Austrijos Konstitucinis Teismas įteisino homoseksualų „santuokas“

Laisvavisuomene.lt Šią savaitę Austrijos Konstitucinis Teismas nusprendė, kad tos pačios lyties asmenų poros nuo 2019 m. pradžios galės...

Laisvavisuomene.lt

Šią savaitę Austrijos Konstitucinis Teismas nusprendė, kad tos pačios lyties asmenų poros nuo 2019 m. pradžios galės susituokti, kadangi dabar jos yra diskriminuojamos.

Šiuo metu galiojantys įstatymai homoseksualiems asmenims numato teisę į civilinę partnerystę. Tokia tvarka veikia nuo 2010 metų.

Konstitucinis Teismas nagrinėjo 2009 metais prasidėjusią bylą dėl dviejų moterų skundo, pareikšto po to, kai Vienos valdžia atsisakė joms suteikti galimybę susituokti. Teismo išvadose nurodoma, kad tos pačios lyties asmenų „santuokas“ ribojantys įstatymai bus pakeisti iki 2018 m. pabaigos.

Pasikeitus įstatymams, civilinės partnerystės institutas taip pat liks teisėtas, o naujoji tvarka leis ją rinktis ir heteroseksualioms poroms.

Austrijos Konstitucinis Teismas savo pareiškime teigia: „Neįmanoma išlaikyti skirties tarp civilinės partnerystės ir santuokos ir tuo pačiu nediskriminuoti vienalyčių porų“. Taip pat Teismas pridėjo, kad santuokos ir partnerystės institutų atskyrimas leidžia manyti, kad „žmonės, turintys potraukį tos pačios lyties asmenims, nėra lygūs heteroseksualams“.

Šaltinis: independent.co.uk


Susiję

Pažangos ideologija 603041493343207179

Rašyti komentarą

item