Austrija: stabdyti imigraciją į ES ir įkurti „saugias zonas“ trečiojo pasaulio šalyse

Sebastianas Kurzas Tiesos.lt Naujasis Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas siūlo Europos Sąjungai atsisakyti savo nesėkmingos imi...

Sebastianas Kurzas

Naujasis Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas siūlo Europos Sąjungai atsisakyti savo nesėkmingos imigracijos politikos ir kurti „saugias zonas“ prieglobsčio prašytojų kilmės šalyse. Jis net norėtų, kad ES visa tai organizuotų ir „paremtų karinėmis priemonėmis“, praneša Deutsche Welle.

Naujai išrinktojo Austrijos kanclerio Sebastiano Kurzo nuomone, ES „nepavyko“ susidoroti su vadinamosiomis migracijos krizėmis, o kvotų sistema, kai šalys narės verčiamos priimti tūkstančius prieglobsčio prašytojų, yra net labai prasta mintis.

„Versdama valstybes nares priimti pabėgėlius Europos nežengia pirmyn. Visa diskusija yra beprasmė, – sako Sebastianas Kurzas savo pareiškime. – Migrantai, patekę į Europą, nenori važiuoti į Bulgariją ar Vengriją. Jie nori į Vokietiją, Austriją ar Švediją.“

Todėl Kurzas ir siūlo ES svarstyti galimybę teikti paramą pabėgėliams, „kariniu būdu“ – kuriant „saugias zonas“ jų kilmės šalyse.

Tokios teritorijos jau įkurtos kai kuriose Sirijos vietose. Ten kovojančios pusės susitarė nekariauti ir taip sukūrė saugią aplinką žmonėms.

„Jeigu pabėgėlių perskirstymas yra neįmanomas, jie turėtų gauti pagalbą saugiose teritorijose jų pačių šalyse. ES turėtų tai paremti, gal net organizuoti ir užtikrinti tai karinėmis priemonėmis,“ – savo poziciją išsakė Sebastianas Kurzas.

Parengė Daiva Jakubonienė


Susiję

Pasaulis 4725867873051633789
item