Naujoji KTU taryba patenkino P. Baršausko atsistatydinimo iš rektoriaus pareigų prašymą

Spalio 11 dieną prisiekusi ir darbą iškart pradėjusi naujoji Kauno technologijos universiteto (KTU) taryba visų pirma išsirinko savo pirm...

Spalio 11 dieną prisiekusi ir darbą iškart pradėjusi naujoji Kauno technologijos universiteto (KTU) taryba visų pirma išsirinko savo pirmininką – juo tapo SBA koncerno viceprezidentas Dalius Misiūnas.

Kaip ir buvo galima tikėtis, antrasis svarbiausias pirmojo Tarybos posėdžio dienotvarkės klausimas – prieš posėdį įteiktas KTU rektoriaus Petro Baršausko atsistatydinimo iš užimamų pareigų prašymas.

Pasak D. Misiūno, svarstymas baigėsi sprendimu tenkinti P. Baršausko, kuriam viešai mesti kaltinimai habilitacinio darbo plagijavimu, prašymą ir atleisti jį iš KTU rektoriaus pareigų nuo spalio 25 dienos. Tarybos sprendimu, rektoriaus pareigas laikinai eis dabartinė Studijų prorektorė Jurgita Šiugždinienė.

„Rektorius prašymą teikė viską gerai apsvarstęs ir priėmęs, jo manymu, geriausią sprendimą. Gerbiame Petro Baršausko apsisprendimą ir nusprendėme prašymą tenkinti. Visi akivaizdžiai matome rektoriaus nuopelnus siekiant puikių Universiteto rezultatų ir indėlį į bendrą Lietuvos švietimo sistemos gerinimą“, – sakė KTU Tarybos pirmininkas D. Misiūnas.

Ir naujoji KTU taryba nesiryžo vertinti viešojoje erdvėje P. Baršauskui išsakytų kaltinimų plagiatu ir mano, kad pirmiau išvadas turi pateikti atitinkamą kompetenciją turinčios institucijos.

Pats P. Baršauskas savo pareiškime žada nuo mestų kaltinimų gintis teisinėmis priemonėmis.

Primename, jog naujojoje taryboje dirbs KTU Statybos ir architektūros fakulteto profesorius Kęstutis Zaleckis, Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto profesorius Minvydas Kazys Ragulskis, Cheminės technologijos fakulteto profesorius Kęstutis Baltakys, Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto profesorius Artūras Keršys, Informatikos fakulteto profesorius Rimantas Butleris, taip pat „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis, „Telia Lietuva“ vadovas Kęstutis Šliužas, „Schmitz Cargobull Baltic“ generalinis direktorius Raimundas Petrauskas, buvęs „Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas (pirminininkas) ir studentų atstovas Žilvinas Kalvanas.


Susiję

Ugdymo politika 1758325325650859086
item