Kanadoje penkiamečiai bus privalomai mokomi apie homoseksualumą

Kanados Kvebeko provincija neseniai nusprendė įvesti privalomas pamokėles apie homoseksualumą visų amžiaus kategorijų vaikams. Kaip i...

Kanados Kvebeko provincija neseniai nusprendė įvesti privalomas pamokėles apie homoseksualumą visų amžiaus kategorijų vaikams.

Kaip informavo CBC News, nuo 2018 m. rugsėjo mėnesio vaikai „gaus trumpą paaiškinimą apie kūdikio atsiradimą“. Jau penkiamečiai bus „informuojami apie tai, kaip kiaušialąstė ir spermatozoidas yra reikalingi embriono atsiradimui bei supažindinami su skirtingais šeimų tipais, įskaitant ir homoseksualias šeimas“. Taip pat jie išmoks sąvokų, vartotinų apibūdinant moterišką ir vyrišką kūną, įskaitant ir tokias sąvokas kaip penis, vagina, sėklidės.

McGill universiteto profesorė Lisa Trimble, besispecializuojanti lytiniame švietime, teigia, kad šią informaciją vaikams būtina perteikti tam, kad „šie galėtų apsisaugoti nuo seksualinio išnaudojimo ir prievartos“.  Švietimo ministras Sebastienas Proulxas argumentavo, kad labai svarbu, jog vaikai išmoktų apie brendimą prieš pradėdami su juo eksperimentuoti. Taip pat jis pareiškė, kad 13-14 metų paaugliai turėtų išmokti apie sutikimą dėl lytinių santykių, seksualinę agresiją ir „pozityviai žiūrėti į prezervatyvų naudojimą“.

Britų Kolumbijos, Albertos ir Ontarijo provincijos irgi ruošiasi panašios lytinio švietimo programos įdiegimui. Jie seka Kvebeko, kuris šį ugdymą iki kitų metų antrojo semestro pradžios, padarys privalomu visose savo 3 111 mokyklų, pavyzdžiu.

Kvebeko mokytojų profsąjungos prezidentas Denis Simardas pasisakė prieš šį edukacinį planą, tarp kitų motyvų nurodydamas ir tai, kad mokytojai nėra pasiruošę dėstyti tokio tipo turinio.


Susiję

Šeimos politika 5362187792438562261

Rašyti komentarą

11 komentarų

Anonimiškas rašė...

Tėvai, išdrįsę vaikams aiškinti kitaip, bus persekiojami, o vaikai iš jų - atimami.

Anonimiškas rašė...

joo,labai galimas daiktas.Bet labai nesistebėkime Kanada,manau, Lietuvoje tai irgi greitai bus pradėta diegti.Rodmanskis su tolerastišku jaunimu ne veltui pradėjo po mokyklas važinėti.Juk jau dabar žmonės vis labiau ir labiau atbunka gėjų eitynėms ir ditirambiniams straipsniams apie lesbietes ar gėjus ,auginančius vaikus.

žara rašė...

Gyvename pačio tikriausio karo, kurio taikinys - mūsų vaikai, metu.

Anonimiškas rašė...

Bet kokios tai bus kartos ir kaip jos bus pasiruošę kitų kartų atėjimui?

Katė rašė...

Bėda bėdą veja. Homoseksualai nekalti, kad gimdoje neišsikristalizavo jų lytinė tapatybė. Tai, tikriausiai, nepageidautinas atominės energijos ir kitų naujųjų technologijų poveikis... Bet su tokiu auklėjimu - visai pražūsim. Niekas negali žinoti, koks pavyzdys, kokia idėja gali labiau patraukti mažą vaiką. Todėl, be įgimto homoseksualizmo, gali suvešėti dirbtinai sukeltas. Nes nieko gero negalima tikėtis iš per anksti pažadintos prigimties. Maži vaikai visi nori ko greičiau užaugti, ir nors iki tos brandos dar būna labai toli, jiems patiems rodosi, kad jie jau gali, privalo ir jiems norisi elgtis taip, kaip elgiasi suaugusieji. Gal tame nore, siekime yra didelė gamtos išmintis - argi paukščiukas skraidyti bei medžioti, jei nemėgdžiotų savo tėvų, bet ten branda ateina savaime, taip pat savaime, kaip iš mažos sėklelytės išauga didžiulis augalas, be nurodymų sugebantis ir lapoti, ir žydėti, ir vaisius brandinti. Bet nebūna vaisių iš neprasiskleidusių, neišžydėjusių žiedų. Liūdna mūsų ateitis. Bus suniokoti, suluošinti jaunų žmonių gyvenimai, dar nespėjus jiems susivokti, nei kas jie tokie, nei ko jie siekia, nei ką jie gali, nes - kartoju - per anksti pažadintas lytinis instinktas užgoš kitus siekius bei troškimus.

Nežiniukas rašė...

Na, kadangi homoseksualizmo propaganda turi labai kilnų tikslą - kad "šie galėtų apsisaugoti nuo seksualinio išnaudojimo ir prievartos", tuomet mažamečiams būtina perteikti ir kitą informaciją:

1. Narkotinių medžiagų gamyba, įsigijimo kanalai, bei skirtingų narkotinių medžiagų poveikis - tam, kad vaikai galėtų apsisaugoti nuo narkotikų ir juos atpažinti.

2. Žmogaus anatomija mirtinų pažeidimų prasme, bei susipažinimas su daiktais ir jų poveikiu sukeliant mirtiną poveikį - tam, kad vaikams esant užpultiems, jie galėtų apsaugoti savo labiausiai pažeidžiamas kūno vietas.

Augustinas rašė...

Cit.: "1. Narkotinių medžiagų gamyba, įsigijimo kanalai, bei skirtingų narkotinių medžiagų poveikis - tam, kad vaikai galėtų apsisaugoti nuo narkotikų ir juos atpažinti."

Dėl narkotinių medžiagų, tai jau seniai vyksta, Nežiniuk. Dar XX a. paskutiniame dešimtmetyje buvo išleistos tokios knygelės apie narkotikus. Jų (t.y., tokių knygelių apie narkotikus) tikslas yra tas, kad nuplėštų paslaptingumo ir romantiškumo šydą nuo narkotikų vartojimo.
Kiek toks paslaptingumo ir romantiškumo šydo nuplėšimas nuo narkotikų vartojimo yra efektyvus, sunku pasakyti. Asmeniškai aš jokių duomenų apie tai neturiu.
Matyt, bandoma pritaikyti panašią metodiką ir seksualinio išnaudojimo prevencijos tikslais.

Augustinas rašė...

Cit.: "Todėl, be įgimto homoseksualizmo, gali suvešėti dirbtinai sukeltas."

Homoseksualumas yra neįgimtas. Taigi, galima sakyti, kad bet koks homoseksualumas yra sukeltas dirbtinai. Tik vienais atvejais jis sukeliamas netyčia, pvz., tėvams darant auklėjimo klaidų. Kitais atvejais homoseksualumas kyla dėl tyčinių veiksmų, pvz., dėl vaikų tvirkinimo. Tačiau bet kuriuo atveju tikrai negalima sakyti, kad homoseksualumas yra įgimtas.

Nežiniukas rašė...

Augustinui,

Gerbiamasis, homoseksualizmas Kanadoje bus pateikiamas teigiamoje šviesoje. Nebus kalbama apie išmatų nelaikymą, apie padidėjusį savižudybių skaičių, apie ypatingai aukštą riziką susirgti AIDS ir t.t.

Todėl ir siūliau vaikučiams paaiškinti apie narkotikus objektyviai, be teigiamų ir neigiamų dalykų - tiksli gamybos technologija, prekursoriai, įsigijimo kanalai, koks patiriamas kaifas ir t.t. be jokių - kaip gerai vartoti narkotikus ar kaip blogai vartoti. Tegul patys - teigiamas, ar neigiamas - pasidaro išvadas.

Juk tikslas - kad vaikučiai žinotų jų gamybos subtilybes ir galėtų juos atpažinti ir jų nevartoti.

Anonimiškas rašė...

joo, geras pasiūlymas :) dar didesnei vaikučių "apsaugai"

Unknown rašė...

Cit.: "Todėl ir siūliau vaikučiams paaiškinti apie narkotikus objektyviai, be teigiamų ir neigiamų dalykų - tiksli gamybos technologija, prekursoriai, įsigijimo kanalai, koks patiriamas kaifas ir t.t. be jokių - kaip gerai vartoti narkotikus ar kaip blogai vartoti. Tegul patys - teigiamas, ar neigiamas - pasidaro išvadas."

Nežiniuk, Tamsta manęs nesuprato. Aš sakau, kad su narkotikais tai jau vyksta. T.y., vaikams jau dėstoma apie narkotikus ir dėstoma labai panašiai, kaip Tamsta čia parašė. Ar dabar Tamstai aišku, ką aš parašiau?
Augustinas

item