Andrius Navickas. Apie paranojišką policinės valstybės tikrovę

Simboliška, kad prieš pat įstatymo pataisos, dosniai (švelniai tariant) didinančios atlyginimus prokurorams, svarstymą plenariniame posėd...

Simboliška, kad prieš pat įstatymo pataisos, dosniai (švelniai tariant) didinančios atlyginimus prokurorams, svarstymą plenariniame posėdyje Seime įvyko spaudos konferencija, kurioje dr. Vytautas Rubavičius, lydimas bičiulių, papasakojo apie patirtus sveiku protu sunkiai įsivaizduojamus persekiojimus ir bauginimus. Tai žmogaus, kritikavusio valdžią, persekiojimas klaikiomis priemonėmis, įsiveržiant į privačią erdvę, naudojantis komunikacijos priemonėmis. Labai ciniškas persekiojimas marginalizuojant kritiškus intelektualus, parodantis, kad yra KAŽKAS, kas nuolat kaupia įvairaus pobūdžio galią ir nori visus paversti marionetėmis. Skamba paranojiškai, bet šiuo atveju pati tikrovė paverčiama psichoze.

Viskas atrodo tiek absurdiška, kad norisi numoti ranka kaip į košmarą. Tačiau tiesa ta, kad Nepriklausomoje Lietuvoje terorizuojamas intelektualas, pasinaudojant toli gražu ne visiems prieinamomis techninėmis priemonėmis. Situacija neeilinė ir dėl to, kad visiškai neaišku, kaip pasitelkti teisines kovos už žmogaus teises priemones.

Kas galėtų paneigti, kad po to, kai dabartinė valdančioji dauguma „nusipirko“ prokurorus, paskelbdama, kad jie išskirtinė visuomenės grupė, kuri su mažesniais atlyginimais dirbs prastai, policinės valstybės įtvirtinimas įgis naują pagreitį. Bet kuriuo atveju, žinia visuomenei pasiųsta labai aiški: medikams, dėstytojams ir panašioms profesijoms pinigų nėra, o prokurorams atlyginimai keliami labai dosniai. Nepatinka? Negi norite, kad prokurorai jumis „užsiimtų“?

Nelinksmos prieškalėdinės nuotaikos? Na, bet nėra tokios tamsos, griuvėsių, kuriose negalėtų gimti Kūdikis Išganytojas. Mums lieka tikėjimas, viltis ir meilė, kurių niekas atimti negali. Tačiau nepamirškime, kad tai dalykai, kuriuos privalome praktikuoti. Šiandien visi turime solidarizuotis su Vytautu Rubavičiumi, nes, kad ir kokie skirtumai mus skirtų, yra pamatiniai dalykai, kuriuos privalome ginti vieningai. Net jei kai kurie valdančiosios daugumos atstovai drįsta iš Seimo tribūnos mestelti: „Nedaug jums liko“.

Tekstas skelbtas autoriaus asmeninėje Facebook paskyroje

Susiję

Politika 1028812502745849552

Rašyti komentarą

13 komentarų

Anonimiškas rašė...

Bet prokurorai visada turi uždirbti daugiau, kad nekiltų pagunda prisidurti iš šono. Tokiu būdu užtikrinama teisinės valstybės veikimas.

Pikc rašė...

"Anonimiško" komentare, matau, įsivėlė klaida - turėjo būti ne "teisinės", bet "teisminės". ;)
Beje, prokurorų gerovės beigi dorovės gynėjams priminsiu, kad LYGIAI TOKIUS PAČIUS "argumentus" kažkada žarstė Vagnorius, aiškindamas savo sprendimą kelti atlyginimus teisėjams. Ir kad suklestėjo teisingumas nuo to, tai miela-malonu žiūrėti! :)
Na, o straipsnio autorius, manyčiau, per daug optimistiškai vertina "valdančiosios daugumos" įtaką, nes realiai ji nė velnio ne "valdančioji" - ir dar klausimas, ar "dauguma". Aišku, jei jis turi omenyje Skvernelį su jo "profesionalų vyriausybe" bei sąjungininkais iš "opozicijos"... ;)
P.S. Vis dėlto, neblogai, kad net "sistemai" ištikimi "liberal-krikščioniško" sparno atstovai pradėjo neramiai muistytis kėdėse. ;)

Anonimiškas rašė...

Čia tik meitėlio poza, norint įkasti kaimiečiams, bet jokiu būdu neapginti Rubavičių. Tai dividendų rinkimas. Kai reikėjo pasirašyti kreipimasi į Pašilį, tai šio veikėjo, kaip ir kitų trolių iš konservų neatsirado.

Anonimiškas rašė...

dėl Vagnoriaus, Pikc., geriau neplepėtum, nes neišmanai. Vagnorius smarkiai pakėlė atlyginimus teisėjams 1996 metais ir tai leido sukviesti į teismus geriausius profus. Deja, bet 1999 (vos po trejų metų) teisėjų atlyginimai buvo smarkiai apkarpyti, po to jie net nebebuvo atstatyti į 1996 padėtį - iki pat dabar. Taigi, jokio efekto ir neliko, nuo pat 1999 metų. Visi korupcijos teisme atvejai (o jų buvo) yra susiję arba su senais sovietiniais kadrais, arba įžūliausiais karjeros jaunikliais, kurių prie teismų per patrankos šūvį nebuvo galima prileisti, kuriuos, deja, valstybei teko imti, nes normalūs profai teisėjauti seniai neina - užsidirba privačiai.

O dėl prokurorų - politikai daro klaidą ant klaidos. Tas atlyginimų pakėlimas yra visai menkutis arba net nulinis, nes pakėlę atlyginimą, seimūnai tuo pačiu prokurorams nubraukė priedus, todėl galiausiai niekas ten reikšmingai nesikeitė, bet leido visuomenei pasklisti netikusiai žiniai, kuri (ypač neinformuotiems asmenims) neprideda pasitikėjimo tokius nevykusius sprendimus priimančia valstybe.

Pikc rašė...

Oi, pardon, kaip aš čia išdrįsau ginčytis su tokiu egzpertu! Tiesa, čia net ne aš, o Rubavičius įšdrįso (žr. http://www.tiesos.lt/index.php/tinklarastis/straipsnis/vytautas-rubavicius.-ar-pavyks-pakeisti-valstybes-mechanizma) - bet ką jis, neišmanėlis, žino! Užtat yra tvirtas, netgi geležinis, liberastinis argumentas: jeigu daug gaunanti privilegijuota grupė dirba netinkamai arba yra korumpuoti, reikia jiems duoti dar daugiau (http://www.tiesos.lt/index.php/tinklarastis/straipsnis/rimantas-dagys.-apie-atrankini-socialini-jautruma) - kad "nekiltų pagunda prisidurti iš šono". Ir tada bus TEISIBE! O kitiems - nafig?
Na, o kas nesutinka - tie tesminės valstybės priešai!

Anonimiškas rašė...

Neįsijausk. Tau iki priešo toli. Savimi patenkintas kvailys paprastasis ir tiek.

Anonimiškas rašė...

Ponas Navickas neteisus. Dėl Rubavičiaus Spaudos konferenciją organizavo akad. E. Jovaiša, kuris yra Valstiečių sąraše, nors ir nepartinis. Taip pat dalyvavo valstiečių sarašui priklausantis P. Urbšys, netgi tvarkietis P. Gražulis.
Jūsų TS-LKD partijos narių nebuvo konferencijoj nei vieno, jūs pats ponai A. Navickai tik po konferencijos koridoriuje pakalbėjot ir dabar sau "kraunatės" politinius dividendus kaltindamas valdančiuosius. Kaip tik valdantieji pirmieji ir išdrįso parašyti ir padaryti. Gal neskaitėte P. Urbšio straipsnio?
Vietoj tuščio rašymo ir kitų smerikimo pasistenkite konservatorių vardu parašyti teisėsaugos institucijoms, kad ištirtų ir kad Lietuvoje būtų galima žodžio laisvė kiekvienam.
O kur kiti opozicijos atstovai, žmogaus teisių gynėjai: kur garsioji Armonaitė, Šakalienė? Kodėl tyli?

Anonimiškas rašė...

Šakalienė užsiėmusi genderizacija, nesitrukdo menkniekiais.

Anonimiškas rašė...

O TS-LKD su "socdemais" galbūt jaučiasi TSKP teisių ir metodų perėmėjais, todėl nepasirašo.

Anonimiškas rašė...

pritariu Navickui. Netikiu Rubavičiaus paistalais. Bet net ir tuo atveju reikia remti Rubavičių - kaip simbolinį asmenį, kurio teisė į privatumą turi būti ginama, netgi jeigu ta teise naudojasi liguista persona. Tai reiškia, kad prokuroras privalo organizuoti rimtą tyrimą ir duoti visuomenei aiškius atsakymus - kas ten įvyko (arba neįvyko).

Unknown rašė...

O aš tikiu, ir tai visiškai nėra paistalai. "Darbo" metodas toks, kad persekiojamas žmogus negalėtų pasiskųsti, nes bauginimą ir patyčias galima traktuoti dviprasmiškai. O Navickas - girdi, oj, Rubavičius "papasakojo apie patirtus sveiku protu sunkiai įsivaizduojamus persekiojimus ir bauginimus". Tarsi tokie persekiojimai atsitiktų pirmąkart, tarsi niekas nebuvo "netyčia" iškritęs pro langą, užsimušęs kirviu į galvą, pagrobtas iš namų ir t.t. Negaliu žiūrėti į šitą šabesgojų, kaip sako Lebionka.

Pikc rašė...

Norint spręsti, kas yra kvailys, o kas ne, pats sprendžiantysis privalo būti bent jau pasiekęs kvailio lygį - o tamstelės atvejis yra ryškiai ne tas. ;)

Pikc rašė...

Nagi nagi - KAS KONKREČIAI yra tie "paistalai"? Ir KUO REMIANTIS anonomiškas tamstelė postringauja, kad Rubavičius - "liguista persona"?

item