Užkandinei „Keulė rūkė“ – bauda dėl reklamose vykdytų sistemingų patyčių iš krikščionių

Skandalingajai užkandinei „Keulė rūkė“ ketvirtadienį Vartotojų teisių apsaugos tarnyba skyrė 1,5 tūkst. eurų baudą už tai, kad savo rekla...

Skandalingajai užkandinei „Keulė rūkė“ ketvirtadienį Vartotojų teisių apsaugos tarnyba skyrė 1,5 tūkst. eurų baudą už tai, kad savo reklamomis pažeidė visuomenės moralės principus ir niekino krikščioniškus simbolius. Užkandinės savininkai planuoja skųsti šį sprendimą.

Bauda „Keulė rūkė“ skirta už reklamas, kuriose itin nepagarbiai vaizduotas Jėzus Kristus, Švč. Mergelė Marija, taip pat krikščioniška maldaknygė.

Pirmojoje reklamoje vaizduota šalia mėsainio padėta maldaknygė su iš jos išplėštais lapais, aplaistytais padažu. Prie reklamos buvo prierašas: „Šiandien sekmadienis, ir mes švenčiam gyvenimą, ir šluostomės barzdas kvailomis maldomis.“

Tačiau tai buvo tik užkandinės reklamos kampanijos pradžia. Toliau skelbtos kur kas įžeidesnės nuotraukos. Antroji paskelbta su religiniu turiniu susijusi nuotrauka - kalėdinis sveikinimas, kuriame vaizduojamas nukryžiuotas Jėzus Kristus su kanapių vainiku ant galvos, rankose laikantis padažo buteliukus, o prie kryžiaus pririštas šventiniu kaspinu. Virš nukryžiuoto Kristaus matyti užrašas: „KEULĖS KALĖDOS UZH ROJU ŽEMĖJE“.

Vėliau paskelbta dar viena reklama, vaizduojanti Jėzų Kristų. Joje vaizduojamas besišypsantis ir akį merkiantis Kristus, siūlantis užkandinės maistą. Vietoje, kur religiniuose paveiksluose vaizduojama Švč. Jėzaus Širdis, reklamoje matyti Seimo narės Agnės Širinskienės atvaizdas.

Galiausiai, „Keulė rūkė“ paviešino reklamą, vaizduojančią nepadorius gestus rodančius vyrus, stovinčius prie nutapytos pusnuogės moters su aureole. Reklama paviešinta su tokiu prierašu: „Po tokio tūso kaip vakar tik atgailauti Shvch. mergeles glēby.“


Susiję

Politika 8459893557324963421

Rašyti komentarą

16 komentarų

Unknown rašė...

Reikia bausti pagal įstatymus.

Steponas rašė...

Kad tokie jau "kieti" pasityčioti iš to, kas svarbu ar net brangu mūsų močiutėms, tai tegul pakabina Mohamedo išsišaipytą atvaizdą. Ką, kinkos jiems per skystos?

Anonimiškas rašė...

Chebrytė (nerandu lietuviško žodžio šiems apsukriesiems mėšlo viarslynykams pavadinti) darosi savo valgyklai reklamą. Ir gana, kaip matom, pigiai. O gal dar ir paramos iš "pažangos" fondų sulauks, šie laisvo žodžio ir kovos su "prietarais" sąžinės kankiniai...

Pikc rašė...

Che, būtų neblogas - o po to, kai alach-babachai pamokytų tuos šiukšles religinės tolerancijos, liberastikams būtų proga pasidabinti užrašiukais "je suis keule ruke". :D Gal tikrai krikščionims pasekti Bergoglio patarimais ir suartėti su "broliais musulmonais" - bent kai kuriais klausimais? ;)

Pikc rašė...

Pvz. pagal "garsųjį" BK170: "1. Tas, kas turėdamas tikslą platinti gamino, įsigijo, siuntė, gabeno, laikė dalykus, kuriuose tyčiojamasi, niekinama, skatinama neapykanta ar kurstoma diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl [...] tikėjimo [...], baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.
2. Tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl [...] tikėjimo [...], baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų."
Kai pagalvoji - o juk cypėj pasėdėti visai praverstų šitai "liberaliai-tolerantiškai" faunai. "Atsitoleruotų" iki soties. :)

Audrius rašė...

Normaliam žmogui tai turėtų būti kaip "užkandinės" antireklama ir ženklas, kad reikia apeiti tokią aprūkytą kiaulę. Vien pavadinimas ko vertas.. O kad baudžia - puiku. Dar geriau būtų, kad baustų lankytojai.
Dėl musulmonų komentarai tikslūs.

Anonimiškas rašė...

Atidžiai įsižiūrėkite į ,,Keulės'' vaizdą - daugiau nei aiškiai antisemitinė potekstė.

Kiemsargis rašė...

„Keulė rūkė“ pradėjo žviegti:Kas yra visuomenės moralės normos?...Konstitucinis teismas...teisė į saviraišką...Europos Žmogaus teisių teismas...žodžio laisvė...Kas nori ,gali paklausyti LRT laidoje "60 minučių": http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013676549/60_minuciu_2017-10-06_17_00#wowzaplaystart=0&wowzaplayduration=3314000

Anonimiškas rašė...

Žmogiškai, norisi duoti tokiems į snukį. Bet antgamtiškai, prisimenu šv. Ignacą, kuris norėjo užmušti piktžodžiavusį prieš Švč. Mergelę, bet vėliau, įkvėptą Dievo, persivalvojusį. „Mano kerštas, aš atlyginsiu" - sako Viešpats. Taigi, belieka už juos melstis, aišku, prieš tais pasistengus juos sustabdyti teisėtomis priemonėmis.

Anonimiškas rašė...

Jumoro jausmas taip pat Dievo dovana. Bet turi būti ribos.Negalima šaipytis iš visko ir visada. Geriausia bausmė tokiems žemos moralės verslininkams tai neiti į jų valgyklą.

Pikc rašė...

Ne pirmą kartą nustebino N. Vasiliauskaitės pasisakymas šia tema (beje, gana smarkiai "šlapia mazgote" vožiantis liberastinių apologetų išvedžiojimams "Laisvė yra vienintelė dorybė, o vienintelė nedorybė yra laisvės ribojimas." po A. Jokubaičio tekstu): https://www.delfi.lt/news/ringas/lit/n-vasiliauskaite-keules-kaledos.d?id=75957433

Pikc rašė...

Pala, o ką šis atvejis turi bendro su humoro jausmu?

Anonimiškas rašė...

joo,visas tas reikalas su keulėm rūke...apima tokie dvejopi jausmai-iš vienos pusės,mes kaip krikščioniška šalis,piktinamės,bet iš kitos pusės:ar nebus taip,kad dabar nubaudus tuos keules rūkuose,bus atvertas kelias,persekioti ir bausti,visus,kurie kaip nors nepagarbiai ar pajuokiančiai pavaizduos,kitų religijų simbolius.Pvz. -mahometonų.Vakaruose tokių pavyzdžių netrūksta.

Anonimiškas rašė...

čia panašiai kaip radikalūs islamistai Europoje: skleidžia savo totalitarinę ideologiją, prisidengdami nuomonių sklaida ir žmonių teisėmis. išmalt marmūzę šitiems pašlemėkams, bet kam teptis rankas į glitėsius ir dar suteikt dar vieną kozirį, kad "radikalai tamsybininkai puola". šiurpina kitas: kiek yra palaikančių komentaruose šituos veikėjus , kiek yra neskiriančių patyčių nuo žodžio laisvės ir pagarbos kito nuomonei.jeigu tokie "moraliniai realityvistai" vyrauja, tai esam didelėj bėdoj, tiek mūsų valstybė, tiek aplamai vakarų civilizacija. pvz. kinai kažkodėl tuo neserga ir simptomus gydo drastiškai.

Unknown rašė...

Mėsos valgymą skatinantys jau savaime yra moraliai degradavę.Patyčios - tik menkas ir nedidelis tos degradacijos atspindys.

Akis rašė...

Įdomu, kas bus toliau...

item