LVK pirmininkas: Gavome žinią, kad popiežius atvyks į Lietuvą

Lt.radiovaticana.va Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas arkivyskupas Gintaras Grušas lapkričio 22 d., vykstant Lietuvos Vyskup...


Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas arkivyskupas Gintaras Grušas lapkričio 22 d., vykstant Lietuvos Vyskupų Konferencijos plenariniam posėdžiui, trumpame pokalbyje su žiniasklaida pasidalijo mintimis apie pasklidusią naujieną dėl galimo popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje.

Arkivyskupas kalbėjo: „Gavome žinią iš nuncijaus, kad popiežius išreiškė norą aplankyti mūsų kraštą. Mes labai tuo džiaugiamės. Deja neturime datų, kuriomis galime pasidalinti, nes dabar vyksta derinimas“.

Arkivyskupas akcentavo, kad popiežiaus atvykimas pirmiausiai yra pastoracinė kelionė aplankyti savo tikinčiuosius – Lietuvos žmones. „Dėmesys visuose popiežiaus vizituose pirmiausiai yra skiriamas žmonėms“, – sako arkivyskupas.

Tokie vizitai nėra siejami su konkrečiomis datomis ar sukaktimis, – tvirtina arkivyskupas Gintaras Grušas. Visgi 2018-aisiais minimas ne tik Lietuvos valstybės šimtmetis, bet ir 25-metis nuo Jono Pauliaus II vizito, bei Trakų Dievo Motinos, Lietuvos Globėjos, metai.

Susiję

Religija 4999700300141493579

Rašyti komentarą

17 komentarų

Pikc rašė...

Aha, papasakos, kaip reikia daugiau "atvirumo ir tolerancijos", paskatins intensyviau nelegalus importuoti - o gal dar ir su kokių "seksualinių mažumų" atstovais susitiks... :)

Anonimiškas rašė...

Na piktokas jūsų komentaras ,bet žvelgiant į šių dienų europą, norisi ir iš popiežiaus griežtesnių kalbų. Kažkas čia ne taip su šv Tėvu.

Unknown rašė...

Nelabai džiaugiuos ir aš šiuo vizitu. Pabaigs klibinti jau ir taip svyruojančios į visas ekumenines puses Lietuvos bažnyčios pamatus.
Iš patirties žinau, kad kai mūsų kunigai grįžta iš studijų Romoje, tai būna taip "supažangėję", sumodernėję ir visaip kitaip "ištobulėję", kad nebeina pažinti, kokį mokymą jie dėsto - katalikišką ar kokią njueidž, fengšui ir panašią ezoterikos kombinaciją, atmieštą katalikybės prieskoniu.

Gluosnis rašė...

Pikc tu esi netikinti ar ne taip ? Tai patylek.

Anonimiškas rašė...

JP2 žinia buvo "Nebijokite".

Koks bus tęsinys?..

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Susiliekite.

Gluosnis rašė...

Prie ko cia lytis? Pikc pratrydai? Buvo jau istorijoj etapas kai netikintys aiskino kokius pamokslus sakyti. Gal tamsta ju pasiilgai?

ale, rašė...

"Ne sveikiems reika gydytojo". - Reiskia, turetume pagalvoti, kodel ganytojas atvyksta pas mus.

Pikc rašė...

Diarėja - liberastų "specializacija", tad nereikia kitiems savo "ligų" primetinėti. ;) Dėl lyties neskyrimo - žr. savo paties komentarą. Na, o apie liberastikų svajones užčiaupti visus, kurių mąstymas jiems nepatinka, jau rašiau.

Unknown rašė...

Kaipgi, per vieną dieną išgydys visus.

Anonimiškas rašė...

Popiežius turėtų pasirūpinti, kad tokių vyskupų Lietuvoje neliktų. Jie tik politikuoti moka, o krikščionybė jiems tik priedanga. Bus jiems verksmo ir dantų griežimo.

ale, rašė...

Labai paprastai. Juk ir daktaras tik ligą diagnozuoja ir receptą išrašo. Tam visos dienos net nereikia. O turint omeny, kad visi lietuviai ta pačia beprotybe serga, tai vieno ir to paties recepto/pamokslo visiems kaip ir pakaktų...

Pikc rašė...

Laukiam-nesulaukiam, kada neomarksistas "daktaras" ateis visų nuo "beprotybės" gydyti. :D

Unknown rašė...

Globalistų mirties kulto lyderis atvyks i mirštančią lietuvėlę. Ką tai galėtu reikšti? Ar šitas komuniaga iš argentinos atvyksta galutinai patepti lietuvą ir palaidoti?

Unknown rašė...

suski, Lietuvą reikia rašyti didžiąja.

je jee rašė...

Jonas Paulius II sakė "Atverkite duris Kristui". Šitas sako "Atlapokite vartus islamui". Aš sakau "Paskaitykite į krikščionybę atsivertusių musulmonų laišką popiežiui".

item