A. Merkel nepavykstant sudaryti koalicijos, dauguma vokiečių mano, kad jos kaip kanclerės laikas baigėsi

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį pareiškė, jog ji verčiau rinktųsi naujus rinkimus nei vadovavimą mažumos vyriausybei. Šį par...

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį pareiškė, jog ji verčiau rinktųsi naujus rinkimus nei vadovavimą mažumos vyriausybei. Šį pareiškimą kanclerė padarė po to, kai žlugo pastangos sudaryti trijų partijų koaliciją.

Ji teigė, jog neplanuoja vadovauti mažumos vyriausybei ir būti „priklausoma“ nuo prieš masinę imigraciją pasisakančios partijos „Alternatyva Vokietijai“.

Pastangos sudaryti koaliciją su Žaliųjų ir Laisvąja demokratų partijomis žlugo po to, kai pastaroji išėjo iš bendro trijų partijų susitikimo. Laisvosios demokratų partijos lyderis Christianas Lindneris pareiškė, kad nebuvo „galimybių pasitikėjimui“, reikalingam sudaryti vyriausybę. Ir pridėjo: „Geriau visai nevaldyti nei valdyti blogai. Partijos neturi vieningos vizijos kaip modernizuoti Vokietiją.“

Dienraštis Der Spiegel tai pavadino „katastrofa“ kanclerei ir diagnozavo, jog Vokietija patiria savo „Brexit akimirką, Trumpo akimirką“. Dienraštis Bild taip pat konstatavo, jog negalėjimas sudaryti koalicijos „kelia kanclerei pavojų“.

Tuo tarpu Die Welt įvykdyta apklausa parodė, jog net 61,4 proc. Vokietijos gyventojų tiki, jog koalicijos derybų žlugimas reikštų ir Merkel buvimo kanclere pabaiga. Tik 31,5 proc. mano, kad Merkel galėtų toliau būti kanclere.

Prieš du mėnesius Angelos Merkel vadovaujama Krikščionių demokratų sąjunga laimėjo rinkimus į Vokietijos parlamentą, tačiau partijos buvusi koalicijos partnerė Socialdemokratų partija pareiškė, kad dar kartą bendros koalicijos nesudarinės. Tai privertė A. Merkel galvoti apie koaliciją su Žaliųjų ir Laisvąja demokratų partijomis.

Tačiau sekmadienį vakare, durimis trenkus Laisvajai demokratų partijai, paaiškėjo, kad naujoji koalicija gali būti apskritai nesuformuota.

Apklausos rodo, kad labiausiai tikėtina, jog nauji rinkimai pasibaigtų panašiai kaip prieš du mėnesius. Labiausiai iš jų išlošti turėtų Žaliųjų partija. Prognozuojama, jog Merkel partija turėtų surinkti apie 31 proc. balsų, socialdemokratai - 21 proc., žalieji ir „Alternatyva Vokietijai“ - po 12 proc., Laisvoji demokratų partija - 10 proc., o partija „Kairė" - 9 proc. balsų. Beveik identiškai baigėsi ir praeiti rinkimai.

Parengta pagal Dailymail.co.uk informaciją


Susiję

Pasaulis 3881015889898249457

Rašyti komentarą

10 komentarų

Radžvilas rašė...

Nepamatuoti imigracijos sprendimai atsisuko prieš pačią Merkel. Tikėkimės, kad Alternatyva Vokietijai ateis į valdžią ir išardys eurokomunistinę sąjungą.

Anonimiškas rašė...

Neaišku, ką tai atneštų Lietuvai. Ilgalaikėje perspektyvoje tai gali būti ir katastrofiška. Yranti silpna ES, lenkų išprotėję nacionalistai prie vakarinės sienos. Rusai - prie rytinės. Na, ir prie vakarinės irgi.

Pikc rašė...

Ir vėl tas pats - "kaip mus eurosajūzas nuo rusų (ar nuo tų pačių lenkų) saugo". Nesaugo - nes ir neprivalo. Tam yra NATO. Eurosajūzo subyrėjimas ar persiformavimas niekaip nereiškia NATO suirimo. Dargi atvirkščiai - eurosajūzo politbiuro ambicijos silpninti JAV įtaką Europoje ir kurti savo, sajūzinę MVD kariuomenę kaip tik gali būti nemenkas trukdis NATO funkcionavimui.

Anonimiškas rašė...

Primityvu, valstieti. Geriausias ginklas ir apsaugos garantas - visai ne tankas. Geriausias budas apsisaugoti nuo gresmingo kaimyno - atsiskirti nuo jo kulturiskai. Lietuva daug labiau rusiska negu vokiska arba prancuziska. Ir dar maziau lietuviska.

Anonimiškas rašė...

Naivu, Anonimiškas 21.04. Kas čia pavadintas ,,valstiečiu''?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Kvailuciai megsta gincytis patys su savimi. Niekas cia nesake, kad Lietuva nepakankamai vokiska ar prancuziska. Lietuva - maziau prancuziska ar vokiska negu rusiska. Ir per mazai lietuviska. Vargu ar tuo sunku isitikinti. Todel ES griutis, kuri gali priarteti del ivykiu Vokietijoje yra pavojingi Lietuvai, esanciai didziuleje Rusijos (ir nemazoje Lenkijos) kulturineje itakoje. Ir jokie NATO cia negelbes. Ypac nuo lenku. Bet nieko, eik pasigincyk su savimi. Tsakant, zodinis saves patenkinimas. Nevykeliams tinka.

Anonimiškas rašė...

joo,sutinku su Pikcu.Beje man labai keista,kaip niekam nedašunta,kad iš Rytų gali būti rusai,bet pačiuose Vakaruose gali būti,ne kaip čia vienas bijojo-išprotėję nacionalistai,bet -musulmonai.Ir kaip manote,kiek tuomet vokietijoms ar prancūzijoms rūpės lietuvių reikalai su rusais,kai joms pačioms reikės viduje ,kariauti su islamo išpažinėjais.

Pikc rašė...

Na, jie rūpinasi, kad ir mums "džiaugsmo" su nelegalais užtektų - žr. http://www.propatria.lt/2017/11/europos-parlamentas-siulo-ivesti.html. Spėju, homjaunimo aktyvistams tai - dar viena sajūzo teikiama apsauga nuo rusų (ir lenkų). :D

Va toks va rašė...

Na ir užsispyre tie liberastiniai vampyrai, nusitemps visus į duobę, kad tik nieks negalėtu daugiau jų ištraukti. Kvaili vokiečiai, nereikėjo išrinkti šia tarką dar kartą.

item