Šveicarijos planuotos tėvystės organizacijos prezidentė pakviesta kalbėti Vatikane

Vatikano Popiežiškoji gyvybės akademija (angl. Pontifical Academy for Life ) surengė konferenciją, kurios tematika lietė su gyvenimo paba...

Vatikano Popiežiškoji gyvybės akademija (angl. Pontifical Academy for Life) surengė konferenciją, kurios tematika lietė su gyvenimo pabaiga susijusias problemas. Konferencijoje dalyvavo ne tik Katalikų Bažnyčios atstovai, bet ir jai prieštaraujantys, už abortus ir eutanaziją pasisakantys kalbėtojai. Tarp šių kalbėtojų buvo tokie žmonės kaip dukterinio Planuotos tėvystės padalinio Šveicarijoje valdybos pirmininkė ir už eutanaziją pasisakančios karališkosios olandų medikų asociacijos prezidentė.

Konferencija pavadinimu „Europos regiono susitikimas dėl gyvenimo pabaigą liečiančių klausimų (angl, European Region Meeting on End-of-Life Questions)“, buvo suorganizuota drauge su Pasaulio medicinos asociacija, kuri oficialiai prieštarauja eutanazijai, Vokiečių medicinos asociacija ir minėta Popiežiškąja gyvybės akademija. Ši konferencija vyko Vatikano „Vecchia del Sinodo“ auloje, lapkričio 16-17 dienomis.

Anot Pasaulio medicinos asociacijos, konferencijos tikslas buvo sukviesti lyderiaujančius pasaulyje medicinos, teisės, paliatyvios slaugos, medicininės etikos, teologijos ir filosofijos ekspertus. Savo sričių profesionalai susirinkę po vienu stogu turėjo diskutuoti dėl skirtingų socialinės politikos sprendimų, ieškoti pacientų teisių ir gydymo ribų bei geriau suprasti viešąją nuomonę dėl „gyvenimo pabaigos keliamų etinių klausimų.

Popiežius Pranciškus išsiuntė žinią konferencijos dalyviams, pakartodamas, kad Katalikų Bažnyčia smerkia eutanaziją, sakydamas: „Eutanazijos procesas visada yra neteisingas, nes jo intencija slypi tik gyvybės užbaigime“. Tačiau Popiežius taip pat pridėjo, kad „nuspręsti, ar kliniškas įsikišimas yra proporcingas (žmogaus) kančioms, techninių taisyklių neužtenka. Turi egzistuoti jautrus visų dalyvaujančių procese moralinis supratimas“.

Dr. Yvonne Gilli, ginekologė ir Žaliųjų partijos narė, kuri vadovauja Planuotos tėvystės Šveicarijos seksualinės sveikatos padaliniui, buvo pakviesta kalbėti dvejuose panelinėse diskusijose. Nepaisant to, kad Šveicarijos seksualinės sveikatos organizacija veikia po Šveicarijos seksualinės ir reprodukcinės sveikatos centro skėčiu bei dalyvauja tarpsektorinėse seksualinės edukacijos ir konsultavimo iniciatyvose, Planuotos tėvystės organizacija laiko šią šveicarišką sveikatos organizaciją savo tiesiogine nare.

Šveicarijos seksualinės sveikatos organizacija oficialiai teigia, kad konsultuoja moteris dėl abortų atlikimo tvarkos ir medicininės kontracepcijos vartojimo. Abidvi praktikos Katalikų Bažnyčioje yra laikomos mirtinomis nuodėmėmis.  

Tarp kalbėtojų taip pat įtraukti buvo Renė Hemanas, eutanazijos advokatas, kuris vadovauja už eutanaziją pasisakančiai Karališkąjai Nyderlandų medicinos asociacijai, ir Liudviko Maksimiliano universiteto Miunchene profesorius – Ralfas Joxas. Pastarasis viešai pasiūlė legalizuoti „atsakingą, pagalbinę savižudybę“ kaip vieną iš būdų „apsaugoti“ gyvybę. 

Panašaus pobūdžio konferencijų, kada Vatikanas kviečia Katalikų Bažnyčiai griežtai prieštaraujančią retoriką atstovaujančias organizacijas ir jų ekspertus, padaugėjo, kai naujuoju popiežiumi tapo Pranciškus. Tačiau Pranciškaus teiginiai kartu rodo, kad jis nesiruošia tiesiogiai išsižadėti Katalikų Bažnyčios pozicijos eutanazijos atžvilgiu.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Religija 880407326026320179
item