Prancūzijos teismas nurodė nuimti kryžių nuo Jono Pauliaus II paminklo

Prancūzijos Aukščiausiasis administracinis teismas įsakė nuimti kryžių nuo popiežiui Jonui Pauliui II skirto paminklo, pastatyto Ploërmel...

Prancūzijos Aukščiausiasis administracinis teismas įsakė nuimti kryžių nuo popiežiui Jonui Pauliui II skirto paminklo, pastatyto Ploërmel, mažame Prancūzijos miestelyje. 2006 m. pastatyta statula vaizduoja besimeldžiantį popiežių Joną Paulių II po kryžiumi puošta arka.

Teismo sprendimas iššaukė stiprų atsaką iš Lenkijos: premjerė Beata Szydlo pasiūlė perkelti statulą į Lenkiją, taip apsaugant ją nuo „politinio korektiškumo diktato“ ir valstybės sekuliarizacijos.

Pasak premjerės, Jonas Paulius II – didis lenkas, didis europietis, simbolizuoja krikščionišką, suvienytą Europą, skelbia agentūra „Catholic news agency“.

Nuo pat pradžių statulos pastatymas buvo vertinamas kontroversiškai, sulaukdamas kritikos iš vietinių ir sekuliarios „Laisvos minties“ federacijos.

Teismas nusprendė, kad kryžiaus buvimas viešoje vietoje prieštarauja įstatymui, praneša „Le Point“. Šis potvarkis sulaukė ir pasipriešinimo bangos Tviteryje, kur protestuojant teismo sprendimui imtos naudoti nuorodos „parodyk savo kryžių“. Prancūzijos konservatyviosios partijos pasmerkė teismo sprendimą, pavadindami jį „beprotišku“ ir „destruktyviu šalies istorijai“.

Ploërmelio miestelio meras Patrick Le Diffon pavadino statulą meno kūriniu ir neleido jos išmontuoti. Tačiau meras sakė nepradėsiąs religinio mūšio ir užsiminė apie galimybę apeiti problemą parduodant viešą žemę privačiam investuotojui.


Susiję

Pažangos ideologija 5925665302998393550

Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonimiškas rašė...

Kaip sako:"Duok kiaulėms kelią, tai ir ant altoriaus užlips.

Nežiniukas rašė...

Kažkada buvusi kriškčioniška Prancūzija jau yra iškrikščioninta.

Belieka laukti, kol tie patys kvailiai liberastai su tokiu pačiu įkarščiu Prancūziją išprancūzins. Šiaip ar taip - šalis tautybei privalo būti neutrali.

Pikc rašė...

Na, veiksmas jau vyksta - klausimas tik, kiek dar užtruks, jei protan neateis. Vienas pažįstamas užrodė gana taiklų "dviejų sluoksnių" pajuokavimą (kuris, kai pagalvoji, visai nejuokingas): https://ic.pics.livejournal.com/andrew1488/13659942/1032880/1032880_original.jpg
Beje, įdomu, ar prancūzų liberastai ir pusmėnulius su tokiu pat entuziazmu imsis nulupinėti - nes jeigu jau ateizmas, tai turi būti prieš VISAS religijas, ne? ;)

Nauja patarlė rašė...

Neduok durniui kelio!

Anonimiškas rašė...

Prancūzija miršta ... savo noru.

Anonimiškas rašė...

Is straipsnio neaisku, kokiais motyvais vadovavosi Prancuzijos teismas?

item