Baisiausios masinės žudynės JAV nusinešė 58 žmonių gyvybes

Stephenas Paddockas Spalio 1 d. vakarą Las Vegase per kantri muzikos šventę „Route 91 Harvest“ vietos gyventojas 64-ių metų Nevados val...

Stephenas Paddockas
Spalio 1 d. vakarą Las Vegase per kantri muzikos šventę „Route 91 Harvest“ vietos gyventojas 64-ių metų Nevados valstijos gyventojas Stephenas Paddockas iš viešbučio-kazino „Mandalay Bay Resort“, apie 22 val.andą vietos laiku apšaudė koncerto dalyvius. Lietuvoje tuomet buvo 8 val. ryto.

Mažiausiai 58 žmonės žuvo, apie 515 buvo sužeista. Užpuolikas į minią šaudė iš viešbučio 32-ojo aukšto, kuriame ir žuvo. Iš pradžių buvo pranešta, kad kambario duris susprogdinę pareigūnai banditą nukovė, tačiau vėliau policijos atstovai patikslino, kad nusikaltėlis nusišovė pats dar prieš atvykstant policijai.

Įtariamojo kambaryje policija rado aštuonis ginklus. Las Vegaso policijos departamentas pranešė, kad daugiau įtariamųjų nenustatyta ir kad užpuolikas veikė vienas.

Klausytis koncertų buvo susirinkę apie 40 tūkst. žmonių.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė vadinamoji „Islamo valstybė“, pranešė dienraštis „Independent“. Teroristų teigimu, išpuolį įvykdęs asmuo atsivertė į islamą prieš kelis mėnesius.

Tuo tarpu FTB kol kas neigia žudiko sąsajas su teroristais.

Šis išpuolis buvo daugiausiai aukų nusinešęs per visą ginkluotų išpuolių JAV istoriją.

Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad jai pavyko susisiekti su S. Paddocko broliu Eriku, kuris sakėsi esąs apimtas siaubo:  „Mes neįsivaizduojame. Esame apimti siaubo. Reiškiame užuojautą visiems nukentėjusiesiems.“

Susiję

Šiaurės Amerika 4811549988284179593
item