Australijos Senatas balsavo už homoseksualių „santuokų“ įteisinimą

Laisvavisuomene.lt Australijos Senatas pritarė įstatymui, kuris įteisintų tos pačios lyties asmenų „santuokas“. Taip pat Senatas atsisa...

Laisvavisuomene.lt

Australijos Senatas pritarė įstatymui, kuris įteisintų tos pačios lyties asmenų „santuokas“. Taip pat Senatas atsisakė konservatorių inicijuotų pataisų, kurios turėjo leisti verslų atstovams (pavyzdžiui, konditeriams, floristams, muzikantams ir kitiems) dėl jų religinių įsitikinimų neaptarnauti homoseksualių asmenų „santuokos“ ceremonijų.

Negana to, Australijos Senatas atmetė ir nuostatas dėl tėvų teisių, kurios būtų leidusios tėvams atsisakyti leisti valstybinėse mokyklose besimokančius vaikus į homoseksualumą normalizuojančias pamokas.

Už naująjį įstatymą balsavo 43 Senato nariai, „prieš“ – 12. Po balsavimo Senate ir už jo ribų pasigirdo plojimai: tūkstančiai homoseksualių asmenų šventė pergalę.

Toks balsavimas nėra netikėtas rezultatas. Neseniai paštu vykusiame nacionaliniame referendume 62 proc. respondentų iš 12 mln. pritarė homoseksualų „santuokos“ įteisinimui. Referendumas paštu buvo paskutinis bandymas įteisinti vienalytes santuokas po 20-ies nesėkmingų bandymų tai pasiekti tiek Senate, tiek Atstovų rūmuose.

Pasitelktas visuomenės spaudimas suveikė ir dabar tikimasi, kad įstatymą palaikys ir Atstovų rūmai, kurių pritarimas yra būtinas įstatymo įsigaliojimui. Atstovų rūmų balsavimo tikimasi netrukus. Australijos premjeras Malcolmas Turnbullas išreiškė norą, kad įstatymas būtų priimtas iki gruodžio 7 dienos.

Tuo tarpu kritikai pakartotinai atkreipė dėmesį į saugiklių, kurie leistų tikintiesiems apsaugoti savo religinius įsitikinimus įsigaliojus naujajam įstatymui, poreikį. Senatorius Mattas Canavanas teigė: „Nemanau, kad priimti pokyčiai užtikrina visų žmonių teises“. Viliamasi, kad siekiant žmonių religinių įsitikinimų apsaugos, įstatymas bus šiek tiek pataisytas dėl jo balsuojant Atstovų rūmuose. To nepadarius, nuo pareigos dalyvauti homoseksualų „santuokos“ ceremonijoje bus atleisti tik dvasininkai, tuo tarpu tikintys įvairių paslaugų tiekėjai tokios išimties neturės.

Šaltinis: Lifesitenews.com


Susiję

Pažangos ideologija 8438763143126632282
item