LVK pirmininkas: Gavome žinią, kad popiežius atvyks į Lietuvą

Lt.radiovaticana.va Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas arkivyskupas Gintaras Grušas lapkričio 22 d., vykstant Lietuvos Vyskup...


Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas arkivyskupas Gintaras Grušas lapkričio 22 d., vykstant Lietuvos Vyskupų Konferencijos plenariniam posėdžiui, trumpame pokalbyje su žiniasklaida pasidalijo mintimis apie pasklidusią naujieną dėl galimo popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje.

Arkivyskupas kalbėjo: „Gavome žinią iš nuncijaus, kad popiežius išreiškė norą aplankyti mūsų kraštą. Mes labai tuo džiaugiamės. Deja neturime datų, kuriomis galime pasidalinti, nes dabar vyksta derinimas“.

Arkivyskupas akcentavo, kad popiežiaus atvykimas pirmiausiai yra pastoracinė kelionė aplankyti savo tikinčiuosius – Lietuvos žmones. „Dėmesys visuose popiežiaus vizituose pirmiausiai yra skiriamas žmonėms“, – sako arkivyskupas.

Tokie vizitai nėra siejami su konkrečiomis datomis ar sukaktimis, – tvirtina arkivyskupas Gintaras Grušas. Visgi 2018-aisiais minimas ne tik Lietuvos valstybės šimtmetis, bet ir 25-metis nuo Jono Pauliaus II vizito, bei Trakų Dievo Motinos, Lietuvos Globėjos, metai.

Susiję

Religija 4999700300141493579
item