaizdu, kad čia ne "delfiai", "komsomolkė" ar liberastų snukiaknygės grupė - besmegeniški tauškalai, kur vietoj logikos bandoma prakišti sentimentalumą, čia nebent juoką kelia. Bet vis tiek lenda ir rašo. Keista fauna, reik pasakyt.

Pikc rašė...

Net smalsu patapo, kokių medžiagų įtakoje šitas komentaras parašytas. :D
P.S. Grynai juoko dėlei, kad būtų akivaizdu, kiek verti šitie komentatoriaus "Anonimiškas 2018-01-15 23:17" pseudofilosofiniai postringavimai apie "tikruosius nezabūdkės iniciatorių motyvus", palyginkime juos su tuo, ką PATYS tie iniciatoriai šneka: „Bukagalviams, koloradams ir šiaip glušpetriams užtrumpintomis smegenimis kliedintiems apie krapus, rūtas ir pan. galiu tik pakartoti: kai pasiūliau šitą idėją konservatoriams, NEBUVO JOKIŲ MINČIŲ APIE masonus, krapus ar TRISPALVES, taip, NUKOPIJUOTA nuo britų popio, ir nė kiek ne gėda, nes gerus dalykus kartoti ne gėda (o ne, kaip sako vietiniai izoliaciniai talibai – „geriau savo viską turėkime“. Tokius išties reikėtų apvynioti švitrinio popieriaus švelnumo izoliacine juosta ir kaip ryšulius-siuntinius į Maskvą traukiniu), NES MUMS REIKĖJO atitinkamo SIMBOLIO – aiškaus, ryškaus, BRENDINIO. Kodėl ne vėliava, Gedimino stulpai ir pan.? Why? Fuck you, that’s why. Nes reikėjo simbolio ir taškas. Ir nereikia kaip kalbajobams aiškinti koks brendas pagal jūsų siauraprotišką supratimą geriausias, ne jūs sprendžiat.“ Dar klausimų bus? Na, o šitą mankurtinių chamų šutvę dar ir prie krikščionybės pritempinėti - apskritai groteskas. Kad ir ką vartojate - turėkite saiką. ;)
P.P.S. Yokosuka - tai tiesiog miestas, kur tas Ohkas gamino ;)

Pikc rašė...

"Ne Radžvilas, o jūs - žr. komentarus 16.39, 17.54" - KUR čia?
"O apie rusus, seginčius Georgijaus juostas ir šlovinančius bolševikų pergalę pats sugalvojai." - ką jūs sakot??? Gal neteko jų "den pobedy" "prazdniko" nuotraukų ir video matyti? ;)
P.S. Neginčiju, kad yra ir sąmoningų rusų - bet ne ji ten "orus diriguoja".

Anonimiškas rašė...

Pikc kalba apie valstybės simbolių reikšmę iškraipydamas lietuvių kalbą kaip nepraustaburnis.
Ar Radžvilas nebijo, kad jo šuo serga pasiutlige?

Pikc rašė...

Cha, čia geras - veikėjas net nesuprato, kad kabutėse pateiktas LIBKONŲ šutvės atstovo lojimas. :D

Anonimiškas rašė...

Atsakymas - Anonimiškas
2018-01-16 14:26

Radžvilas nebijo, nes jis ir yra vienas iš liberalų tėvų Lietuvoje, o Pikc savo neapykanta visiems bent kiek blaiviau mastantiems, kaip tik ir pateisina liberalų lūkesčius. Kas gi dar gali būti parazitams geriau, kaip kad toks "antiliberalas", kuris nuolatos eskaluoja tarpusavio neapykantą tarp lietuvių. Juk be tokios priešpriešos eskalacijos, lietuviai galėtų būti ženkliai vieningesni, kas laiduotų galimybę atsilaikyti prieš parazitų iš šalies antplūdį... O čia, atsirado keletas tokių "kovotojų už tautiškumą", kurie per savo puikybę ir dėl to atsirandantį neišmanymą, ardo tautiškos dvasios vienybę, t.y., skaldo lietuvių vieningumą. Juk parazitams liberalams svarbu rezultatas, kad lietuviai nebūtų vieningi ir tuo stiprūs, o ne pikti(?) žodžiai, neva, prieš liberalus.

Pikc rašė...

Pikc prieš blaiviai mąstančius žmones kaip tik nieko neturi - jis nemėgsta iš esmės tik dviejų tipų padarų: liberastinio homsomolo/homunistų ir koloradinių vatnykų. Nei tie, nei tie su blaiviu mąstymu neturi NIEKO bendro, ir nė su vienais iš jų jokia "tautiškos dvasios vienybė" yra iš principo neįmanoma. Antra vertus, jų tarpusavo "dvasios vienybė" yra visai tikėtina, nes ir tie, ir tie a) yra fanatiški ir "mąsto" siauraprotiškai, "arba-arba" kategorijomis ir b) yra aršūs "kovotojai prieš lietuvišką nacyzmą-fošyzmą". ;)

Anonimiškas rašė...

Jūs visiškai tikslus.., pagal savo kumyrą liberalą - nenukrypstate nuo jo peršamos nuostatos nei per nago juodymą. Kaip ir jis linkęs, Jūs vatnikais vadinate stalinistus, putinistus, hitleristus (čia asociatyviai tas išplaukia, pagal liberalų naudojamą terminą "putleris"). O kodėl gi vatnikais [jie gi taip pat (neo)marksistais norėtų būti pripažįstami] nevadinate leniniečių, elciniečių..? Guli mumija sau mauzoliejui, ir niekas jos iš ten išnešti negali. Taigi. Leninas atkomandiruotas iš Šveicarijos, o ne taip seniai ir Jelcinas - griovė rusų imperiją tam, kad nualinus ją kažkas galėtų ją užvaldyti. Tiedu, suprantama, yra geri... tam kažkam. Tuo tarpu jau Stalinas, Putinas, o Vokietijoje - Hitleris, jų "užkariavimus" šuniui ant uodegos paleido - atsisakė paklūsti - pradėjo rūpintis sava valstybe, kaip savarankišku subjektu. Už tai jie ir yra patys, patys blogiausi.
Reziumė: Arba tamsta esi tų "kažkurių" padermės ir stengiesi sąmoningai rūdają košę malti, arba ne iki galo supranti globalius procesus - kas visa tai inicijuoja.
Juk totalus idijotizmas yra tapatinti išnaudojimą ginančius clapčiukus liberalus ir bandančiais nusimesti išnaudojimo jungą socialistus.
Tiesa, priešams pripaišyti savas kliauzas daug proto nereikia. Kur kas daugiau proto reikia tam, kad nepradėti sekti paskui netikrus pranašus.

Unknown rašė...

Cit.: "Jūs visiškai tikslus.., pagal savo kumyrą liberalą - nenukrypstate nuo jo peršamos nuostatos nei per nago juodymą..."

Nuo šito komentaro tai jau vos iš juoko nesprogau. :D :D :D
Šita citata man pasirodė ypač juokinga: "Tuo tarpu jau Stalinas, Putinas, o Vokietijoje - Hitleris, jų "užkariavimus" šuniui ant uodegos paleido - atsisakė paklūsti - pradėjo rūpintis sava valstybe, kaip savarankišku subjektu. Už tai jie ir yra patys, patys blogiausi."

Anonimiškas rašė...

Augustinai, Jūs toks tikras savo nesupratimu?
Kai žmogus nesupranta, ką sako oponentas, kaip taisyklė, oponentą pirmas kvailiu išvadinti ir tegali. Juk jam nesuprantamas dalykas asocijuojasi su absurdu.., o absurdus kalba tai tik kvailiai!..
Dėl Hitlerio susilaikysiu. O dėl Stalino, argi ne akivaizdu, kad naikinant svetimus parazitus užkrėtusius šalį, negalėjo nebūti ir nekaltų aukų. O be to, ne Stalinas į Hitlerio Vokietiją su tankais pirmas įvažiavo.

Unknown rašė...

Aš supratau, ką Jūs sakote. Jūs sakote, kad Stalinas, Hitleris ir Putinas yra savo valstybių patriotai. Na, dėl Hitlerio nesiginčysiu, kad gal jis ir įsivaizdavo esąs patriotas. Bala jo nematė.
Bet Staliną ir Putiną vadinti patriotais, kai patriotizmo šie du veikėjai turi tiek, kad nė su žiburiu nesurasi - matomas vien tik bukas noras išsaugoti savąją valdžią? Aš jau atsiprašau gerb. Anonimo, bet su juo, švelniai sakant, nesutinku. Nes vadinti vagį Putiną, apvogusį savo šalį, patriotu yra arba labai geras pajuokavimas, arba, švelniai sakant, labai didelis nesusipratimas.

Anonimiškas rašė...

O tai ką gi tas Putinas yra pavogęs? Kažkaip, neteko girdėti argumentų, vien tik nuogi kaltinimai...

supratingas rašė...

Na, vien iš sveikatos sistemos viešųjų pirkimų kokį milijarduką euriukų otkatų pavidalu ir, beje, ne kokių ten niekingų 15 proc. kaip ne kurie tėvyninei merai, o cielų 30 jei mano atmintis nemeluoja. Jau nekalbant apie pirmuosius 100 milijonų kuriuos draugas Nuorūka ( Putino gėbistinė pravardė) užkalė iš pagalbos badaujančiam Piteriui kuris jos taip ir nesulaukė. Ir t.t.

Anonimiškas rašė...

Tamsta ne supratingas esate, o tikrų tikriausias kopūstas. Matyt, tėvas iš daržo ir parnešė mamai... - Kitų kometatarų neturiu.

Pikc rašė...

Pabandžiau skaityti to kiauro koloradiko "gilemintiškas yžvalgas" - ir tiesiog pats prašosi visiškai pagrįstas (nors ir gerokai per švelnus) epitetas tam padarui: https://www.youtube.com/watch?v=h3ra9SUpHyQ

Anonimiškas rašė...

Pikc kalba apie save trečiu asmeniu. Tai paaiškina daug ką. Ypač tai kodėl Pikc klaviatūra yra apseilėta.

Pikc rašė...

Na, o ką aš sakiau? Diagnozė akivaizdi. :D
Galiu pasakyti, kad šiame neoficialaus konkurso "Kas parašys idiotiškiausią komentarą" etape įnirtinga kova tarp neprilygstamų lyderių - liberastų ir koloradų - aiškiai krypsta pastarųjų naudai. ;)

Anonimiškas rašė...

Na,ar jūs tikrai norėjote pasakyti:"negaliu nelaikyti Radžvilo nepatriotu".Tolimesnis turinys lyg ir paneigia tai,ką pasakėte.Aš manau,kad Radžvilas yra tikras patriotas iš gelmių,iš šaknų.Beja,kažkada buvęs mano filosofijos disciplinos dėstytojas.Jau tuomet jis buvo gilus filosofas,nors buvo gūdus sovietmetis ir reikėjo kalbėti Ezopo kalba.

Anonimiškas rašė...

Jūs sakote :"vis labjau jis tampa niekšas",todėl manau,kad savo žodžius reikėtų pagrįsti įrodymais.Juk niekšas nebūna protingas žmogus,tiesiog būna niekšas todėl,kad jis neprotingas.Tai,vistik,kodėl Radžvilą jūs vadinate niekšu?

Anonimiškas rašė...

Ačiū profesoriui, tikrai taip- kai kas (tikrai matom kas Seime dalina tas gėlytes) nori mus paversti ne tauta, o kažkokia valdoma mase, kuri vėl eitų kur palieps "vedliai". Vieni buvo pasukę (ir tebesuka) į rytus, antri vaidindami "tautos gelbėtojus" jau pasuko į vakarus. Atidavė, parduoda viską: gimtąją kalbą, tradicinę šeimą, papročius, tautinę savimonę, jau nekalbant kad neturime savo pinigų -litų, (o Lenkija turi savo pinigus), pardavėme žemę užsieniečiams (O Lenkija neparduoda), išsižadame savo istorijos ( Lenkija stiprina lenkų tik istorinę savimonę, jokių kitų tautų istorijos nėra) ir t.t.
Neužmirštuolės yra tik įrankis naikinti valstybę ir pamiršti savus istorinius simbolius.

item