E. Macronas: Prancūzai greičiausiai balsuotų už išstojimą iš ES

Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas BBC televizijos interviu su žurnalistu Andrew Marru metu pripažino, kad referendumo dėl Prancū...

Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas BBC televizijos interviu su žurnalistu Andrew Marru metu pripažino, kad referendumo dėl Prancūzijos narystės ES atveju prancūzai greičiausiai balsuotų už pasitraukimą. 

Macronas teigė negalintis vertinti ar komentuoti britų pasirinkimo Brexit referendume, tačiau spėjo, kad Brexit pergalę lėmė daugelio globalizacijos pralaimėtojų nepasitenkinimas. 

„Taip, tikriausiai, tikriausiai. Taip. Panašiame kontekste. Nors Prancūzijos kontekstas skiriasi. Nepaisant to, aš nerizikuočiau ir dėčiau visas pastangas laimėti”, - atsakė E. Macronas.

„Mano supratimu, vidurinioji ir dirbančioji klasės, o taip pat vyriausioji karta nusprendė, kad pastarieji dešimtmečiai susiklostė ne jų naudai, kaip ir ES sukelti pokyčiai. Manau, kad ES organizacija nuėjo per toli su laisvėmis be sąryšio, su laisva rinka be taisyklių”, - komentavo jis.

E. Macronas kritikavo D. Cameroną dėl paprasčiausio „taip ar ne” balsavimo skelbimo vietoje klausimo, kaip patobulinti britų situaciją ES.

Interviu sukėlė reakcijų audrą socialiniuose tinkluose ir išprovokavo diskusijas, ar šiais atsakymais Emanuelis Macronas viešai pripažino, kad ignoruoja savo šalies piliečių nuomonę atsisakydamas leisti tokį referendumą Prancūzijoje.

parengta pagal www.express.co.uk



Susiję

Pasaulis 864475480401093712
item