Sausio 12 d. 10 val. Laisvės gynėjai pašventins Lukiškių aikštę

propatria.lt nuotrauka  Sausio 12. d 10 val. Lietuvos Respublikos Seime prasidės iškilminga Laisvės gynėjų rikiuotė ir jų susitikimas K...

propatria.lt nuotrauka 
Sausio 12. d 10 val. Lietuvos Respublikos Seime prasidės iškilminga Laisvės gynėjų rikiuotė ir jų susitikimas Kovo 11 aktų salėje. Pasibaigus susitikimui, 16 val. nuo Seimo rūmų prasidės Laisvės gynėjų ir visuomenės eisena iki atnaujintos Lukiškių aikštės. Eisena vyks su deglais ir nužudytų bei nukankintų per sovietmetį Lietuvos patriotų paveikslais.

Atvykus į aikštę, bus padėtos gėlės prie šalia buvusių KGB rūmų esančio paminklo ir aikštėje prie kryžiaus. Svarbiausias veiksmas vyks Lukiškių aikštėje, Šimtmečio rato centre. Čia bus simboliškai įamžintas per amžius kovojusiųjų ir žuvusiųjų už Lietuvoslaisvę atminimas. Tuo tikslu į kapsulę sudėta nedidelėse dėželėse 60 relikvijų, žemės žiupsnių iš įvairių Lietuvos ir kitų šalių vietų. Relikvijos ir žemė paimtos: iš Žalgirio ir Saulės mūšio vietų, Gedimino kalne rastų sukilėlių palaikų užkasimo vietos, 1831 m., 1863 metų valstiečių sukilimo kapaviečių bei Kryžių kalno, Širvintų ir Giedraičių mūšių su lenkais vietų, nežinomų karių, žuvusių 1918-1921 metais, kapų, bei iš didžiausių partizanų mūšių su okupantais ir jų žūties vietų, o taip pat generolo Adolfo Ramanausko-Vanago, Juozo Lukšos- Daumanto ir jo giminės, Antano Kraujelio ir kitų laisvės kovotojų, Rainių miškelyje nukankintų patriotų, Sausio 13-osios, Medininkų aukų bei kitos šventenybės.

Kapsulė su išvardintomis šventenybėmis ir kita, mažesnė, su atitinkamais dokumentais, bus pašventintos ir palaidotos suformuoto rato centre. Ant kapsulių dangčių užrašyta 1918.02.16- 2018.02.16 d. Virš palaidotų kapsulių bus uždėtas marmuro dangtis su užrašu: per amžius kovojusiems ir žuvusiems už Lietuvos laisvę.

„Ši vieta Lietuvos sostinėje turės tapti šventa. Vasario 16 dieną Lietuvos 100 m. jubiliejaus proga į aikštę kviečiame piliečius iš visos Lietuvos. Tikimės Lietuvos jaunimo ir meno žmonių, šviesuomenės paramos. Reikalausime, kad iki 2018 m. vidurio būtų iki galo sutvarkytas pagal projektą šimtmečio rato memorialas, o iki 2019 m. vasario 16 dienos greta jo kad iškiltų skriejančio Vyčio skulptūra. Pakvieskite į renginį savo šeimos narius artimuosius, bendražygius. Organizacijų atstovus kviečiame ateiti su vėliavomis bei  transparantais“, – sako vienas iš šių iškilmių rengėjų – Laisvės kovotojų sąjungos garbės pirmininkas, „TALKA kalbai ir tautai“ narys Jonas Burokas.

Renginio rengėjai: Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga (LPKTS), Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrija (LPKTB), Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga  (LLKS),  Nevyriausybinių organizacijų koordinacinė taryba (NOKT), Asociacija „Talka kalbai ir tautai“, Nepriklausomybės gynėjų sąjunga  (NGS), Sausio 13 brolija, Lietuvos Sąjūdis.

Susiję

Įvykiai 8676210908943592742

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Dvasingas, amžinas ir savalaikis sprendimas. Pats Likimas lemia Lukiškių aikštei Vilniuje tapti lietuvių tautos ARCHETIPINIU SIMBOLIU. Archetipas (sen. gr. arkhetypos = αρχή 'pradžia' + τύπος 'pavyzdys') – originalus modelis, idealus pavyzdys, prototipas, kolektyvinės pasąmonės vaizdinys, nepriklausomas nuo individualaus pažinimo, kopijuojamas visos visuomenės, sudarantis žmonijos psichosocialinės sanklodos pagrindą. Bendrai suprantamas, universalus simbolis. https://lt.wikipedia.org/wiki/Archetipas
Pasaulinės Globalizmo jėgos, naikindamos tautų atmintį savo eksperimentui pasirinkę rytų Europą, o joje Lietuvą (ir visas baltų kalbas) nuožmiai priešinasi tautų atbudimui, nenusileis ir priešinsis toliau. Vakarų Europa jau agonizuoja. Globalistinis internacionalas pasirinko veiksmingiausią taktiką - naikinti tautas ir valstybes savųjų perauklėtų ir su išplauta istorine atmintimi tautinių individų rankomis. Švietimas, kultūra ir socialiniai mokslai tampa grėsmingu ginklu. "Perauklėtieji" ateina be jokios tolerancijos praeitų kartų patirčiai, užprogramuoti tik griauti. Jie deklaruoja fiktyvias, iliuzorines, negyvybingas ir dažnai amoralias idėjas. Jie yra politinis planktonas, užleisti į atsakingas vietas (tai matyti vien tik pasižiūrėjus į jų veidus).
Lukiškių aikštės projektas turi būti įgyvendintas, taip kaip to REIKALAUJA tauta ir jos istorija. Dar nevėlu paimti žemių iš Dariaus ir Girėno žūties vietų, iš Herkaus Manto, Vydūno, Mažvydo, Rėzos krašto.
Belieka tik apgailestauti, kad Vyčio paramos fondo vadovas Česlovas Jezerskas nepateisino daugumos tautiečių lūkesčių. Valdžiažmogiai vėl sugebėjo išmesti kozirinę kortą ir, nomenklaturščiko Kauno mero pavidale bandoma vėl užgesinti augantį tautos patriotizmą. Lietuvių užsidegimas ir noras matyti Vytį Lukiškių aikštėje (juk pinigai buvo renkami būtent tam!) buvo paniekinti - "norite Vyčio, tai šekit, bet tik ten, kur mes jums nurodysime!". Visos patriotų deklaracijos ir pasiryžimai turi "eiti šuniui ant uodegos". Neužsimirškite, ei jūs ten, baudžiauninkai! Kažin kas čia suveikė - ar Česlovo Jezersklo saldafoniškas ( dar iš SSSR desantinių laikų) bukumas, ar partinis paklusnumas, ar kita puikybė nuodėmė? Siūlau, visiems aukojusiems pinigus Vyčiui Lukiškių aikštėje - atsiimti savo pinigus iš Jezersko ir laikyti juos kitam Prasmingam paminklui Lukiškių aikštėje.

item