Algimantas Zolubas. Žydų metai – primityvus pataikavimas ar politinis apakimas?

www.alkas.lt Lietuvos žydų genocido aukų atminties diena Lietuvoje minima nuo 1994-ųjų. Ši diena primena apie 1943 m. rugsėjo 23 dien...


Lietuvos žydų genocido aukų atminties diena Lietuvoje minima nuo 1994-ųjų. Ši diena primena apie 1943 m. rugsėjo 23 dieną likviduotą Vilniaus getą, kai dalis šio geto kalinių buvo nužudyti Paneriuose, kita dalis pateko į koncentracijos stovyklas, įkurtas nacių okupuotose teritorijose.

Nuo pirmųjų okupacijos dienų naciai pradėjo rasinių ir politinių priešų žudynes. Pirmosiomis aukomis tapo žydai ir komunistai, sovietinės valdžios talkininkai, čigonai ir psichiniai ligoniai. Žiauriausiu genocidu Lietuvoje laikytinas čigonų fizinis naikinimas, nes šios tautybės asmenų Lietuvoje nebeliko jau 1942 m. Visoje Europoje buvo išžudyta 500 tūkst. čigonų.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narių Manto Adomėno, Gabrieliaus Landsbergio, Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės, Andriaus Kubiliaus ir Edmundo Pupinio siūlymas 2019 metus paskelbti Lietuvos Žydų metais, teikiant šiai tautybei išskirtinumą labiau panašus  ne į kokią rimtą kampaniją (gal rinkiminę?), bet į primityvų  pritarimą Vanagaitės ir Zurofo postringavimams.

Juk metus skelbiame už ypatingus nuopelnus ar dėl tradicijų palaikymo. 2011-ieji jau vuvo paskelbti Holokausto aukų atminties metais, o visų žydų neturėtume garbinti – buvo ir griovusių laisvos Lietuvos pamatus, buvo glaudžiai bendradarbiavusių su sovietais lietuvių tautos budelių, ir su naciais, kai apiplėšinėjo ar siuntė į mirtį ne tik svetimus, bet ir savus gentainius.

Beje, per 25 metus netekome ir beveik trečdalio lietuvių. Kuriuos metus paskelbsime  išmirštančios lietuvių tautos metais?..

Jei jau siūloma skelbti tautybių metus pagal genocido santykinį mastą, logiška būtų pirmiau skelbti Čigonų metus.

Siūlymas nelogiškas, prilygstantis pataikavimui išsišokėliams ir politiniam apakimui.

Autorius yra TS-LKD narys


Susiję

Politika 2932530690535080340

Rašyti komentarą

9 komentarai

Anonimiškas rašė...

Visai neseniai 2011 metais jau buvo Holokausto metai, antrą kartą niekas neskelbia per tokį trumpą laiką.
Daug tautų kentėjo, lietuviai taip pat . Negalima išskirti vienos tautos, nebent čia yra konservatorių pataikavimas Vanagaitei ir jo draugui.

Anonimiškas rašė...

Katalonai turi teisę laisva valia apsispręsti kaip jiems gyventi. Visos valstybės kuriasi tautų pagrindu. Lietuvos valstybė taip pat buvo įkurta etnografinėse lietuvių žemėse (gaila, kad daug lietuvių žemių liko už sienos). Reikia palaikyti laisvus, demokratinius rinkimus ir teisę spręsti katalonams.

Anonimiškas rašė...

Tai ne tik vienos Vanagaites ir Zurofo postringavimai. Tokia yra zydu taktika visur ir visada veikti auku rakomis, kad kilus pasipriesinimui butu galima kalte suversti aukoms, patiems vaiz duoti nekaltas aukas. Ne vien lietuviai zydus saude, ir ne tik prie vokiecio. Uz klastingas ju piktadarybes zydu nekencia visi visur ir visada.

Anonimiškas rašė...

Kokios "tautos" (tavo teigiama etnine prasme) pagrindu susikūrė demokratiškiausia pasaulio valstybė Šveicarija? Apie abiejų Amerikos žemynų valstybes nė nekalbu...

Unknown rašė...

Aš sakau, jei mes krikščionys, laikykimės Evangelijos, kurią parašė patys žydai: "Žiūrint Evangelijos, jie [žydai] yra Dievo priešai jūsų naudai, bet, žiūrint išrinkimo, jie yra numylėtiniai dėlei savųjų protėvių" (Rom 11,28). Išrinktumą, kaip skelbia Evangelija, žydai prarado; ryšį su protėviais vargu ar išlaikė bent koks 20 proc. šios tautos. Taigi dėl ko lietuviai katalikai turi skelbti žydų metus?

Unknown rašė...

Tiesiog sąžinė neleidžia nepasiūlyti jums (jei dar neskaitėt) A. Lebionkos interviu su V. Anelausku: http://lebionka.blogspot.lt/2017/11/holokaustas-tarp-tiesos-ir-netiesos-melo.html

Anonimiškas rašė...

joo,pritariu.Ir ačiū p. Zolubui,kuris pasakė teisybę,nepataikaudamas žydams.

jonce rašė...

Pirmiausia pastebėsiu, kad po terminu žydai, dangstosi žydai-bolševikai, žydai-raudonieji komisarai, žydai-politrukai, žydai-enkavedistai-enkagėbistai-mgėbistai-kagėbistai. Žydai, kurie kovojo už Lietuvos laisvę, bent jau buvo lojalūs, tebūnie verti pagarbos.
Kaip kiti skundžiasi, visur juos skriaudžia, ... kyla antisemizmas (Pastaba: semitams priskiriami ir arabai). Bet, atsakykite man: kodėl per amžius ir bet kurioje šalyje linksniuoja ne kokius švedus, vengrus ar norvegus? – Vis tie patys žydai, žydai, ... Manyčiau, jiems priežasties reikėtų pasiieškoti savyje. Arba, vardan geresnio tarpusavio supratimo, siūlyčiau paviešinti tas Talmudo vietas, kur kalbama apie žydų ir gojų santykius. Tuomet ir paaiškės kas prie ko.
Vargšai, vargšai, ... 40 metų klajojo po Egiptą. O dabar kenčia klajodami po Europą (Amsterdamas, Paryžius, ...), JAV (Niujorke, Los-Andželas, ...) Niekaip negali sugrįžti į savo tėvynę – Izraelį. O tauta tai išmintinga. Vien tik K. Marksas, F. Engelsas, Leiba Bronšteinas (Trockis) ką reiškia! Marksizmo-leninizmo pagrindu buvo sukurta bolševikinė Rusijos imperija, Komunistinė Kinija, Šiaurės Korėja. Tas „mokslas“ buvo eksportuojamas į visus žemynus. Tvėrė komunistų Internacionalus, MOPRus. Komunistinės teorijos pagrindu siekta įvykdyti pasaulinę „proletarinę“ revoliuciją, įvesti „proletariato“ diktatūrą. Net ir šiandien tokia badaujanti Šiaurės Korėja kelia grėsmę pačioms JAV-oms.
Ką reiškia tūkstančiai žydų bolševikinės Rusijos, GULAGo komisarų. „LTSR“ propagandistas G(H). Zimanas, enkavedistai Slavinas, Eitingonas, Dušanskis ir daugybė jiems panašių. Kas organizavo ir įvykdė Mažosios Lietuvos gyventojų genocidą? – Ar ne I.Černiachovskis, I. Erenburgas?
Kiek Griškabūdžio apylinkėse K.Glikas nukankino Lietuvos partizanų? Iki šiol niekas nežino kur jie užkasti (grioviuose,laukų duobėse). Ir vis dėl to statistika rodo, kad lietuviai žydus gelbėjo labiau, negu bet kur kitur.
Teisingai straipsnyje pastebėta – labiausiai okupuotoje Lietuvoje nukentėjo, ne kokia kita tauta, bet čigonai. Tad būkime teisingi.
O šitie jaunuoliai su A. Kubiliu priešakyje, ar jie patyrė GULAGą, tremtis, KGB persekiojimus? Ar jie dalyvavo disidentinėje veikloje?

arvydas rašė...


KREMLIAUS ŽYDAI KOMISARAI ir tautų genocidas . Yra be galo daug šaltinių, kuriuose nurodytos įvairaus laikotarpio kremlinių NKVD-KGB išgamų aukštų pareigūnų pavardės. Po 1917 metų, kai valdžią Rusijos imperijoje pačiu brutaliausiu būdu užgrobė žydai "revoliucionieriai", valstybės likimas yra žydų rankose. Diktatorius paranojikas Stalinas buvo žydas..Neįtikėtina. Iki šiol, nuo 1917 m. , tebevyksta žiaurus Rusijos „pilietinis karas", karas tarp pasikeitusių pavardes sovietžmogių žydų ir rusų patriotų.. Nužudyta 200 tūkstančių stačiatikių dvasininkų, nugriautos cerkvės, bažnyčios. Pagal rašytojo Solženicino duomenis (Nobelio prem. laureatas), žydai Rusijoje nužudė apie 60 milijonų rusų. Kremliaus žydų komisarų karinės akcijos "Holodomor" metu, 1932-1933 metais, okupuotoje Ukrainoje buvo nužudyta (BADU NUMARINTA) 11 MILIJONŲ UKRAINIEČIŲ. Žydai keičia pavardes į rusiškas, savo gimtąsias žydiškas pavardes yra įslaptinę. Šiuolaikinėje Rusijoje apie 40 milijonų "rusų" turi iki 25 proc. žydiško kraujo. Pvz .Kremliaus juokdarys Žirinovskis. Po 1945 metų Lietuvoje kremliniai NKVD-KGB žydai fiziškai sunaikino apie milijoną lietuvių.. Kremliaus žydų sukurta nežmoniška žmonių naikinimo sistema (CCCP) kelioms žmonių kartoms atėmė gyvybę,pilnavertį gyvenimą.Pagarbiai Arvydas Damijonaitis

item