Austrija: stabdyti imigraciją į ES ir įkurti „saugias zonas“ trečiojo pasaulio šalyse

Sebastianas Kurzas Tiesos.lt Naujasis Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas siūlo Europos Sąjungai atsisakyti savo nesėkmingos imi...

Sebastianas Kurzas

Naujasis Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas siūlo Europos Sąjungai atsisakyti savo nesėkmingos imigracijos politikos ir kurti „saugias zonas“ prieglobsčio prašytojų kilmės šalyse. Jis net norėtų, kad ES visa tai organizuotų ir „paremtų karinėmis priemonėmis“, praneša Deutsche Welle.

Naujai išrinktojo Austrijos kanclerio Sebastiano Kurzo nuomone, ES „nepavyko“ susidoroti su vadinamosiomis migracijos krizėmis, o kvotų sistema, kai šalys narės verčiamos priimti tūkstančius prieglobsčio prašytojų, yra net labai prasta mintis.

„Versdama valstybes nares priimti pabėgėlius Europos nežengia pirmyn. Visa diskusija yra beprasmė, – sako Sebastianas Kurzas savo pareiškime. – Migrantai, patekę į Europą, nenori važiuoti į Bulgariją ar Vengriją. Jie nori į Vokietiją, Austriją ar Švediją.“

Todėl Kurzas ir siūlo ES svarstyti galimybę teikti paramą pabėgėliams, „kariniu būdu“ – kuriant „saugias zonas“ jų kilmės šalyse.

Tokios teritorijos jau įkurtos kai kuriose Sirijos vietose. Ten kovojančios pusės susitarė nekariauti ir taip sukūrė saugią aplinką žmonėms.

„Jeigu pabėgėlių perskirstymas yra neįmanomas, jie turėtų gauti pagalbą saugiose teritorijose jų pačių šalyse. ES turėtų tai paremti, gal net organizuoti ir užtikrinti tai karinėmis priemonėmis,“ – savo poziciją išsakė Sebastianas Kurzas.

Parengė Daiva Jakubonienė


Susiję

Pasaulis 4725867873051633789

Rašyti komentarą

19 komentarų

Chose rašė...

Su Šventomis Kalėdomis. Nors Viešpats Jėzus neplanavo tokių „prieglobsčio getų“, bet, ką gi, iš savo krikščioniško rūpestingumo mes tuo pasirūpinsime. Tiesa, Amerikoje tokios prieglaudos vadinamos Fema Camps ir, atrodo, dar nelabai veikia. Panašu, kad pirmiau ims veikti Afrikoje, kaip Europos kolonijoje. Trūksta žodžių...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tikrai trūksta žodžių, kai skubama komentuoti, net nepabandžius įsigilinti, APIE KĄ kalbama. ;)
Kiek suprantu, tamsta bevelytų "iš savo krikščioniško rūpestingumo" galvas pjaustančius ir moteris prievartaujančius alach-babachus savo namuose apgyvendinti? Na, tai pirmyn - rodykite asmeninį gerietišką-samarietišką pavyzdį (šeimos moterų džiaugsmui)! "Žygiais, o ne žodžiais", tskant. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

P.S. "FEMA concentration camps (also FEMA death camps and just FEMA camps) exist in the mind of a particularly loopy bunch of conspiracy theorists who believe that mass internment facilities have been built across the continental United States by the Federal Emergency Management Agency (FEMA), in preparation for a future declaration of martial law (or similar nefarious ends)." (https://rationalwiki.org/wiki/FEMA_concentration_camps)

Anonimiškas rašė...

S.Kurzas teisus. Jau seniai reikėjo taip daryti.

Anonimiškas rašė...

Pagarba Austrijos kancleriui. Šiaip žmogus nieko ypatingo nepasakė. Tiesiog blaivios mintys. Bet koks kontrastas tarp kliedinčio Europos Komisijos pirmininko, kuris atviru tekstu aiškina, kad Afrika yra Europos išsigelbėjimas.

Anonimiškas rašė...

joo,su "pabėgėliais",kaip ir aišku,bet ką austrai ruošiasi daryti su Austrijoje jau kelinta karta gyvenančiais ir net nesiruošiančiais "integruotis" musulmonais.Kažką Kurcas minėjo apie deislamizaciją.Na,bus matyt...

ale, rašė...

Saugios(?) zonos, zinoma, butu sis tas, bet tik laikinas juk toks "malonumas". Esmeje, pats kapitalizmo santvarkos principas orientuotas i pelna yra ydingas. Nes pagal tokia tvarka gyvenant visuotinai, jokios galimybes nera pasirupinti visais zmonemis.

Anonimiškas rašė...

Kiekvienas yra laisvas pasirūpinti savimi tiek kiek jam reikia.

ale, rašė...

Deja, tik neturintiems visuminio suvokimo tokia iliuzija yra, kad kiekvienas laisvai gali konkuruoti su transnacionalinių koorporacijų tinklu "demokratiškai" apraizgiusiu visas valstybes. Argi dar neakivaizdu, kad beveik visų šalių net prezidentai tėra globaliu/viršvalstybiniu mastu veikiančių sukčių-transnacionalų marionetės.

Nežiniukas rašė...

Gal galėtumėte plačiau pakomentuoti savo komentarą apie visuminį suvokimą, prezidentus-marionetes?

Tik prašyčiau be sąmokslo teorijų.

ale, rašė...

Tai kad visvien nesuprasi, nežiniuk. Čia panaši analogija kaip kad mačiusiam vien tik minkštą molį, pačiam be nei kieno pagalbos imti ir išsivaizduoti, kas per gyvenimas vyksta iš plytų pastatytoj bažnycioj... - Juk tam reikalinga vadovautis visai kitais kriterijais. Be to, bűtina turėti tikslą suprasti, o ne paneigti tai.

Nežiniukas rašė...

To ale,

Ačių uš isamų atsakima.

123 rašė...

Nežiniuko atsaką supratau kaip sarkazmą.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ir labai taiklų. ;)

ale, rašė...

Be 123 niekas taip ir nė nebūtų pagalvojęs... O jau kai pikčius savo žydišką balsą pridėjo, tai jau "norima" ir virto į "esama". - Tai bent logika! Tai bent metodas... šarlatanus prilyginantis Kūrėjui.

Pikc rašė...

Jargau, iš kur pas žmogų gali būti tiek "kiaurumo"?
P.S. "pikčius savo žydišką balsą pridėjo" - čia GERAS! :D:D:D

ale, rašė...

Pikčiau, ko gi stebiesi? Argi negirdėjai sakant, kad pats geriausias vergas yra tas, kuris nė neįtaria, jog vergauja...

Nežiniukas rašė...

Abjesniaju dlia asobeno tupych:

Taip, tai buvo sarkazmas.

Gal kam aiškiau pasidarė - ne tik 123 ir "žydiškam" Pikcui?

Taaaip, kiek prisimenu, dabar Pikcas turi jau 3 "tautybes" - supuvęs vakarietis, vatnykas rusas ir žydas.

Įdomu, kas jis iš tikrųjų? Gal Ale žino. Ji gi moteris. Ji turi viską žinoti. Net tada, kai realiai nežino.

O šiaip - linksmų ateinančių Naujųjų Metų.

Visiems.

ale, rašė...

Tupyca, jietys laužomos ne dėl tamstos sarkazmo. Juk draugeliai tą sarkazmą pasigavo tam, kad tik nukreiptų dėmesį nuo to, ko jiems nebeišeina apginti.

item