Junckeris: Europa neišgyvens be milijonų migrantų iš Afrikos

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris pareiškė, kad yra visiškai aišku, jog Europai reikia masinės migracijos iš A...

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris pareiškė, kad yra visiškai aišku, jog Europai reikia masinės migracijos iš Afrikos. „Jeigu nepasiūlysime teisėtų būdų imigruoti į Europą ir migruoti pačios Europos viduje, mes pražūsime“, taip Deutche Welle pareiškė J. C. Junckeris.

Tvirtindamas, jog žemynui „ateinančiais dešimtmečiais tikrai reikės imigracijos“, Juckeris pareiškė, kad Europos Sąjungai priklausančios valstybės „turi suteikti teisėtą būdą imigruoti afrikiečiams, kurie nori atvykti ir yra pajėgūs atvykti“.

Interviu Deutche Welle Europos Komisijos pirmininkas atskleidė, kad yra planų labiau tarpusavyje susieti Europą ir Afriką. „Afrika nėra žemynas, kuris mūsų istorijos dalimi taps rytoj. Afrika visada buvo mūsų istorijos dalimi, tik kai kurie europiečiai to nesupranta“, pareiškė Junckeris.

Komisijos pirmininkas taip pat išsakė savo nuomonę, jog „populistai“ yra „pavojingi“, tačiau „kur kas pavojingesnė“ yra situacija, kai įgyvendinti pasiūlymus riboti imigraciją į Europą imasi įprastinės partijos.

Parengta pagal DW.com publikaciją


Susiję

Pažangos ideologija 7286226054165319031
item