Vienoje susitikę Orbanas ir Kurzas pažadėjo tęsti kovą su migracija

Austrijos ir Vengrijos lyderiai antradienį vykusiame susitikime Vienoje įsipareigojo tęsti nelegalios migracijos pažabojimo politiką. „...

Austrijos ir Vengrijos lyderiai antradienį vykusiame susitikime Vienoje įsipareigojo tęsti nelegalios migracijos pažabojimo politiką.

„Mes privalome stabdyti nelegalią migraciją tam, kad užtikrintume saugumą regione“, - sakė Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas bendroje spaudos konferencijoje kartu su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu, praneša vietinė žiniasklaida.

Orbanas, kuris į Vieną atvyko vėlyvą pirmadienį, susitiko su Austrijos lyderiu, kad aptartų migrantų maršruto, einančio iš Balkanų pusės, uždarymą ir ES išorinių sienų saugumo klausimus. 

Vengrijos lyderis pareiškė, jog „didžiausia šiandienos grėsmė“ yra „masinis egzodas į Europą, kurį kai kurie yra linkę supaprastinti tiesiog iki migracijos klausimo“. Kalbėdamas apie integracijos stoką, jis pridėjo, jog jokiai ES valstybei - narei nėra reikalinga „paralelinė visuomenė“ jos viduje, praneša „Die Presse“.

Kurzas pareiškė, jog Austrija ir toliau ketina siųsti savo saugumo pajėgas į Vengriją tam, kad padėtų saugoti jos sienas.

Po susitikimo Twitter pranešime Kurzas parašė, jog Vengrija yra „svarbi kaimynė“ Austrijai ir jo šalis yra Vengrijai „dėkinga už bendradarbiavimą“.

Kitame pranešime Kurzas pabrėžė, jog abiejų valstybių bendri tikslai yra „stabdyti nelegalią migraciją ir stiprinti subsidiarumą ES viduje“. Kurzas pridėjo, jog Austrija dės visas pastangas tam, kad „vėl sustiprintų ES solidarumą ir sumažintų įtampas“.

Kurzas atmetė gandus, jog Austrija ketina jungtis prie Višegrado grupės – Vengrijos, Čekijos, Slovakijos ir Lenkijos – ir pavadino tai „žiniasklaidos diskusijomis“. 

parengta pagal politico.eu


Susiję

Viktoras Orbanas 3042661374427969484

Rašyti komentarą

item