L. Kukuraitis skatinamas peržiūrėti siūlymus dėl papildomų socialinių išmokų prieglobsčio gavėjams

Linas Kukuraitis, Propatria.lt nuotr. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Laurynas Kasčiūnas kreipėsi...

Linas Kukuraitis, Propatria.lt nuotr.
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į socialinės apsaugos ir darbo ministrą Liną Kukuraitį dėl Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymų sudaryti sąlygas prieglobsčio gavėjams (imigrantams) gauti gyvenamųjų patalpų nuomos mokesčio dalies kompensaciją.

„Esu įsitikinęs, kad šios papildomos kompensacijos yra socialiai neteisingos mūsų piliečių atžvilgiu ir gali sukelti papildomas užsieniečių integracijos problemas, padidinti neteisingumo jausmą ir kultūrines bei socialines įtampas Lietuvos visuomenėje“, – sakė L. Kasčiūnas

Pasak parlamentaro, reikėtų pabrėžti, kad šiandien net 30,1 proc. Lietuvos piliečių yra ties skurdo riba, pagal socialinę atskirtį esame Europos Sąjungos dugne. Papildomos finansinės paskatos į Lietuvą perkeltiems užsieniečiams gali sukelti visuomenės pasipiktinimą. Šiame kontekste taip pat reikėtų pabrėžti, kad ne visi Lietuvos piliečiai turi teisę gauti būsto nuomos subsidijas: 2017 metų spalio 6 d. šalies savivaldybėse įrašytų į laukiančiųjų paramos būstui išsinuomoti sąraše yra 10482 asmenys (šeimos) ir jų nuolat daugėja. Tuo tarpu prieglobsčio gavėjams buto nuomos subsidijos būtų teikiamos visiems be išimčių.

L. Kasčiūno teigimu, lyg šiol vykdytos integracinės politikos rezultatai rodo, kad tokie asmenys paprasčiausiai nesieja savo ateities su Lietuva, todėl papildomos finansinės paskatos, kuriomis bandome įtikinti laisvus žmones likti Lietuvoje praranda prasmę. „Ekonominė nelygybė, netolygus gerovės pasiskirstymas kartu su „atvirų durų“ imigracijos politika paskatino didelės dalies Vakarų Europos valstybių visuomenių radikalėjimą, politinio protesto nuotaikas. Todėl turime ne tik analizuoti pastaruoju metu Europai kylančius iššūkius, bet ir nekartoti klaidų“, – teigė L. Kasčiūnas.


Susiję

Ekonomika 4906054777897739410
item