Iš Prancūzijos išvykę džihadistai dar ilgai gaudavo socialines išmokas

Daugiau nei 100 Prancūzijoje gyvenusių džihadistų reguliariai gaudavo socialines išmokas po to, kai jau buvo išvykę į Siriją ar Iraką kov...

Daugiau nei 100 Prancūzijoje gyvenusių džihadistų reguliariai gaudavo socialines išmokas po to, kai jau buvo išvykę į Siriją ar Iraką kovoti Islamo valstybės gretose.

Tai paaiškėjo po to, kai buvo pradėtas tyrimas dėl Islamo valstybės finansavimo iš Prancūzijoje ir kitose Europos šalyse gyvenančių asmenų.

Tyrimo metu atskleista, kad iš Europos šalių išvykusiems džihadistams 2012-2016 metais išmokėta bent 2 milijonai eurų socialinių išmokų. Ketvirtadalis šios sumos - 500 tūkstančių eurų - buvo išmokėta Prancūzijos, o kitos šalys tyrime neįvardinamos.

Tyrėjų teigimu, maždaug penktadalis iš bent 700 Prancūzijos piliečių, išvykusių į Siriją ar Iraką kovoti islamistų gretose, dar ilgą laiką gaudavo nedarbingumo, šeimos ir kitokias išmokas.

Manoma, kad bent trečdalis Europoje gyvenusių ir į Artimuosius Rytus kovoti išvykusių islamistų po to vėl sugrįžo į šalis, iš kurių išvyko.

Parengta pagal Telegraph.co.uk informaciją


Susiję

Pasaulis 6646823995059966931

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

Na, eruosajūzas labai stengiasi, kad jie norėtų sugrįžti - kad jaustųsi "kaip namie", tskant: http://www.tiesos.lt/index.php/tinklarastis/straipsnis/giulio-meotti.-naujoji-oficiali-europos-istorija-krikscionybe-trina-islama-

item