Danijos ministras pirmininkas: „Mes uždarysime savo sienas laimės ieškotojams“

„Imigrantai, kurie nenori dirbti ir perimti daniškų vertybių, nėra laukiami Danijoje“, – taip pasakė šalies ministras pirmininkas Lars Lø...

„Imigrantai, kurie nenori dirbti ir perimti daniškų vertybių, nėra laukiami Danijoje“, – taip pasakė šalies ministras pirmininkas Lars Løkke Rasmussenas Danijos valdančiosios partijos Venstre (danų k. „Kairė“ – centro dešinių pažiūrų) suvažiavime, praneša friatider.se. L.L. Rasmusseno nuomone, Danija bus „hermetiškai uždaryta“ laimės ieškotojams, planuojantiems gyventi iš socialinių išmokų.

Pasak Danijos premjero, imigrantai, kurie atvyks į Daniją, turės dirbti, tinkamai elgtis ir gerbti danų bei demokratijos vertybes. Kitu atveju jie turės išvykti.

„Danija bus atvira tiems, kurie gali ir nori dirbti, bet ji bus hermetiškai uždaryta visiems kitiems,“ – sakė jis suvažiavime ir pabrėžė, kad bus priimama mažiau imigrantų.

Ilgą laiką Danija buvo vertinama kaip imigracijai tam tikra prasme nepalanki šalis. Švedų naujienų tarnybos TT vertinimu, Danija jau dabar turi „labai griežtą imigracijos politiką“.

Nors Danijos liaudies partija (Folkeparti), konservatyvi dešinės pakraipos partija, vis dar kritiškiausiai imigrantų atžvilgiu nusiteikusi, tačiau pastaruoju metu ir kitos partijos pasisako už vis griežtesnę imigracijos politiką.

Štai šiomis dienomis paaiškėjo, kad Danija yra linkusi uždrausti kūną visiškai dengiančius musulmoniškus apdarus. Ir taip apsispręsta po to, kai Venstre partija praėjusį penktadienį pasisakė už draudimą, kurį pasiūlė Danų liaudies partija.

Net opozicijoje esanti Danijos socialdemokratų partija dabar sako „Taip“ burkų uždraudimui, nors anksčiau tokiam įstatymui ir priešinosi. Partijos vadovo Mette Fredrikseno nuomone, kūną visiškai dengiantys apdarai simbolizuoja „moterų priespaudą“.

Remiantis nuomonių tyrimu, šiuo metu už burkų uždraudimą pasisako du trečdaliai danų – net 62 procentai – ir tik 23 procentai tam nepritaria.

Parengė Daiva Jakubonienė


Susiję

Pasaulis 138831246073679325
item