Prancūzija leis 10 000 migrantų iš Afrikos legaliai atvykti į šalį

Prancūzijos vyriausybė leis per dvejus metus 10 000 migrantų iš Afrikos legaliai atvykti į Prancūziją. Tai pirmadienį Eliziejaus rūmuose ...

Prancūzijos vyriausybė leis per dvejus metus 10 000 migrantų iš Afrikos legaliai atvykti į Prancūziją. Tai pirmadienį Eliziejaus rūmuose po susitikimo su Jungtinių Tautų (JT) vyriausiuoju pabėgėlių komisaru Filippo Grandi pareiškė prezidentas Emmanuelis Macronas.

Prancūzija, bendradarbiaudama su JT pabėgėlių agentūra UNHCR, ketina pasiūlyti 10 000 vietų pabėgėliams, esantiems Turkijoje, Libane, Jordanijoje, Nigeryje ar Čade. Vidaus reikalų ministras Gerard`as Collombas sakė, kad jie turėtų būti priimti iki 2019 metų spalio.

Europos Komisija rugsėjo pabaigoje pasiūlė tikslą per ateinančius dvejus metus perkelti į Europą mažiausiai 50 000 pabėgėlių iš trečiųjų šalių. Tai, Briuselio teigimu, turėtų prisidėti prie nelegalios migracijos mažinimo. Taikant panašų mechanizmą, ES šalys nuo 2015 metų priėmė 23 000 žmonių.

Pasak G. Collombo, 3 000 vietų Prancūzijoje būtų skirta pabėgėliams, esantiems Centrinės Afrikos tranzitinėse šalyse Čade ir Nigeryje.

Prancūzija nori čia identifikuoti žmones, kurie galėtų gauti prieglobstį. Taip šalis įgyvendina Paryžiuje vykusio migracijos klausimams skirto viršūnių susitikimo ketinimų protokolą. Jame Prancūzija ir kitos ES šalys rugpjūčio gale pareiškė esančios atviros pasiūlymui kai kuriems pabėgėliams iš Afrikos atverti legalų kelią į Europą – tai esą leistų sustabdyti nelegalius pabėgėlių srautus Viduržemio jūra.


Susiję

Pasaulis 1974421664976873489

Rašyti komentarą

14 komentarų

Anonimiškas rašė...

Liberalizmą mums atsiuntė pats Dievas, man rodos.
Kaip kokį postmodernų tvaną.
Visada sakiau, kad jis turi puikų humoro jausmą.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Puikus sprendimas! Išties, pats veiksmingiausias būdas panaikinti nelegalią imigraciją yra ją legalizuoti. Tiesa, čia kažkokie vargani 10k legalizuotų nelegalų nepagelbės - reiktų bent nuo kelių šimtų tūkstančių pradėti. Arba išvis nestabdyti ir priimti visus norinčius. Jei jau "legs are open for refugees" - tai iki galo! Nes akivaizdu, kad to galo rimtai norima (netyčinis kalambūras). ;)

Klausimas rašė...

“Lietuva nori priimti daugiau pabėgelių nei nurodyta”. Tai citata iš LRT radijo laidos”Ryto garsai” ,transliuotos rugsėjo 26d.Kaip tai suprasti? Ar čia buvo laidos vedėjos nusiplepėjimas ar mes kažko nežinome kas rezgama tuo klausimu valdžioje? Klausyti reikia nuo 2val. 52 min. http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013675907/ryto_garsai_2017_09_26_06_30#wowzaplaystart=10320000&wowzaplayduration=499000

Anonimiškas rašė...

aš tai jau tikrai nenoriu. Idomu kas taip kalba Lietuvos vardu?

Anonimiškas rašė...

Atleisti 120 000 valstybinio sektoriaus darbuotojų ir įsileisti 10 000 imigrantų iš Afrikos? Prancūzija, aš tavęs nesuprantu.

Pikc rašė...

Gana paprasta: gi neomarksistai valdžioje, tad politika - "pozityvi diskriminacija", t.y. kuo blogiau vietiniams ir kuo geriau svetimiems (tų pačių vietinių sąskaita). Labai liberalu beigi tolerantiška :)

Anonimiškas rašė...

Na ir turės 130000 bedarbių pašalpų gavėjų. Na ir politika, bet ko norėti iš tokio prezidento-marionetės.

Anonimiškas rašė...

Gal tai greičiau Dievo bausmė.

Anonimiškas rašė...

Tą ir turėjau galvoje, palygindamas liberalizmą su tvanu.

Anonimiškas rašė...

joo,Pikcai,su tuo galu-gerai gavosi .O p.Klausimui,tai manau ne joks ten laidos vedėjos nusiplepėjimas.Jeigu Latvija gavo pasiūlymą importuoti 50 tūks.negrų,tai manau tokį pasiūlymą gavo ir Lietuva,tik dar nedrįsta žmonėms paskelbti.Ir ne veltui Seime,Spalio 9 d. buvo organizuojamas pasiplepėjimas apie pabėgėlius.Už tuos negrus, ESas latviams žadėjo pinigų duoti,tai negi manote,kad visokios sabatauskaitės,jankauskaitės ir kitokie NVO,praleis progą.

Ha ha. Goglinam čionai: rašė...

Lietuva turi prašyti daugiau pabėgėlių
Algimantas Šindeikis

Anonimiškas rašė...

Gerb. Pikc ir gerb. Anonimiškas 09.00, jus abu aš suprantu puikiausiai. Aš nesuprantu sprendimų Prancūzijoje, t.y. - žmonių, kurie priima tokius sprendimus. Nors apskritai ši tema, ar tiksliau - tokių sprendimų priežastingumas, esamos ir galimos pasekmės tinklalapyje ProPatria analizuojamos labai plačiai ir išsamiai. O kad taip padarius anglišką ir prancūzišką ProPatria versijas?

Anonimiškas rašė...

Yra ir vakaruose ProPatria versiju, kaip bebutu savisaugos instinktas anksciau ar veliau suveikia

westernspring co.uk

Pikc rašė...

Vienas komentatorius teisingai pastebėjo - arba tas Šindeikis debilas, arba užmokestį atidirbinėja. Mano akimis žiūrint, vienas kitam netrukdo. :)

item