L. Kukuraitis skatinamas peržiūrėti siūlymus dėl papildomų socialinių išmokų prieglobsčio gavėjams

Linas Kukuraitis, Propatria.lt nuotr. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Laurynas Kasčiūnas kreipėsi...

Linas Kukuraitis, Propatria.lt nuotr.
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į socialinės apsaugos ir darbo ministrą Liną Kukuraitį dėl Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymų sudaryti sąlygas prieglobsčio gavėjams (imigrantams) gauti gyvenamųjų patalpų nuomos mokesčio dalies kompensaciją.

„Esu įsitikinęs, kad šios papildomos kompensacijos yra socialiai neteisingos mūsų piliečių atžvilgiu ir gali sukelti papildomas užsieniečių integracijos problemas, padidinti neteisingumo jausmą ir kultūrines bei socialines įtampas Lietuvos visuomenėje“, – sakė L. Kasčiūnas

Pasak parlamentaro, reikėtų pabrėžti, kad šiandien net 30,1 proc. Lietuvos piliečių yra ties skurdo riba, pagal socialinę atskirtį esame Europos Sąjungos dugne. Papildomos finansinės paskatos į Lietuvą perkeltiems užsieniečiams gali sukelti visuomenės pasipiktinimą. Šiame kontekste taip pat reikėtų pabrėžti, kad ne visi Lietuvos piliečiai turi teisę gauti būsto nuomos subsidijas: 2017 metų spalio 6 d. šalies savivaldybėse įrašytų į laukiančiųjų paramos būstui išsinuomoti sąraše yra 10482 asmenys (šeimos) ir jų nuolat daugėja. Tuo tarpu prieglobsčio gavėjams buto nuomos subsidijos būtų teikiamos visiems be išimčių.

L. Kasčiūno teigimu, lyg šiol vykdytos integracinės politikos rezultatai rodo, kad tokie asmenys paprasčiausiai nesieja savo ateities su Lietuva, todėl papildomos finansinės paskatos, kuriomis bandome įtikinti laisvus žmones likti Lietuvoje praranda prasmę. „Ekonominė nelygybė, netolygus gerovės pasiskirstymas kartu su „atvirų durų“ imigracijos politika paskatino didelės dalies Vakarų Europos valstybių visuomenių radikalėjimą, politinio protesto nuotaikas. Todėl turime ne tik analizuoti pastaruoju metu Europai kylančius iššūkius, bet ir nekartoti klaidų“, – teigė L. Kasčiūnas.


Susiję

Ekonomika 4906054777897739410

Rašyti komentarą

7 komentarai

Anonimiškas rašė...

Šaunu, kad atsirado, kas garsiai tą pasakė. Ir ne kaimynui, o turinčiam sprendimų teisę.

Anonimiškas rašė...

Pritariu L.Kasčiūnui, nereikia šiltnamio sąlygų suteikti atvykėliams ieškoti gero gyvenimo. Tai nepadoru, kai ubagystėje gyvena tiek Lietuvos jaunų šeimų. Šalys jau kratosi šių "svečių"

Anonimiškas rašė...

Tokius siūlymus ministras turi ne peržiūrėti, o vetuoti arba atmesti.

Anonimiškas rašė...

Silpniausias ministras kokį kada nors esam turėję. Be savo nuomonės. O pabėgėlėlių labai reikia Caritui,- rūpinimasis jais - geras verslas valdininkams. Vokietijoje labdaros biudžetai jau milijardiniai.. Ó Kukuraitis, pasiskyręs milijonus panašioms organizacijoms, baigęs ministraut greičiausiai grįš tų pinigų administruot. Tėtis verslininkas- padės jei pats nesusitvarkys��. Čia, aišku tik mano nuomonė, bet kai matai uolų kataliką, besirūpinantį musulmonų tempimu į Lietuvą,- kyla abejonių ir dėl elementaraus sąžiningumo..

Pamąstymui: rašė...

Lietuva turi prašyti daugiau pabėgėlių
Algimantas Šindeikis

Anonimiškas rašė...

Jeigu jis rūpinasi musulmonų tempimu į Europą, tai tikrai nėra uolus katalikas.

Anonimiškas rašė...

Taip yra todėl, kad ,,pabėgėliai'' tapo jokiais įstatymais nekontroliuojamu valdininkų verslu - tiek Lietuvoje, tiek ir visoje Europoje, o viską apmoka sunkiai dirbantys mokesčių mokėtojai. Finansų sepcialistai ir apskritai Lietuvos bei visos Europos finansinio sektoriaus vadovai turi nedelsiant atkriepti dėmesį į šią situaciją; būtini kategoriški, ribojantys sprendimai ir atitinkami draudimai. Ar kas nors girdėjote, kad finansų inspektoriai tikrintų ,,pabėgėlius'' (išskyrus Daniją) - iš kur jie turi pinigų kelionėms ir pragyvenimui? O tuo tarpu tiek Lietuvos, tiek ir visos Europos mokestinė sistema realiai dirbančius europiečius yra pavertusi tikrais vergais. Ir tol, kol valdininkų bizniui, naudojantis ,,pabėgėliais'', nebus padarytas galas, tol situacija Lietuvoje ir likusioje Europoje tik blogės, nes ,,pabėgėliai'' atkakliai nenori dirbti. Kita problema - visi pardavėjai suinteresuoti parduoti, nesvarbu, kam ir ką. Tai gali sukelti sunkiai įsivaizduojamą infliacijos bangą, nes vartotojų skaičius tampa atvirkščiai proporcingas gamintojų skaičiui; sąvoka ,,kokybė'' tokiomis salygomis tampa archaizmu.

item