Algimantas Rusteika. Mes ir jie - pažinsite iš simbolių

Anksčiau man atrodė, kad tai nėra labai svarbu. Dabar kuo toliau, tuo labiau taip nebegalvoju. Nes matau, kas prasidėjo ir tęsiasi. K...

Anksčiau man atrodė, kad tai nėra labai svarbu. Dabar kuo toliau, tuo labiau taip nebegalvoju. Nes matau, kas prasidėjo ir tęsiasi.

Kare visada prireikia simbolių.Tam žmonės tūkstantmečiais naudojo plunksnas, kailius ir dažus, raudonus, baltus ar žalius raiščius, uniformas ir antsiuvus, vėliavas, herbus ant skydų ir kitus skiriamuosius ženklus.

Kare ženklas nėra daiktas. Paimti priešo vėliavą, vadinasi, laimėti. Prie vėliavos visada stovi ginkluota sargyba. Praradusi vėliavą karinė dalis, net jei gali sėkmingai kautis, yra išformuojama, o kaltieji atiduodami tribunolui. Net pralaimint didesnė gėda ir nusikaltimas prarasti ne ginklą, o vėliavą.

Kova dėl simbolių nėra beprasmė – ji reiškia, kad vyksta karas. Iškelti savo ženklą priešo teritorijoje, ant jo bokštų, vadinasi, jį nugalėti. Ženklas reikalingas atpažinti tą, kuris yra savas, jis parodo ir svetimą.

Tam jie susigalvojo Nezabudkę. Ir jiems nebereikalingas mūsų Vytis. Taip jie parodo, kad pradėjo karą, taip pasižymi teritorijas ir atpažįsta savus. Taip ir mes iš ženklų atpažinsime juos.


Susiję

Įžvalgos 6436750846088727294

Rašyti komentarą

8 komentarai

Anonimiškas rašė...

kas verčia žurnalistus segti neužmirštuole į atlapus? Gal veikia kažkokia sistema, juk šiaip jų tarpe yra protingų žmonių?

ale, rašė...

Labai gerai čia autorius akcentuoja simbolių reikšmę. Tik va:

"Paimti priešo vėliavą, vadinasi, laimėti." - Taip tik vaikučių karo žaidimo metu būna..

"Praradusi vėliavą karinė dalis, net jei gali sėkmingai kautis, yra išformuojama, o..." - O va šito, labai, labai norėtų priešas. Deja - figuški.

Anonimiškas rašė...

Tegu JIE nešioja tas nezabudkes - žinosime - kas yra kas...Geriau žinosime ko galime iš jų susilaukti. Ateityje bus galima sudaryti išsamų enciklopedinį žinyną su nuotraukomis.

Anonimiškas rašė...

Taip, aš irgi galvoju apie kokį karą jis čia kalba? Ar rusai pirmieji Krymo vėliavą paėmė, kad pusiasalį laimėjo?

Counter Strike perdaug žaidžia ir tiek.

Anonimiškas rašė...

Bjaurus kvailys, įsikalęs savo bukon makaulėn, kad gali sau leisti nuspręsti, kas didesnis patriotas, o kas nevertas būti žmogum.

Anonimiškas rašė...

Šventame Rašte yra pasakyta - medį pažinsite iš vaisių...Ar gali užauginti gerą vaisių usnis? Taigi žmogų, o ypač patriotą pažinsi iš darbų, ne iš kalbų. Į valdžią išrenkami asmenys dirbti Tautos ir Valstybės gerovei, o ne gražioms kalboms apie gražų rytojų. Ketvirtį amžiaus Lietuvos valstybę "vairavo" pakeisdami vieni kitus tie patys asmenys.
Kieno gerove jie rūpinosi ir ką jie PRIDIRBO akivaizdžiai matyti - Lietuva atsidūrė paskutinėje EU vietoje, neteko trečdalio darbingiausios savo tautos dalies, naikimams tautos dvasinis paveldas ir kalba. Tik bukas kvailys gali vadinti tokius "valdžios atstovus" patriotais ar net dorais žmonėmis ir tai aišku net kaimo bobutei.

Pikc rašė...

Ačiū už prisipažinimą. Dabar jau galite keliauti sau. Na, standartiškai - delfiai, komsomolkė, penkiolikamin, elertė... ;)

Pikc rašė...

O aš ir galvojau - ko čia dar trūksta? Ogi koloradikų su savo "paniatkėmis"! :)

item