Tikintieji apjuosė Lenkiją rožančiaus malda

www.bernardinai.lt Šeštadienį, spalio 7-ąją, minint Švč. Mergelės Marijos Rožančinės dieną, Lenkijoje vyko akcija „Rožančius iki pakr...


Šeštadienį, spalio 7-ąją, minint Švč. Mergelės Marijos Rožančinės dieną, Lenkijoje vyko akcija „Rožančius iki pakraščių“ (lenk. „Różaniec Do Granic“). Jos metu pagal 3,5 tūkst. kilometrų Lenkijos sieną susirinkę tikintieji drauge meldėsi už Lenkiją ir visą pasaulį. Akcijoje dalyvavo daugiau nei milijonas tikinčiųjų.

Lenkijos vyskupai palaikė šią iniciatyvą ir ragino joje dalyvauti, šitaip pažymint besibaigiantį Švč. Mergelės Marijos apsireiškimų Fatimoje šimtmetį. 1917 metais trejetui portugalų kaimelio vaikų Marija paliko svarbią išganymo žinią: „Atsiverskite, venkite nuodėmių prieš Nekaltąją mano širdį, melskitės rožančių.“

Pastebima, kad iniciatyva „Rožančius iki pakraščių“ sulaukia vis didesnio susidomėjimo užsienyje. Pranešama, jog prie bendros rožančiaus maldos prisijungė tikinčiųjų grupės Fatimos šventovėje Portugalijoje, Akitos sanktuariume Japonijoje, taip pat buvo meldžiamasi Naujoje Zelandijoje bei Bagramo karinės aviacijos bazėje Afganistane.

Akcijos „Rožančius iki pakraščių“ organizatoriai teigia, kad ši akcija skirta ir Lepanto mūšio metinėms, atmenant Europos išgelbėjimą nuo islamizacijos. 1571 m. spalio 7 d. Lepanto mūšyje krikščionių armadai sutriuškinus turkų laivyną, popiežius šv. Pijus V šią dieną paskelbė Švč. Mergelės Marijos Rožančinės švente, pripažindamas, kad kovą laimėjo ne generolai, o Dievo Motina.

Katalikų tradicijoje rožančius yra suvokiamas kaip galingas ginklas kovoje su blogiu. Akcijos organizatoriai ragino palikti komfortą, kasdienius įpročius, nusivylimą ir prisijungti prie visuotinės rožančiaus maldos. Pasak jų, šia beprecedente rožančiaus malda norima paliudyti ištikimybę ir paklusnumą Marijai, kuri nenuilstamai ragina melstis rožančių, atsiprašyti už visus įžeidimus prieš Nekaltąją Marijos širdį bei prašyti jos įsikišimo globojant taiką visame pasaulyje. Galinga rožančiaus malda gali keisti ne tik pačių besimeldžiančiųjų, Lenkijos, Europos, tačiau ir viso pasaulio likimą.

Parengta pagal akcijos organizatorių ir Lenkijos vyskupų konferencijos informaciją


Susiję

Religija 9175012052691357367

Rašyti komentarą

7 komentarai

Anonimiškas rašė...

Taip Lenkija ko gero lieka pagrindiniu ramsčiu prieš europos islamizaciją.Tai dėka dar išlaikyto gilaus tikėjimo. Ačiu Dievui kad dar yra tokių valstybių.

Anonimiškas rašė...

Čia tikrai teisingas sumanymas. Įdomu, kad apie tai negirdėti jokių Vatikano pasisakymų.

Pikc Kažinkavičius rašė...

O kodėl turėtų girdėtis? Taigi čia tokia netolerantiška proga švenčiama, jog lenkai dar tegul džiaugiasi, kad Bergoglio kokio prakeiksmo nepasiuntė. :)

Unknown rašė...

:)

Anonimiškas rašė...

Apie šį įvykį mūsų žiniasklaida atsiliepė nelabai palankiai. Gal net pašaipiai. Nejaugi nesimato kąs darosi su tautomis, kuriose nėra krikščionybės? Žinoma Lietuva, lietuviai deklaruoja, kad yra katalikai. Deja, gyvena bedieviškai.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Lietuva gi labai stengiasi lygiuotis į Vakarus, kur vyraujanti religija - liberal-neomarksizmas. :)

Anonimiškas rašė...

Ne nu baikit bajerius. kas nuosirdziai tiki stebuklais? stebuklingu jezaus prisikelimu ir pan??? o tiesa ta, kad STEBUKU NEBUNA. be vaidmainysciu

item