Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją dėl LRT biudžeto lėšų

Olgos Posaškovos nuotrauka  Seimas nutarė sudaryti laikinąją tyrimo komisiją ir pavesti jai atlikti Lietuvos nacionalinio radijo ir tel...

Olgos Posaškovos nuotrauka 
Seimas nutarė sudaryti laikinąją tyrimo komisiją ir pavesti jai atlikti Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) valdymo, finansinės bei ūkinės veiklos parlamentinį tyrimą. Už tai numatantį Seimo nutarimą (projektas Nr. XIIIP-1564(2) balsavo 59 Seimo nariai, prieš – 18, susilaikiusių nebuvo.

Nutarime pažymima, kad laikinoji tyrimo komisija sudaroma įvertinus LRT tarybos pateiktą 2016 metų veiklos ataskaitą, taip pat LRT lapkričio ir sausio mėnesiais pateiktus atsakymus į Seimo narių grupės klausimus.

Nurodoma, kad komisija remsis tarptautiniuose ir Lietuvos teisės aktuose įtvirtintais bei garantuojamais visuomeninės paskirties žiniasklaidos (angl. public service media) nepriklausomumo, skaidrumo ir atskaitingumo principais, kurių praktinio įgyvendinimo gerąja praktika laiko Didžiosios Britanijos transliuotojo BBC pavyzdį.

Pagal priimtą dokumentą komisija įpareigota ištirti 12 klausimų dėl racionalaus valstybės biudžeto lėšų naudojimo, palyginimo su nacionaliniams transliuotojams taikoma europine praktika, LRT veiklos atskaitingumo, viešumo garantijos, Vyriausybės 2003 m. nutarimo Nr. 1264 atitikties pasikeitusiam Viešųjų pirkimų įstatymui ir atitinkamiems ES teisės aktams, 2013–2017 metais Viešųjų pirkimų tarnybos teiktos pastabos dėl vykdytų viešųjų pirkimų, LRT valdomo turto nuomos ar kitokio naudojimo atitikties rinkos sąlygoms ir kt.

Seimo komisija tyrimą atlikti bei išvadą pateikti Seimui turės iki birželio 1 d. Komisiją sudarys 11 Seimo narių, turinčių teisę dirbti su slapta informacija. Komisijos pirmininku patvirtintas Seimo Pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius.


Susiję

Demokratija ir valdymas 2369855786203568516

Rašyti komentarą

item