Viktoras Orbanas: Vengrai nori infrastruktūros, kuri leis importuoti SGD dujas iš Lenkijos

Vengrams gyvybės ir mirties klausimu yra dujotiekių infrastruktūra leidžianti importuoti ne rusiškas dujas iš Lenkijos SGD terminalo –  t...

Vengrams gyvybės ir mirties klausimu yra dujotiekių infrastruktūra leidžianti importuoti ne rusiškas dujas iš Lenkijos SGD terminalo –  trečiadienį pokalbyje su Lenkijos kanalu „TVP Info“ teigė Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.

„Vengrams gyvybės ir mirties klausimu yra dujotiekių infrastruktūra leidžianti importuoti ne rusiškas dujas iš Lenkijos SGD terminalo. Vengrai ir slovakai jau pastatė savo atkarpas, raginu Lenkijos ir Slovakijos vyriausybes nutiesti dalį jungiančią Lenkiją ir Slovakiją (...) sukursime energetinį koridorių ir išvengsime Rusijos įtakos“, – teigė V. Orbanas.

Lenkijos Vyriausybės atstovai gruodžio pabaigoje pasirašė sutartį, kuria įsipareigojo papildomai finansuoti dujotiekių tarp Lenkijos ir Slovakijos sujungimą. Anot Lenkijos Vyriausybės atstovo Piotro Naimskio, šios jungtis puikiai dera prie Trijų jūrų iniciatyvos formato ir prisideda prie regiono šalių energetikos tiekėjų diversifikacijos. 

Šiaurinės jungtis leis Vidurio Europos šalims įsigyti dujas  iš  SGD terminalų Lenkijoje ir Lietuvoje, ateityje Norvegijos (per Baltic Pipe) taip pat suteiks prisijungimą prie pietinių Slovakijos – Vengrijos jungčių ir planuojamo „Eastring“ dujotiekio.

Parengta pagal „Polska agencja prasowa“ pranešimą



Susiję

Viktoras Orbanas 7877644260497264119
item