Vilniaus forumo informacinis pranešimas dėl Vytauto Rubavičiaus politinio persekiojimo

propatria.lt nuotrauka  Lietuvoje daugėja politinio persekiojimo apraiškų. Politiškai motyvuoti išpuoliai prieš laisvai mąstančius ir k...

propatria.lt nuotrauka 
Lietuvoje daugėja politinio persekiojimo apraiškų. Politiškai motyvuoti išpuoliai prieš laisvai mąstančius ir kritiškai vertinančius Lietuvos padėtį bei ydingus valdžios bei kitų institucijų veiksmus darosi vis dažnesni, atviresni ir įžūlesni. Šį kartą taikiniu tapo rašytojas, filosofas, Vyriausybės kultūros ir meno premijos bei Poezijos pavasario laureatas, Lietuvos kultūros tyrimų instituto vyresnysis mokslo darbuotojas dr. Vytautas Rubavičius. Š. m. gruodžio 11 d. buvo įsilaužta į jo asmeninį kompiuterį, į kurį buvo siunčiama grasinimai ir patyčios. 

Siūlyta „keisti mąstymą“, įspėta – „nepasislėpsi“ ir grasinta „pakasti“. Vykstant šiam išpuoliui buvo pakeisti prieinamų interneto tinklų pavadinimai, stebėti ir realiu laiku komentuoti namuose esančių žmonių veiksmai, trumposiomis žinutėmis referuota į namuose vykusį gyvą pokalbį. Nepagailėta ir V. Rubavičiaus sūnaus – keistu sutapimu, kitą dieną, gruodžio 12 d.,  jis gavo pranešimus apie darbo sutarčių nutraukimą ir kilo problemų su „Sodros“ duomenimis. 

Prieš V. Rubavičių pasitelktų veiksmai liūdnai primena specialiųjų tarnybų taikomus moralinio ir psichologinio spaudimo ir bauginimo metodus. Jų pobūdis ir mastas liudija, kad išpuolio vykdytojai yra įsitikinę savo nebaudžiamumu ir jaučiasi esą aukščiau įstatymo. Šiems veiksmams būdingi tipiški politinio persekiojimo dėl „neteisingų“ pažiūrų bruožai. 

Visiems gerai žinoma, kad V. Rubavičiaus analitiniai straipsniai ir komentarai niekada nedžiugino jokių valdžių, nes juose stengiamasi išsiaiškinti tikrąją Lietuvos valstybės, visuomenės ir tautos būklę. Dėl išpuolių Vytautas Rubavičius kreipėsi į teisėsaugą. 


Susiję

Vytautas Rubavičius 7542975378335995108

Rašyti komentarą

14 komentarų

Anonimiškas rašė...

Pereinama į "kokybiškai aukštesnę" susidorojomo akciją.

Anonimiškas rašė...

Vyresnes kartos zmones mokesi "klasiku" darbus ir gerai prisimena viena straipsni "Apie revoliucine situacija valstybeje"- Kai virsunes negali valdyti,taip kaip valde, o apacios nenori gyventi, taip kaip gyveno iki tol. Verta prisiminti. Ar Lietuvoje jau subrendo Tokia situacija? Ar dar teks palaukti, iki baigsis Europos Sajungos dotacijos?

Anonimiškas rašė...

Tegul prof. Rubavičius neišsigąsta ir lieka tvirtas - tai psichologinio spaudimo forma. Kur dirbo ir kokia įstaiga ar firma staiga nutraukė darbo sutartį su Prof. V.Rubavičiaus sūnumi? Pravartu uždengti kompiuterio ir telefono kamerą ir mikrofoną.

Anonimiškas rašė...

Iki visi neapsijungime - profesoriai ir statybininkai,mokytojai ir kiemsargiai, gydytojai ir vairuotojai, seneliai ir anukai,vyrai ir moterys, miestas ir kaimas - visi busime pavieniui atleisti, o po to isgaudyti ir badu numarinti arba pasmaugti.

Anonimiškas rašė...

Panašu į "antifa" šūdukų darbelius. Išaiškint ir viešint.

Anonimiškas rašė...

teisti ir bausti taip pat.

Unknown rašė...

Kreiptis į teisėsaugą ar policiją beprasmiška, kai policija įžūliai važinėja iš paskos. O patyčios ir rausimasis kompiuteryje - jau seniai pažįstamas. Neįmanoma atsikratyti nei atsirašyti kai kurių įkyrių laiškų siuntėjų, kaip kad iš Academia.edu Weekly Dige - jie siuntinėja savo korespondencijas jau kelinti metai, ir net profesionalūs meistrai jų neištrynė, ką jau kalbėti apie mane. Dviprasmiškos reklamos, pasityčiojimai telefonu, socialinė izoliacija, apkalbos, šeimos gydytojo "perorientavimas", net vizitai į namus su dviprasmiškomis užuominomis į laidotuves - jau įpratau kaip prie kasdienės duonos, nors man iki prof. Rubavičiaus labai toli. Bet jei net viešai išdrįstančius pareikšti nuomonę apie neteisybę persekioja, tai kas dedasi mūsų valstybėje?! Atpažįstu, kur jų "skaudamiausia" tema - tai vadinamasis "antisemitizmas" (pastebėjau, kad ir Rubavičiui jį prikišo), vadinasi, atitinkamai tuo suinteresuoti tipai ir stengiasi užčiaupti žmonėms burnas, kad bijotų net prasižioti.

Anonimiškas 20.15 teisybę rašo. Bet pastebėjau, kad dauguma arba netiki tuo, arba žiūri tik savo daržo. Netylėkit, visų neužčiaups.

Anonimiškas rašė...

Gal jau tikrai į policininko valstybę virstam...

Anonimiškas rašė...

Mao Cze Dunas sakė: "Kuo blogiau, tuo geriau". Tada išaiškėja kas yra who? Ir tampa aišku, kaip reikia elgtis arba nesielgti. Šitie, aukščiau minimi persekiotojai, tai pats tikriausias kriminalitetas - įstatymų, demokratijos, Konstitucijos pažeidėjai. Čia jų silpnoji vieta. Tai naujieji liberal-dzeržinskiečiai-čekistai (без страха и упрека - be baimės ir priekaišto). Tačiau reikia rankos, kuri paimtųjuos už kiaušų. Ir svarbiausia - už pagrindinio kiaušų nešiotojo...

Arvydas rašė...

Pilnai gali būti, jog čia pajuokavo kaimynų vaikai, tiesiog pastebėję, jog gerb. Rubavičiaus Wi-Fi tinklas visiškai neapsaugotas (nėra spynelės). Todėl keliese susirinkę savo telefonuose persivadino savo Wi-Fi tinklus, kurie ekranuose matomi kaip paprastas tekstas. Vien pagal matomo teksto turinį galima spręst apie parašiusiųjų lygį. Apsisaugokit savo tinklą bent jau slaptažodžiu.

Anonimiškas rašė...

Homokomjaunuoliai siaučia. Kremlius juos dosniai finansuoja (per visokius Rozos Liuksemburg fondus), o jie jau prarado bet kokias ribas. Mane komentaruose grasino pakarti, kai parašiau, kad tiesioji žarna nėra lytinis organas...

nacionalistas nerusofobas rašė...

Rusofobai liberastai ir rusofobai nacionalistai (kurie iš tikrųjų yra liberastų naudingi idijotai) susiėdė tarpusavyje. Smagu.

Unknown rašė...

P.S. Dėl akademijos klydau.

Pikc rašė...

Cha, koloradinės vatos padavė. O aš galvoju - kas čia pasmirdo? :)

item