Didžioji Britanija islamistus bandys „papirkinėti“ nemokamais būstais

Iš kovų Sirijoje grįžtančius islamistus Didžiosios Britanijos valdžia, siekdama užkirsti kelią teroristiniams aktams, pasitiks mokesčių m...

Iš kovų Sirijoje grįžtančius islamistus Didžiosios Britanijos valdžia, siekdama užkirsti kelią teroristiniams aktams, pasitiks mokesčių mokėtojų pinigais išlaikomais būstais ir nemokama pagalba susirasti darbą.

Kaip praneša naujienų portalas The Mail, pagal naują vyriausybės strategiją, pavadintą „Sulaikymas“, sugrįžusiems islamistams ar ektremizmu įtariamiems asmenims net bus suteikta pirmumo teisė laukiančiųjų socialinio būsto eilėje.

Šia strategija bus siekiama paveikti apie 20 tūkstančių žmonių, kurie yra stebimi dėl galimo islamistinio ekstremizmo. Kritikai jau suskubo šią strategiją pavadinti „papirkinėjimu“. Programą vykdyti planuojama pradėti kitais metais.

Terorizmo ekspertas ir Bakingemo universiteto profesorius Anthony Gleesas, komentuodamas šiuos planus, pareiškė: „Negali tiesiog papirkinėti žmonių, kad šie nebebūtų teroristai“.

Parlamentaras Andrew Bridgenas savo ruožtu pareiškė, jog „[ši programa] atrodo kaip apdovanojimas už tai, kad esi potencialus teroristas. Neįmanoma nupirkti žmonių lojalumo šiai šaliai“.

Šių veiksmų imamasi augant susirūpinimui, ką daryti su didžiuliu skaičiumi Britanijoje gyvenančių potencialių islamistų, taip pat bent keliais šimtais islamistų, grįžusių iš kovų Sirijoje ir Irake.

Parengta pagal Dailymail.co.uk informaciją


Susiję

Pasaulis 8938421043503046281

Rašyti komentarą

4 komentarai

Ten valdžioj vieni silpnapročiai? rašė...

Taigi neįsileist, o prasmukusius - deportuot!

Pikc rašė...

Taige če būtū racistiška, ksinafuobiška, islamafuobiška beigi šeip netolerantiška! Ir apskritai, tamstos komentaras - gryneuses heit spyč!

Anonimiškas rašė...

Kažkaip nesitiki. Čia ne viskas taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.

E. rašė...

Tik spejimas - taip siekiama sukontroliuoti rizikos grupei priklausancius asmenis, neleidziant jiems issibarstyti, kur papuola.

item